Egyetem

Eredménytelen a szegedi egyetem kancellári pályázata

Eredménytelen a szegedi egyetem kancellári pályázata

2016. március 4., péntek
Eredménytelen a szegedi egyetem kancellári pályázata
SZS20140401_szte_rektori_hivatal_002

A SZEGEDma.hu értesülései szerint az EMMI már értesítette is az SZTE-t, hogy eredménytelenné nyilvánította a kancellári pályázatot, melyre tizenheten jelentkeztek.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma arról tájékoztatta pénteken a SZEGEDma.hu-t, hogy a Szegedi Tudományegyetem kancellári megbízatására irányuló – 2015. december 10-én megindított – pályázati eljárást eredménytelennek nyilvánította. A felsőoktatási intézmény magasabb vezetői megbízatására a fenntartó új pályázatot ír ki. Az átmeneti időszakban az egyetemen a kancellári feladatokat – a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény, valamint az intézmény Szervezeti és Működési Szabályzatában meghatározottak szerint – továbbra is a kancellár-helyettes látja el. Úgy tudjuk, az universitas már meg is kapta az erről szóló tájékoztatást - ezért kerestük meg a hét közepén az illetékes tárcát. Korábban beszámoltunk róla, a 2015. december 10-én kiírt kancellári pályázatra 17 személy adta be jelentkezését, és az EMMI Felsőoktatásért Felelős Államtitkársága február 15-ére ígért döntést. Ez aztán húzódott-halasztódott mindenféle különösebb indoklás nélkül, mostanra szállt fel a füst. Ami az előzményeket illeti, tavaly szeptember 28-án egy bevándorlós Facebook-posztja miatt mondott le

Devecz Miklós

, az SZTE kancellárja. Az esztendő végén közzétett felhívásban rögzített követelmények szerint minimum főiskolai végzettséggel és felsőoktatási intézményben, gazdasági társaságban, központi vagy területi közigazgatásban szerzett hároméves vezetői gyakorlattal lehetett a tisztségre pályázni. Elvárták motivációs levél mellékelését az intézmény helyzetének értékelésével, irányítására, működtetésére, fejlesztésére vonatkozó elképzelésekkel, valamint két munkáltatói értékelést a pályázó korábbi, vezető állásban betöltött munkaköréről. A kiírás szerint 2016. február 15-től 2019. február 14-ig tölthette volna be a kancellári tisztséget a kinevezett. A kancellár felett a munkáltatói jogokat a miniszter gyakorolja, de megbízásának visszavonására csak a miniszterelnök jogosult.

Eredménytelennek nyilvánította az Emmi az SZTE kancellári megbízatására irányuló pályázati eljárást. Részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=614802

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 4.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.