Latin-amerikanisták nemzetközi konferenciája Szegeden

2017. augusztus 3., csütörtök · Hozzászólok

Az SZTE BTK Hispanisztika Tanszéke szervezheti meg a 2019-es FIEALC konferenciát, melynek keretében közel 500 hispanista kutatót várnak a városba – közölte honlapján a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara. Tovább »

Újvidéki konferencia vásárhelyi előadóval

2017. július 13., csütörtök · Hozzászólok

apaczai_nyari_akademia_ujvidek_005

Tizenhetedik alkalommal rendezte meg a héten a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete az Apáczai Nyári Akadémiát Újvidéken. Az eseményen több előadást is tartott Miklós Péter történész, címzetes főiskolai tanár, a hódmezővásárhelyi Emlékpont vezetője. Tovább »

A Csongrád megyei klímastratégia készítéséhez kapcsolódó konferenciát rendeznek Mórahalmon

2017. június 13., kedd · Hozzászólok

Június 16-án kerül megrendezésre Csongrád Megye Klímastratégiájának készítéséhez kapcsolódó szakmai nyitókonferencia a mórahalmi Aranyszöm Rendezvényházban. A Csongrád Megyei Önkormányzat KEHOP-1.2.0-2016-00003 azonosítási számú projektje az Európai Unió támogatásával valósul meg, 30 millió Forint támogatással. Tovább »

Magyarország acélgyűrűben – Trianon máig tartó hatásairól az Emlékpontban + FOTÓK

2017. június 2., péntek · Hozzászólok

trianon_konferencia_emlekpont_002

A Nemzeti Összetartozás Napjaként tartjuk számon a trianoni békeszerződés aláírásának időpontját. Az ez alkalomból az Emlékpontban rendezett, Trianon gyászos napján című konferencia résztvevőit köszöntve a házigazda intézményt vezető Miklós Péter történész emlékeztetett, hogy az utóbbi néhány évben lehetővé tette a magyar kormány, hogy a határainkon túl élő magyar kisebbségek tagjai is viselhessék a magyar állampolgárságot is. Tovább »

Ifjúságpasztorációs Konferenciát tartottak az egyházmegyében

2017. június 1., csütörtök · Hozzászólok

ifjusagpasztoracios_konferencia

Egyházmegyei Ifjúságpasztorációs Konferenciát tartottak a Szeged-Csanádi Egyházmegyében. A nap témája: Utak és jövőkép a fiatalok nevelésében. A Domaszék-Zöldfáson megrendezett konferecián részt vettek az egyházmegye területéről érkezett fiatalok, katekéták, pasztorális munkatársak és lelkipásztorok. Tovább »

Zsidó származású kortárs olasz irodalmárokról tartottak konferenciát Szegeden + FOTÓK

2017. május 30., kedd · Egy hozzászólás

szab_konferencia12_gs

Az előadók öt földrészről érkeztek. A zsidó vallásúak már a középkortól hatottak az olasz irodalomra, de napjainkban is több ismert író, költő alkot, köztük a magyar származású Giorgio Pressburger. Tovább »

A Nagy Háború hétköznapi hőseiről az Emlékpontban

2017. május 27., szombat · Hozzászólok

nagy_haboru_konferencia_002

A hódmezővásárhelyi Emlékpont minden év májusának utolsó hétvégéjén – együttműködve Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzatával és a helyi Első Világháborús Emlékbizottsággal – megemlékezik az első világháború hőseiről és áldozatairól. Két éve a közgyűjtemény Fronthétköznapok címmel rendezett saját anyagából kiállítást, bemutatva a szegedi negyvenhatosok helytállását az itáliai frontokon, míg egy éve a Szamársziget szellemkatonái című vándorkiállításnak helyt adva mutatta be a Szardínia melletti kis szigeten fogva tartott monarchiabéli katonák tragikus sorsát, míg az idén Harctér és fogolytábor címmel került sor konferenciára és könyvbemutatóra. Tovább »

Novák Katalin: stabil és kiszámítható családtámogatásra van szükség

2017. május 15., hétfő · Hozzászólok

novak_katalin04_gs

A családok támogatásában a stabilitás és a kiszámíthatóság a legfontosabb, hiszen a családalapítás nem kormányzati ciklusokra szól, hanem életre szóló döntés – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom konferenciáján. Tovább »

Országos gyermekvédelmi konferenciát szervez az ÁGOTA Alapítvány

2017. május 12., péntek · Hozzászólok

agota_tabor_csutortok01_gs

Módszertani támogató munkája részeként az ÁGOTA® Alapítvány (Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Alapítvány), valamint A Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Országos Egyházi Módszertani Intézménye „20 éves a gyermekvédelmi törvény” címmel rendezi meg V. Országos Gyermekvédelmi Konferenciáját május 17-én az IH Rendezvényközpontban. Tovább »

Következő oldal »