Gazdaság

Az önkormányzatok adósságátvállalásáról tárgyal Matolcsy és Lázár

Az önkormányzatok adósságátvállalásáról tárgyal Matolcsy és Lázár

2012. november 14., szerda
Az önkormányzatok adósságátvállalásáról tárgyal Matolcsy és Lázár

Kezdetét veszi a kormány és az önkormányzatok közötti tárgyalássorozat a helyhatóságok adósságállományának átvállalásáról. 2012. november 15-én Matolcsy György Nemzetgazdasági miniszter Hódmezővásárhely önkormányzatával folytat tárgyalásokat, amelynek részleteit a miniszter és Lázár János országgyűlési képviselő 16 óra 30 perckor közös sajtótájékoztató keretében ismerteti az alföldi városban.

Orbán Viktor

miniszterelnök október 27-én, a Fidesz által szervezett, az Önkormányzatok az adósság csapdájában című rendezvényen jelentette be, hogy az állam 612 milliárd forintnyi adósságot vesz át 1956 önkormányzattól. A Miniszterelnök elmondta: az ötezernél kevesebb lakosú települések adósságát teljes mértékben átvállalja az állam, az ötezer lakosúnál nagyobbak adósságállományának pedig egy részét. - A kormány ezért minden nagyvárosba tárgyalódelegációt küld, amely több fordulóban átvizsgálja az adósságot, és megállapítja, hogy milyen mértékű átvállalás indokolt – mondta el Orbán Viktor hétfőn, az MTI-nek adott interjújában.

Giró-Szász András

ugyanaznap, az M1-en közölte, hogy szerdán kerül a kormány elé a Nemzetgazdasági Minisztérium előterjesztése az adósságrendezésről. Hódmezővásárhelyre november 15-én, csütörtökön Matolcsy György Nemzetgazdasági miniszter érkezik, aki az önkormányzat vezetőivel folytat tárgyalásokat Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzatának gazdálkodásáról, a kormány adósságátvállalásáról. A kormány és az önkormányzatok között kezdődő tárgyalásokról, a helyhatóságok adósságának átvállalásáról

Matolcsy György

Nemzetgazdasági miniszter és

Lázár János

, Hódmezővásárhely és térségének országgyűlési képviselője közös sajtótájékoztatót tart.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.