Egyetem

Modern médialaborban képzi a jövő médiaszakembereit az SZTE

Modern médialaborban képzi a jövő médiaszakembereit az SZTE

2014. december 16., kedd
Modern médialaborban képzi a jövő médiaszakembereit az SZTE

Modern médialaborral gazdagodik a szegedi Kommunikáció Tanszék: az NMHH támogatásából megvalósuló fejlesztés során csúcstechnológiájú számítógépeken, a legmodernebb programokkal dolgozhatnak a jövő kommunikációs szakemberei.

Közel 15 milliós beruházásnak köszönhetően nyílik kreatív médialabor a szegedi Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéken: a legmodernebb számítógépeknek és programoknak köszönhetően új lehetőségek nyílnak meg a leendő és jelenlegi szegedi kommunikáció szakosok előtt. A laborban a hallgatók audiovizuális anyagok vágásával, szerkesztésével foglalkozhatnak, emellett médiainformatikával és közösségi médiával kapcsolatos ismereteiket is fejleszthetik. A csúcstechnológiájú gépeken a legfrissebb, legmodernebb programok futnak majd: ilyen programokkal dolgoznak neves külföldi egyetemeken, stúdiókban és kommunikációs ügynökségeknél is. A hallgatók a labornak köszönhetően naprakész, munkájuk során is remekül hasznosítható gyakorlati tudással gazdagodhatnak. A szegedi kommunikáció szakon több olyan sikeres képzés is folyik, melyek hallgatói a labor rendszeres használói lesznek majd: az elektronikus sajtós diákok mellett a médiainformatika szakirány tanulóinak, valamint a nemrég indított mobilkommunikációs és közösségi médiás képzés hallgatóinak tanulmányait is segíteni fogják a csúcsszámítógépek. A labor a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának épületében kap helyet, melyben hat nagyteljesítményű, Apple iMac típusú számítógép fogja szolgálni a hallgatókat. A beruházást teljes költségét a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság biztosította.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.