Kiderítenék, honnan lett aranya a szombathelyi MSZP-snek

2017. szeptember 12., kedd · 2 hozzászólás

A szombathelyi önkormányzat jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága vagyonnyilatkozati eljárást indított a költségvetési csalás gyanújával előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csabával, az MSZP-DK-Együtt-frakció önkormányzati képviselőjével szemben – közölte a bizottság elnöke, Takátsné Tenki Mária (Fidesz-KDNP). Tovább »

Egy kilogramm befektetési aranyat foglaltak le egy osztrák széfből a Czeglédy-ügyben

2017. július 7., péntek · 18 hozzászólás

arany_kincs_penz

Egy kilogramm befektetési aranyat foglaltak le egy osztrák pénzintézet széfjéből az ügynevezett Czeglédy-ügyben – erről az ügyben eljáró Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője beszélt az ügyészségi szervezet pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Jelentősen esett a nemesfémek ára 2015-ben

2016. január 17., vasárnap · Hozzászólok

arany_kincs_penz

Az ezüst dollárban számítva több mint 15 százalékkal értékelődött le 2015-ben, míg az arany közel 12 százalékkal, aki egy éve forintért vett nemesfémeket, az közel nullával zárta az elmúlt évet, több feltörekvő ország valutájában, például orosz rubelben, indonéz rúpiában és török lírában pedig a nemesfémek ára még nőtt is – közölte Juhász Gergely, az árupiaci befektetésekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt. vezérigazgatója az MTI-vel. Tovább »

Arany Világtanács: kétéves csúcson a világ aranyfogyasztása

2015. november 14., szombat · Hozzászólok

Kétéves csúcsot, 1120,9 tonnát ért el a világ aranyfogyasztása a harmadik negyedévben, ez 8 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakáénál – ismertette Juhász Gergely, az árupiaci befektetésekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt. vezérigazgatója az Arany Világtanács legfrissebb adatait az MTI-vel.
Tovább »

Ötezer év aranya a múzeum állandó kiállításán + FOTÓK

2015. október 15., csütörtök · Egy hozzászólás

muzeum_sajttaj02kf

Most először látható egyszerre a múzeum összes aranytárgya. A numizmatikai anyagok és a régészeti leletek egészének értéke eléri az egymilliárd forintot. A nagyszéksósi hun kincset évtizedekig nem láthatta a nagyközönség. Tovább »

Az eurózóna egyre több állama viszi haza külföldön tárolt aranyait

2015. január 8., csütörtök · Egy hozzászólás

arany_kincs_penz

Németország és Hollandia után Belgium és Ausztria is megvizsgálja, hogyan vihetné haza Londonból aranyrúdjait, ugyanis egyre több ország szeretné tisztázni, megvan-e még a külföldön tárolt aranya – mondta Juhász Gergely, az árupiaci befektetésekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek.
Tovább »

Nő az ezüst kereslete az arany rovására

2013. augusztus 25., vasárnap · Hozzászólok

A világ drágakő- és ékszeripari központjának számító Indiából az idén júliusban 109,69 millió dollár értékű ezüstöt vittek külföldre, az exportált nemesfém összértéke 184 százalékkal nagyobb az egy évvel korábbinál – közölte a nemesfém-befektetésekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt. az MTI-vel a mumbai székhelyű Drágakő és Ékszer Exportfejlesztési Tanács statisztikája alapján. Tovább »

Az aranybefektetéseket kevésbé érintette a végtörlesztés

2012. február 26., vasárnap · Hozzászólok

A megtakarítások közül jellemzően nem az aranybefektetésekhez nyúltak a devizaalapú jelzáloghitelek végtörlesztésekor az emberek. A nemesfémek magyarországi forgalmazására specializálódott Conclude Befektetési Zrt. tapasztalatai alapján a náluk kezelt aranybefektetéseknek mindössze 2-3 százalékát szabadították fel kifejezetten végtörlesztési céllal az ügyfelek.
Tovább »

Hogyan őrizzük meg pénzünk értékállóságát?

2012. január 9., hétfő · 8 hozzászólás

Múlt héten szinte minden jelentősebb külföldi lap címoldalára került Magyarország, ugyanis történelmi mélypontra zuhant a forint. Az elemzők egyetértenek abban, amíg a kormány nem állapodik meg az IMF-fel és az EU-val, sok jóra nem számíthatunk. A kabinet azonban kinyilvánította: bízik a gyors megegyezésben.
Tovább »

Kimerülhetnek a Föld aranytartalékai húsz éven belül

2011. június 25., szombat · 4 hozzászólás

Tavaly a világon 2535 tonna aranyat bányásztak, 5 százalékkal többet, mint 2009-ben, s ha az éves kitermelés a jövőben is 2500 tonna környékén alakulna, úgy a Föld aranytartalékai 2031-re kimerülnének – közölte a www.aranypiac.hu az Amerikai Egyesült Államok Földtani Szolgálata (United States Geological Survey – USGS) adatai alapján pénteken.
Tovább »

Vigyázat, aranyláz! – Nepperek járják az országot

2010. június 18., péntek · 3 hozzászólás

Avagy hová tűnik a nemzet aranya?

arany_it Nem mindennapi, úgy is fogalmazhatnánk, veszélyes hirdetés jelent meg a minap napilapunk hasábjain, melyre egy olvasónk hívta fel figyelmünket: „Törtarany-felvásárlás azonnali fizetéssel, 3900-4500 forintig. Igény esetén házhoz megyünk… telefonszám.” Hogy is van ez, háztól viszik el a családi ékszereket, mint a pucolt baromfit vagy egy kiló krumplit? Mi a garancia arra, hogy nem vágnak át, nem rabolnak ki? Ki mer így eladni, még jobb kérdés, ki merészkedik ilyen illegális tevékenységet folytatni, sőt hirdetni is ezt?
Tovább »

Sári Nándornál folytatja Fábiánné három korábbi tanítványa

2008. május 22., csütörtök · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor

Kovács Katalin (képünkön) megerősítette, hogy Sári Nándornál folytatja felkészülését a pekingi olimpiára. Az MTK 23-szoros vb-győztes kajakosa – olimpiai bajnok párostársa, a szegedi Janics Natasa után bő egy évvel kedden szakított edzőjével, Fábiánné Rozsnyói Katalinnal. Szerdán újabb két versenyzőnő is elhagyta Fábiánnét. Tovább »