Egyetem

Közel ötven kiállítással nyílik meg az SZTE Őszi Állásbörze

Közel ötven kiállítással nyílik meg az SZTE Őszi Állásbörze

2016. szeptember 26., hétfő
Közel ötven kiállítással nyílik meg az SZTE Őszi Állásbörze
SZTE_AB_1

Az SZTE Őszi Állásbörzén közel 50 kiállító várja a látogatókat. A szervezők az Állásbörze Felkészítő Napok keretében próbainterjúkkal, egyéni tanácsadásokkal nyújtanak segítséget a sikeres gyakornoki hely és állás megtalálásában.

Ismét megnyitja kapuit a régió legnagyobb álláskeresési fóruma, az SZTE Őszi Állásbörze szeptember 28-án. A rendezvénynek a korábbi évekhez hasonlóan az egyetem központi helyszíne, a József Attila Tanulmányi és Információs Központ Átriuma ad helyet. Közel 50 kiállító, köztük regionális vállalkozások, az ország legnagyobb cégei, valamint munkaerő-közvetítők és tanácsadók várják az SZTE hallgatóit, diplomásait és minden olyan, már szakmai tapasztalattal rendelkező érdeklődőt, aki tájékozódni szeretne az egyetem nyitott pozíciókat kínáló partnereiről. A látogatók az egynapos rendezvényen közvetlenül, a vállalatok szakembereitől informálódhatnak arról, hogy a munkaadók milyen elvárásokat támasztanak az álláskeresőkkel szemben.

Felkészülés és programok

A Karrier Iroda programjaival útmutatást ad mindazoknak, akik a munkaerőpiacra lépés előtt vagy munkahelyváltást fontolgatva szeretnének tájékozottabban mozogni az álláskeresési technikák és interjúfajták között, szívesen veszik a praktikus tanácsokat a hatékony önérvényesítés és kommunikáció módjairól, valamint hogy milyen frappáns és reális válasz adható a bérigényt firtató kérdésre. Az Őszi Állásbörzét megelőző napokban, szeptember 26-27-én színvonalas, személyre szabott tanácsadásokkal, míg az Állásbörze ideje alatt HR szakemberek előadásaival, aktuális témákkal, beszélgetésekkel várják a hallgatókat, a börzére látogatókat. A rendezvény kísérőprogramjai között ismét szerepel a sminktanácsadással egybekötött CV-fotózás, a pályatervezést segítő grafológiai tanácsadás; a továbbtanulni vágyók pedig az SZTE Mesterképzések standjánál tájékozódhatnak lehetőségeikről. A rendezvényen bemutatkoznak az SSC, vagyis üzleti szolgáltató központ szektor képviselői is, akik egyre több szegedi pozíciót kínálnak a diplomás, több nyelvet beszélő fiatalok számára. Tapasztalt munkatársaik interaktív JobBox formájában nyújtanak betekintést az egyes pozíciók munkafolyamataiba, a délutáni kerekasztal beszélgetésen tájékoztatják az érdeklődőket az üzletág jellegzetességeiről, az egyetemen induló képzéseikről.

Folytatódik a virtuális állásbörze

Hogy a kapcsolatépítés ne csak a rendezvény napjára korlátozódjon, az idei Őszi Állásbörzét követően is elérhető lesz a Karrier Iroda honlapján az esemény virtuális térképe. A Börzét kihagyni kénytelen hallgatók és álláskeresők is informálódhatnak a résztvevőkről, megtekinthetik egyedi standjaikat, illetve leírást találhatnak az általuk kínált pozíciókról. Ennek köszönhetően a szakmai érdeklődésüknek megfelelő munkaadókkal (a számukra rokonszenves munkaadókkal) az esemény után is kapcsolatba léphetnek. Az SZTE Őszi Állásbörze programjairól és a kiállítókról folyamatosan bővülő információk a

www.sztekarrier.hu

oldalon, illetve a rendezvény

Facebook eseményében

érhetők el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.