Rozanovic Ádám: Az úszás egyéni sport, de mi egy csapat vagyunk!

2017. augusztus 17., csütörtök · Hozzászólok

hod_uszo_interju_1

Új szelek fújdogálnak a Hód Úszó SE háza táján, amely szellő a fiatalos lendületet, az új elképzeléseket, és a fejlődést hozza vásárhelyi úszók életébe. Az egyik utánpótlás csapat két edzővel kezdi meg a felkészülést szeptembertől. Ádándi- Kiss Gyula mellett Rozanovic Ádám vesz majd részt az edzői munkában a fiatalok mellett, aki egyben a felnőtt csapat oszlopos, éremszerző és ponthozó tagja is. Vele beszélgetett a Hód Úszó SE. Tovább »

Abszolút győztesek lettek a Hódok Kecskeméten + FOTÓK

2017. július 11., kedd · Hozzászólok

uszas3_hoduszo

Az 50. Gyermek Országos Bajnokságon elképesztő eredményeket hoztak a Hód Úszó SE sportolói. Ugrai Panna és Oláh Norbi a 2003-as 2004-es korosztályban alig találtak legyőzőre. Hat aranyéremmel tértek haza, rengeteg egyéni csúccsal, és azzal a felejthetetlen érzéssel, hogy bizony a kemény munka mindig meghozza gyümölcsét. Tovább »

Összekeverték a fiával – 860 kilométert autózhatott a KSE-per „tanúja”

2017. július 7., péntek · Egy hozzászólás

kse-per004kf

Újabb tanúkat hallgattak meg a KSE-per tárgyalásán. A cég korábbi könyvelője részletesen mesélt a kft. működéséről, s a vádlottak szerepéről. Egy kosárlabdaügynök Európában bevett gyakorlatnak nevezte az arculati szerződéseket. Rajtuk kívül tévedésből meghallgattak egy volt kosárlabdázót, akit összekevertek játékosügynök fiával. Tovább »

Porondon voltak a békák a Hód Úszóknál + FOTÓK

2017. július 3., hétfő · Hozzászólok

kisbeka_uszoverseny

Béka Úszó Derbyt rendeztek a Gyarmati Dezső Sportuszodában a hétvégén. Egynapos megmérettetés volt a verseny, ugyanis a “békáknak” még hivatalosan nincs országos bajnokságuk, mégis huszonöt egyesület nevezett Vásárhelyre, a ranglista vezető egyesületekkel az élen. A vásárhelyi Hód Úszók tizenegy fővel képviseltették magukat, és a csapatok versenyében a 8. helyen végeztek. Tovább »

Montenegróból hozták az aranyat a Hódok + FOTÓK

2017. június 28., szerda · Hozzászólok

hod_uszok2

Két Hód Úszó versenyző, Winkler Máté és Rozanovic Ádám vett részt a Montenegró Open 2017-es elnevezésű versenyen, ahonnan négy aranyat, két ezüstöt, és egy bronzérmet is hazahoztak a Gyarmati Dezső Sportuszodába. Rozanovic Ádám közel három hétig nem tudott edzeni sérülése miatt, de így is bizonyított a medencében. Tovább »

Mozgás Éjszakája harmadik alkalommal Hódmezővásárhelyen

2017. június 16., péntek · Hozzászólok

Harmadik alkalommal rendezi meg Hódmezővásárhelyen az EVP – Egészségfejlesztési Iroda a Mozgás Éjszakája eseményt. Június 16-án, pénteken 21 és 24 óra között ismét közös éjszakai sportolásra hívják a lakosságot a helyi sportegyesületekkel és civil szervezetekkel partnerségben. Tovább »

Szponzort és FB-tagokat hallgattak meg a KSE-perben

2017. június 9., péntek · 2 hozzászólás

kse-per008kf

A három sportszakosztályt tömörítő Kecskeméti KSE Kft.-n belül voltak ellentétek, például a fizetési nehézségek jelentkezésekor, hiszen míg a kosarasok megkapták a fizetésüket, a kézisek nem – ez is elhangzott a Szegedi Járásbíróságon, ahol tanúkihallgatásokkal folytatódott a KSE-per. Tovább »

