Egészség

Fogorvosok és fogtechnikusok a TIK-ben

Fogorvosok és fogtechnikusok a TIK-ben

2009. április 24., péntek
Fogorvosok és fogtechnikusok a TIK-ben

A Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karának Tudományos Továbbképző Konferenciája és a Földvári Imre Nemzetközi Tudományos Fogtechnikai Kongresszus most először találkozott, s egy színvonalas tudományos konferencia keretei között ismerhetik meg fogorvosok, fogtechnikusok és asszisztensek szakmájuk legújabb tudományos vívmányait április 24-25-e között.

Mint minden évben, most is tavasszal rendezték meg a már hagyományossá vált szegedi fogorvos-találkozót a József Attila Tudományos és Információs Központban. A Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karának dékánja és a konferencia elnöke,

Nagy Katalin

irányításával az idei évben bővült a szimpózium tárgyköre, hiszen a rendezvényt összevonták a Földvári Imre Nemzetközi Tudományos Kongresszussal, illetve asszisztens-továbbképzéssel, így idén több, a fogorvoslás területéhez kapcsolódó szakma találkozik. „Úgy éreztük, hogy mivel e két szakterület és munkatársaik egymásra vannak utalva, sokkal termékenyebb egy közösen megtartott kongresszus. Ezért hagyományteremtő szándékkal, idén először egyesült a fogorvosok és fogtechnikusok tudományos találkozója" - mondta el megnyitóbeszédében Nagy Katalin.

Hermann Péter

, a Magyar Orvosi Kamara Fogorvosi Tagozatának Elnöke szerint egy olyan válságos időszakban, mint amilyen a mostani bizony össze kell fogni minden területen. Az elnök ezután egy újságcikket idézett, ahol erős szavakkal kritizálták az egész szakmát, főleg pénzügyi vonatkozásban. Az írás kapcsán emelte ki a fogorvos, hogy miért is van szükség arra, hogy hatékonyan, pontosan és szépen dolgozzanak e szakmákban, s a minőségi munkával válaszoljanak a hasonló cikkekre. Az ilyen találkozók - tudományosan elismert, hazai és nemzetközi előadók segítségével - ezt a törekvést segítik elő. Nagy Katalin fontosnak tartja, hogy egy ilyen összejövetelen mérlegre tegyenek minden, a területüket érintő pozitív és negatív aspektust, hogy kialakulhasson egy termékeny vita, eszmecsere. A megnyitó végén átadták a tanulóverseny díjait, és kiosztották az oktatóknak járó elismeréseket is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.