Hatszáz milliárddal többet költ a kormány egészségügyre, mint 2010-ben

2017. október 11., szerda · 2 hozzászólás

A kormány 2010-hez képest 600 milliárd forinttal többet költ egészségügyre, és csökkent a várólisták hossza – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének szerdai százhalombattai kerekasztal-beszélgetése előtti sajtótájékoztatón. Tovább »

Kistelepülések pályázhatnak kulturális projektek megvalósítására

2017. október 6., péntek · Hozzászólok

Ezer főnél kisebb lélekszámú, hátrányos helyzetű magyarországi települések önkormányzatai számára írtak ki pályázatot kulturális projektek megvalósítására 40 millió forintos keretösszeggel – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága pénteken az MTI-vel. Tovább »

Rétvári Bence: sokszor meggyűlik a bajunk a kettős mércével

2017. október 5., csütörtök · Egy hozzászólás

A kelet-európaiaknak, magyaroknak sokszor meggyűlik a bajuk a kettős mércével – jelentette ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára A Kominform hatása a kommunisták magyarországi tevékenységére című konferencián Budapesten csütörtökön. Tovább »

Jubileumát ünnepli a Soroptimist Club Szeged+ FOTÓK

2017. október 1., vasárnap · Hozzászólok

A karitatív női civil szervezet tagjai immár 25 éve állnak az esélyegyenlőség szolgálatában. Jubileumi sorozatuk zárónapján Polgár Judit sakkozó a nőkben lévő káros beidegződésekre hívta fel a figyelmet, tíz kiválasztott gimnazista lány pedig tanúbizonyságot nyerhetett arról, hogy az egyéni magvalósítások és a család megléte nem zárják ki egymást. Tovább »

Október elsejétől indulnak a gyermekesélyprogramok az ország 31 járásában

2017. szeptember 28., csütörtök · Hozzászólok

Október elsejétől indulnak a gyermekesélyprogramok az ország 31 járásában, amelyre a gyermekjóléti központok és az azokat fenntartó önkormányzatok pályáztak – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtökön az MTI-vel. Tovább »

Emmi: több jut a szociális és gyermekvédelmi területre a jövő évi költségvetésben

2017. augusztus 24., csütörtök · Hozzászólok

Több jut a szociális és gyermekvédelmi területre a jövő évi költségvetésben – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében. Tovább »

Novák: minden eddiginél több gyermek az idei Erzsébet-táborok programjain

2017. augusztus 23., szerda · 3 hozzászólás

novak_katalin_hodmezovasarhely12_gs

Minden eddiginél több, mintegy százezer gyermek vehet részt idén az Erzsébet-táborok programjain – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerdán Fonyódligeten, a balatoni Erzsébet-táborok zárása alkalmából tartott sajtótájékoztatóján. Tovább »

Húsz helyszínen tartanak szakmai tanévnyitó konferenciát

2017. augusztus 21., hétfő · Hozzászólok

Húsz helyszínen tart megyei és fővárosi szakmai tanévnyitó konferenciát az Oktatási Hivatal (OH) augusztus 24. és szeptember 6. között az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és a Klebelsberg Központ közreműködésével; a konferenciasorozat első állomása Kaposváron lesz – közölte a hivatal hétfőn az MTI-vel. Tovább »

Rétvári: augusztusban dupla családi pótlékot folyósítanak (FRISSÍTVE)

2017. július 29., szombat · 6 hozzászólás

Rétvári Bence; ADENAUER, Konrad

Augusztusban dupla családi pótlékot kapnak a családok, hogy könnyebben tudjanak készülni az iskolakezdésre, emellett idén szeptemberben már az elsőtől a kilencedik osztályig minden gyermek ingyen kapja a tankönyvcsomagot – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szombati, budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Emmi: a kormány biztosítja a gyermekeknek szükséges oltóanyagot

2017. július 27., csütörtök · Hozzászólok

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága szerint átmeneti készlethiány alakult ki a gyermekkori védőoltásokhoz szükséges egyik oltóanyagból, azonban július 10-től kiszállították a tartalékot, a további oltóanyag-mennyiség kiszállítását pedig pénteken kezdik, és a vakcina hamarosan az ország minden részébe megérkezik. Tovább »

Több mint kétszázan tűztek zöld szalagot – az algyői iskola új vezetője ellen tüntettek

2017. július 25., kedd · 27 hozzászólás

algyoi_tuntetes_mj_39

Nem adta le az éves előírt matematika tananyagot, nem vigyázott az osztálykiránduláson a rábízott gyerekekre, vezetői pályázata idézetekkel teletűzdelt, célok nélküli sablonszöveg – többek között ezeket fogalmazták meg az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola élére kinevezett Gondáné Pál Ildikóval szemben az intézmény előtt tartott tüntetésen. A résztvevők hangsúlyozták, nem politikai kérdésről van szó, hanem arról, hogy alkalmatlannak tartják szakmailag a poszt betöltésére. Tovább »