Zombor Gábort hallgatták meg a KSE-perben

2017. június 6., kedd · 4 hozzászólás

kse-per003kf

Közakarat volt Kecskeméten abban a kérdésben, hogy támogassák az élsportot, és a közgyűlés is egyhangúlag döntött a Kecskeméti KSE Kft. létrehozásáról – mondta el tanúvallomásában Zombor Gábor fideszes országgyűlési képviselő, a város korábbi polgármestere. A tárgyaláson az is elhangzott, hogy a sportolóknak a bérgarancia alapból több mint 26 milliót fizettek ki, de járandóságuk javát nem kapták meg a mai napig. Tovább »

Pünkösdi Sportnap a Gál Ferenc Főiskolán + FOTÓK

2017. június 6., kedd · Hozzászólok

punkosdi_sport_galferenc

Június első napján tartotta meg az I. Pünkösdi Sportnapot a Gál Ferenc Főiskola Egészségnevelési- és Sport Intézete (ENSI). Remek hangulatban, igazi közösségi élményként, sok izgalmas versenyszámmal tarkítva zajlott le a fél napos szegedi esemény a Topolya sori egyetemi sportpályákon. Tovább »

Nyolcadik lett a Kosársuli

2017. június 2., péntek · Hozzászólok

kosarsuli_utso

Nyolcadik hellyel búcsúzott a 2016-17-es idénytől a Vásárhelyi Kosársuli. A kék-sárgák ugyanis nem tudták megőrizni a 7. helyért folytatott párharc odavágóján szerzett előnyüket az MTK Törökbálint otthonában. Ennek ellenére nem kell elkeserednie a Csongrád megyei alakulatnak, mivel rengeteg szép győzelmet arattak a szezonban, sőt hetekig a tabella élén is álltak. Tovább »

Moszkvában úszhat a Hódok büszkesége

2017. június 1., csütörtök · Hozzászólok

kopornyikkata1

Kicsi a bors, de erős. Ez halmozottan igaz a Hód Úszó Egyesület hét és fél éves büszkeségére, Kopornyik Katára. A kislány csütörtökön Moszkvába utazik, ahol a Győztesek Olimpiáján vehet részt, ugyanis ő már a hullámoknál sokkal veszélyesebb dologgal, egy szörnyű betegséggel is megküzdött, melyből a pici lány került ki győztesen. Tovább »

Balog: a sportszerető Magyarország olyan cél, amit érdemes mindenkinek támogatni

2017. május 21., vasárnap · Hozzászólok

Az egészséges, sportszerető Magyarország olyan cél, amit érdemes mindenkinek támogatni – mondta az emberi erőforrások minisztere vasárnap az MTI-nek, miután csaknem hét kilométert futott az idei Ultrabalatonon a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató csapatának tagjaként. Tovább »

Szabó Tünde: a kormány nemzetstratégiai ágazatként tekint a sportra

2017. május 11., csütörtök · 5 hozzászólás

szabo_tunde_gs

A kormány nemzetstratégiai ágazatként tekint a sportra, amely más területekre is pozitívan hat, így az oktatásra, az egészségügyre, az ifjúság- és családpolitikára, a fejlesztésekre és a gazdaság élénkítésére is – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára egy csütörtöki budapesti fórumon. Tovább »

Szoboravatással ünnepel Algyő + FOTÓK

2017. április 21., péntek · Egy hozzászólás

szoboravato_algyo21_gs

Az algyői közösség a szoboravatással tudatosítja gyökereit, ápolja értékeit, s ezek segítségével megerősödik identitásában – fogalmazott Kiss-Rigó László megyéspüspök Algyőn a Tisza-gáton, ahol Nepomuki Szent János szobrának avatásával vette kezdetét az Algyői Falunapok rendezvénysorozat. Tovább »

A szemerkélő eső sem riasztotta el a mozogni vágyó hivatalnokokat + FOTÓK

2017. április 7., péntek · 17 hozzászólás

sportnap14_gs

A ligetben ünnepelték az Egészségügyi Világnapot a megyei kormányhivatal és a társszervezetek munkatársai. A borongós idő ellenére rengetegen eljöttek a péntek délutáni rendezvényre. Tovább »

Az 50 év felettieket mozgatták meg a Csongor téren + FOTÓK

2017. január 11., szerda · 2 hozzászólás

egeszsegnap16_gs

Soha nem késő elkezdeni! Ez lehet a legfontosabb üzenete a Csongor téri Közösségi Ház keddi egészségnapi programjának, ami az 50 felettiek számára ajánlott mozgásformákról szólt. A rendezvényt Kothencz János alapító nyitotta meg. Tovább »

Még nem tudja az önkormányzat, hol folytathatják az Etelka sori sportolók

2016. december 22., csütörtök · 32 hozzászólás

felso_tisza_part_gs

A tervezett fedett sportuszoda, valamint a szintén az Etelka soron, a Felső Tisza-parti stadion helyén megvalósuló hatezer fős sportcsarnok és ezer fős munkacsarnok okán felmerül a kérdés: mi lesz azokkal a sportolókkal, akik eddig a Felső Tisza parti önkormányzati létesítményekben, pályákon edzettek? A helyzetről Joób Mártonnál, a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság MSZP-s elnökénél érdeklődtünk. Tovább »

Algyői Tisza Party – Újra élettel telt meg a szőke folyó partja + FOTÓK

2016. szeptember 11., vasárnap · 4 hozzászólás

algyo_tisza-party031kf

Benépesült szombaton a Tisza-part Algyőnél, ahol a folyó nyújtotta sportolási lehetőségeket is ki lehetett próbálni, Kopasz Bálinttal, Nagy Péterrel és az FKSE kézilabdázóival is találkozhattak az érdeklődők, illetve bemutatták azokat a fejlesztési terveket, amelyekkel újból élettel töltenék meg a Tiszát. Tovább »

Ötmilliós plusztámogatást kaphat a Szegedi Vízilabda Egylet – nem kóstolták a sulikosztot

2015. október 19., hétfő · 6 hozzászólás

sportbizottsagi_ules02kf

A foglalkoztatási, szociális és sportbizottság hétfői ülésén elfogadta a Szegedi Vízilabda Egylet támogatási kérelmét, így 5 millió forintos támogatásban részesülhet a klub. A bizottság ülésén szó volt még a tűzifapályázatokról, és a Suli Host ügye is terítékre került – szó szerint. Tovább »

Felmérés a mindennapos testnevelés hódmezővásárhelyi tapasztalatairól

2015. október 3., szombat · 2 hozzászólás

Hosszútávú felmérés igazolja a Hódmezővásárhelyen tíz éve bevezetett mindennapos testnevelés egészségügyi előnyeit: az iskolából kilépő korcsoportban csaknem felével csökkent a későbbi stroke és negyedével az infarktus kockázata – közölte a program vezetője az MTI-vel. Tovább »

Szegedi olimpikonok és színészek álltak ki a “Tegyél!” program mellett + FOTÓK

2015. április 13., hétfő · Hozzászólok

tegyel_program06kf“Tegyél!” – állt a szegedi Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak és pedagógusainak pólóján a buzdító felirat. Tenni a környezetvédelemért, az egészséges életmódért, a jobb életért és az újrahasznosításért – csak néhány dolog azok sorából, amelyeket érdemes lenne a mindennapi rutinba illeszteni. Az iskola hétfő délutáni programján Vajda Attila és Nagy Péter olimpikonok, Márton Anita Európa bajnok, valamint Szilágyi Annamária és Gömöri Krisztián színművészek hívták fel a figyelmet a tenni akarás fontosságára.
Tovább »