Emmi: több mint félmilliárd nemzetiségi táboroknak és civileknek

2017. július 21., péntek · Hozzászólok

Idén 360 millió forintos támogatást kapnak nemzetiségi gyermektáborok, egy pályázat pedig összesen több mint 180 milliót juttat civil szervezeteknek – mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában. Tovább »

Emmi: adománygyűjtő civil szervezeteket támogat a kormány

2017. július 20., csütörtök · Hozzászólok

Civil szervezetek működését támogatja a kormány egy csütörtökön közzétett pályázattal. A 185,5 millió forintos keretből azok az alapítványok, egyesületek, szövetségek kaphatnak pénzt, amelyek tavaly adományokat gyűjtöttek – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Emmi: hőségriasztás rendeltek el

2017. július 20., csütörtök · 3 hozzászólás

Hõség - Hõségriadó Budapesten és több megyében

Csütörtök 0 órától vasárnap éjfélig hőségriasztást rendelt el Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyi államtitkárság csütörtök délben az MTI-vel. Tovább »

Emmi: a kormány nem von el semmilyen támogatást a szociális és gyermekvédelmi ágazattól

2017. július 5., szerda · 7 hozzászólás

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerint a sajtóhírekkel ellentétben a kormány nem von el semmilyen támogatást a szociális és gyermekvédelmi ágazattól – közölte a tárca szerdán az MTI-vel. Tovább »

Rétvári: 32 milliárdos forrás nyílhat nyugdíjprémiumra

2017. június 6., kedd · 2 hozzászólás

Rétvári Bence; ADENAUER, Konrad

Több mint 32 milliárd forint juthat nyugdíjprémiumra 2018-ban. Most először szerepel ilyen forrás a büdzsé tervezetében – mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján kedden. Tovább »

Novák Katalin: jövőre bővül a diplomás gyed

2017. június 2., péntek · Hozzászólok

novak_katalin04_gs

A jövő évtől egy évvel meghosszabbodik a diplomás gyed, és az összege is nő minden képzéstípusban részt vevő számára – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Novák: kampány indul a fiatalok digitális immunrendszerének erősítésére

2017. május 31., szerda · Hozzászólok

A fiatalok “digitális immunrendszerének” erősítése érdekében indít kampányt az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Új Nemzedék Központtal együttműködve – jelentette be Novák Katalin államtitkár szerdán Budapesten. Tovább »

Rétvári: a kormány segít az édesanyáknak (FRISSÍTVE)

2017. május 7., vasárnap · Hozzászólok

retvari_ence_gs

A kormány minden élethelyzetben az édesanyák mellett áll, különféle támogatásokkal, adókedvezményekkel és a bölcsődékre jutó összeg megduplázásával segíti őket – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára vasárnap Budapesten, anyák napja alkalmából tartott sajtótájékoztatóján. Tovább »

Sportállamtitkárság: ünnepeljük a magyar sportot!

2017. május 6., szombat · Hozzászólok

Tiszteletreméltó az a munka, amellyel a magyar sportolók, sportszakemberek, edzők és sportszervezetek generációk óta biztosítják Magyarország helyét a világ sporttérképén – hangsúlyozta szombaton, a Magyar Sport Napján közzétett sajtóközleményében az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkársága, felidézve, hogy 1875. május 6-án Budapest rendezte meg Európa első szabadtéri sportversenyét. Tovább »

Emmi: a kormány célja, hogy az állami gondozott gyermekek lehetőleg családban nőjenek fel

2017. április 7., péntek · Egy hozzászólás

A kormány célja, hogy az állami gondozásban élő gyermekek ne több száz fős “lelketlen állami intézményekben”, hanem lehetőleg családban, vagy legalább családiasabb és jobb körülmények között nőjenek fel – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében. Tovább »

Drog? Kösz, nem! – Iskolai drog-prevenciós program indult Deszken

2017. április 5., szerda · Hozzászólok

Hip-Hop 2017.03.21. 569

Deszk Község Önkormányzata pályázatot nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság közreműködésével megvalósuló drog-prevenciós programok lebonyolítására. Tovább »

Emmi: több külföldi egyetem törvénytelenül működik Magyarországon

2017. március 28., kedd · Egy hozzászólás

Több külföldi felsőoktatási intézmény magyarországi működésével összefüggésben tárt fel szabálytalanságot és törvénytelenséget az Oktatási Hivatal – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel. Jelezték: szigorítják a törvényeket és unión kívüli egyetem csak nemzetközi egyezmény alapján folytathat majd képzést. Tovább »