Kézilabdacsarnokot és fedett uszodát építene Szegeden a Jobbik

2014. október 1., szerda · 19 hozzászólás

DSC_4249

Sport- és ifjúsági programját mutatta be szerda délután a szegedi Jobbik. A párt a látványsportok támogatása mellett a tömegsportot is népszerűsítené, a fiatalokat pedig otthonteremtéssel és családi kedvezményekkel sarkallnák a letelepedésre. Tovább »

Megalakulása 95. évfordulóját ünnepli a Szegedi Vasutas SE + FOTÓK

2014. szeptember 20., szombat · 6 hozzászólás

SZS20140919_szvse_95_unnepseg_001

Péntek este ünnepélyes keretek között idézték fel a fennállása 95. évét töltő Szegedi VSE múltjának legfontosabb momentumait a klub egykori és jelenlegi vezetői, sportolói.
Tovább »

A kormányhivatal is köszöntötte a kalóriafaló fitneszzsiráf tervezőit + FOTÓK

2014. szeptember 12., péntek · 5 hozzászólás

bitzsiraf13_gs

Négymillió kiló zsírtól szabadítaná meg az embereket öt szegedi fiatal, akik ingyenes alkalmazásukkal a Microsoft világversenyén második helyezést értek el. A sportolást motiváló zsiráfos applikációért Juhász Tünde kormánymegbízott is gratulált a csapatnak. Tovább »

Sportol a Nemzet: Minden készen áll a rajtra!

2014. szeptember 7., vasárnap · Hozzászólok

sportolanemzet

Hódmezővásárhelyen vasárnap elstartolt a Sportol a Nemzet szabadidősportos mozgalom, amelyet a tervek szerint 2015 januárjától országossá szélesítenek majd ki. A távlati célok között szerepel az is, hogy a kezdeményezés nem szorulna az ország határai közé, és a Kárpát-medence magyar lakta települései is bekapcsolódnának. Tovább »

Legális teljesítményfokozás

2014. augusztus 31., vasárnap · Hozzászólok

utc_logo

Adott sportág technikai és taktikai elemeinek magas szintű ismerete és alkalmazása mellett a sportolók számára fontos kérdés, hogy a rendszeres edzés mellett hogyan tudják teljesítményüket még tovább fokozni. A World Anti-Doping Agency (WADA) és hazai „leányvállalata”, a Magyar Antidopping Csoport rendszeresen frissíti azoknak a biológiai beavatkozásoknak és kémiai anyagoknak a listáját, melyek tiltottak egy sportoló számára. Habár ezek az illegális teljesítményfokozó eszközök gyorsan és hatékonyan növelhetik a sportteljesítményt, alkalmazásuk számos veszéllyel, mellékhatással is jár. A doppingvizsgálatokon fennakadó sportolót a megfelelő törvényi szabályozások alapján büntethetik a versenysporttól való rövidebb, hosszabb, vagy akár végleges eltiltástól egészen a szabadságvesztésig. A doppinghasználat hosszútávon a fizikai és mentális egészséget is veszélyezteti. És akkor még nem is említettük a „fair play”-t! Ezzel szemben a sportolók legális teljesítményfokozókhoz is folyamodhatnak. Sőt, a kiemelkedő eredmény eléréséhez szükséges is az alkalmazásuk, legyen szó sajátos sporttáplálkozásról vagy speciális edzés- és relaxációs módszerekről. Élsportolók esetében ugyanis egy centiméterért, egy tizedmásodpercért a legapróbb mozzanat is számít. Cikkünk a legális teljesítményfokozás kulisszatitkaiba nyújt betekintést. Tovább »

Pontversennyel és kedvezményekkel vonzanák be a sportba a nemzetet + FOTÓK

2014. július 30., szerda · 6 hozzászólás

sportolanemzet03_gs

Sportmozgalmat indít a sportolanemzet.hu: a sportolók, sportolni vágyók számára plusz motivációt jelenthet a szeptembertől startoló pontverseny, amelyben bárki részt vehet.
Tovább »

Kothencz János: A L.É.T. a vízi sportokat is népszerűsíti

2014. július 16., szerda · 12 hozzászólás

kothencz_janos_csasbai_edvin02_gs

Egy jövőbeni együttműködés alapjairól egyeztetett a Magyar Kajak-kenu Szövetség szakmai igazgatója, Csabai Edvin a L.É.T. életre hívójával, Kothencz Jánossal. Az egyik megjelölt cél, hogy a vízi sportokat – így például a kajak-kenut és a sárkányhajózást – népszerűsítsék a hátrányos helyzetű, lakótelepeken élők körében is. Tovább »

Szegedi sikerek a mozgáskorlátozott asztaliteniszezők bajnokságán + FOTÓK

2014. március 31., hétfő · Hozzászólok

orszagos_bajnoksag_asztalitenisz35_gsKét ezüst- és két bronzéremmel zárták az ATSK Szeged versenyzői a Mozgássérültek Országos Asztalitenisz Bajnokságát, amit a hétvégén a Karolina-iskolában rendeztek meg. Tovább »

Egészségcseppek: Kis lépésekkel az egészséges életmódig + VIDEÓ

2014. március 27., csütörtök · Hozzászólok

tulsuly (1)Ön el tud igazodni a diéták útvesztőjében? Tudja, mitől lesz egészséges az életmódja? Kovács Éva, a Stefánia Klinika mozgásterapeutája elárulta, hogyan vehetjük rá magunkat egy sportban gazdagabb életstílusra.
Tovább »

Segíti a fogyatékkal élő diákok sportolását a Klik

2014. március 24., hétfő · Hozzászólok

A fogyatékkal élő diákok jobb sportolási lehetőségei érdekében együttműködési megállapodást kötött a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) – tájékoztatta a Klik hétfőn az MTI-t. Tovább »

A szülők szerint a sportnál csak a nyelvtanulás fontosabb

2014. március 23., vasárnap · Egy hozzászólás

A magyar szülők csak az idegen nyelvi képzést tartják a sportnál fontosabb oktatáson kívüli tevékenységnek gyermekeik számára – derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatással foglalkozó részlegének, a Kutatópontnak a felméréséből, amelyet vasárnap jutattak el az MTI-hez.
Tovább »

A jeges megmérettetés után a fürdőben küzdöttek a Diadal csapatai + FOTÓK

2014. március 11., kedd · Hozzászólok

diadal31_gsMárcius 7-én rendezték a Diadal harmadik fordulóját a szegedi Napfényfürdőben, ahol 10 általános iskola diákjai versenyeztek a vizes sportok jegyében.
Tovább »

Gellért Ákos: A jó vállalkozó olyan, mint egy tányérpörgető

2014. február 23., vasárnap · 14 hozzászólás

gellert_akos03_gs„Fontos leszögezni, hogy 2009-ben a válság a világban lezárult! Utána azonban megmaradt egy szűkös, általánossá vált gazdasági környezet. Ez már nem válság, ez ma a normális állapot” – fogalmazott a SZEGEDma.hu-nak Gellért Ákos, a Naturtex Kft. alapítója, tulajdonosa. A tapasztalt üzletember a vele készített mélyinterjúban mesél karrierről, üzletről, gazdaságról és sportról egyaránt – csak a valóságról, szépítés nélkül. Tovább »

Külföldi diák üli meg, de ki tartja a lovat? + FOTÓK

2014. január 2., csütörtök · 4 hozzászólás

lovasbolt03_gsA Szegeden tanuló külföldi egyetemisták is keresik a bértartó farmokat lovaiknak. A bértartás lehetőségeiről, a lovas turizmus felvirágoztatásának esélyeiről Nagy Ildikóval, az Oxer Lovasbolt tulajdonosával beszélgettünk.
Tovább »

Következő oldal »