Balog: sikeres felzárkózáspolitikához minden érintett együttműködése kell

2017. március 27., hétfő · Hozzászólok

Balog Zoltán

Sikeres felzárkózáspolitikához minden érintett együttműködése szükséges – hangsúlyozta az emberi erőforrások minisztere a Roma Koordinációs Tanács hétfői budapesti ülésén. Tovább »

Rétvári: évről évre jelentősen csökken a bölcsődébe fel nem vett gyerekek száma

2017. február 10., péntek · Egy hozzászólás

Rétvári Bence

Évről évre jelentősen csökken a bölcsődébe fel nem vett gyermekek száma – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Szél Bernadett (LMP) országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére. Rétvári Bence jelezte: a gyermekek napközbeni ellátását biztosító férőhelyek számát 2020-ig 60 ezerre kívánják növelni, amely a jelenlegi férőhelyszámhoz képest 33 százalékos bővítést jelent. Tovább »

Novák Katalin: a kisgyermeket nevelők is érezhetik, hogy Magyarország erősödik

2017. január 21., szombat · 2 hozzászólás

novak_katalin_gs

A bölcsődei rendszer fejlesztésének köszönhetően a háromévesnél fiatalabb kisgyermeket nevelő családok és a bölcsődei dolgozók is érezhetik, hogy Magyarország erősödik – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón. Tovább »

Palkovics: zökkenőmentesen indult a tankerületi központok működése

2017. január 10., kedd · Egy hozzászólás

Palkovics László; Sipos Imre; Solti Péter

Zökkenőmentesen indult az év, az 58 tankerületi központ működése rendben megkezdődött, az önkormányzati iskolák átvétele lezárult – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára kedden Budapesten. Tovább »

Rétvári: javult a helyzet a gyermekszegénység terén

2017. január 6., péntek · Hozzászólok

Rétvári Bence; Wallenberg, Raoul; Erdõ Péter

A gyermekszegénység terén tapasztalható javulást hangsúlyozta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a Családháló.hu oldalon pénteken megjelent interjúban. Tovább »

Államtitkárok: az ország felkészült a rendkívüli hidegre

2017. január 6., péntek · Hozzászólok

havazas_ho_hideg_tel_zimanko_gs

Az ország felkészült a rendkívüli hidegre, a hajléktalanellátó rendszer, valamint a Belügyminisztérium (BM) irányítása alá tartozó szervezetek munkatársainak felkészítése megtörtént, a földgázellátás pedig folyamatos – mondta egybehangzóan az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), a BM és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) egy-egy államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón. Tovább »

Rétvári: januártól tovább bővülnek a családok kedvezményei

2016. december 28., szerda · Hozzászólok

retvari_forum_tiszasziget002

Januártól tovább bővülnek a családok kedvezményei, és európai szinten is példa nélküli, amennyit a kormány a családokra költ jövőre – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szerdán, budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Novák Katalin: a kormány támogatja az egyszülős családokat

2016. december 22., csütörtök · Hozzászólok

novak_katalin02_gs

A kormány támogatja az egyszülős családokat, nem elítélni, hanem segíteni kell az ilyen családokat és az egy szülő által nevelt gyermekeket – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára csütörtöki sajtótájékoztatóján. Tovább »

Novák Katalin: minden érintett megkapja a tízezer forint értékű Erzsébet-utalványt

2016. december 16., péntek · Hozzászólok

novak_katalin02_gs

Mind a 2,7 millió érintett megkapja a neki járó tízezer forint értékű Erzsébet-utalványt, amelynek postázása a tervezett menetrend szerint halad – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága pénteken az MTI-vel. Tovább »

Rétvári Bence: a béremelések hozzájárulnak a hálapénz kiszorításához az egészségügyből

2016. december 12., hétfő · 2 hozzászólás

Rétvári Bence

Az egészségügyben folytatódó béremelések hozzájárulnak ahhoz, hogy kiszorítsák a hálapénzt a rendszerből – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn. Tovább »

Palkovics: a külföldi diákok számára is vonzó agrár-felsőoktatás kialakítás a cél

2016. december 9., péntek · Hozzászólok

Palkovics László

A külföldi diákok számára is vonzó magyar agrár-felsőoktatás kialakítása a kormányzat célja – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára pénteken Hódmezővásárhelyen. Tovább »

Novák Katalin: a kormány arra vállalkozott, hogy megőrzi a nyugdíjak reálértékét

2016. december 4., vasárnap · 3 hozzászólás

novak_katalin_gs

A kormány 2010-ben arra vállalkozott, hogy megőrzi a nyugdíjak reálértékét – mondta Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár vasárnap, a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Tovább »

Következő oldal »