Novák Katalin: stabil és kiszámítható családtámogatásra van szükség

2017. május 15., hétfő · Hozzászólok

novak_katalin04_gs

A családok támogatásában a stabilitás és a kiszámíthatóság a legfontosabb, hiszen a családalapítás nem kormányzati ciklusokra szól, hanem életre szóló döntés – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom konferenciáján. Tovább »

Országos gyermekvédelmi konferenciát szervez az ÁGOTA Alapítvány

2017. május 12., péntek · Hozzászólok

agota_tabor_csutortok01_gs

Módszertani támogató munkája részeként az ÁGOTA® Alapítvány (Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Alapítvány), valamint A Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Országos Egyházi Módszertani Intézménye „20 éves a gyermekvédelmi törvény” címmel rendezi meg V. Országos Gyermekvédelmi Konferenciáját május 17-én az IH Rendezvényközpontban. Tovább »

Második alkalommal rendezi meg a Mentor-Katekéta Konferenciát a Szeged-Csanádi Egyházmegye

2017. május 9., kedd · Hozzászólok

Motiválni, megtartani, lelkesíteni a katekéta szolgálatban címmel június 10-én, szombaton rendezi meg a Szeged-Csanádi Egyházmegye Kateketikai Irodája a Gál Ferenc Főiskolával közösen a II. Mentor-Katekéta Konferenciát. A rendezvénynek a főiskola Klebelsberg terme ad otthont. Tovább »

Deutsch Szegeden: Nem a jövő, hanem a közelmúlt ügye a digitalizáció!

2017. április 19., szerda · 3 hozzászólás

networkshop_konferencia006kf_deutsch_tamas

Bővül a Digitális Jólét Program, a DJP 2.0 társadalmi egyeztetése zajlik, ami május-júniusban kerülhet a kormány elé – jelentette be Deutsch Tamás Szegeden, a 26. Networkshop konferencián. A miniszterelnöki biztos arról is szólt, hogy a digitalizáció nem a jövő és a jelen, hanem a közelmúlt ügye. Tovább »

A fenntartható magyar élelmiszergazdaságért dolgozott ki koncepciót az agrártárca

2017. április 4., kedd · Hozzászólok

Kidolgozta Magyarország 2017-2050 közötti nemzeti élelmiszergazdasági koncepcióját a Földművelésügyi Minisztérium, a dokumentum a magyar élelmiszergazdaság előtt álló kihívásokra adja meg a választ – ismertette Fazekas Sándor az Agrárakadémia konferenciasorozatának nyitórendezvényén, amelyről az agrártárca közleményben tájékoztatta az MTI-t kedden. Tovább »

„Egység a sokszínűségben” – a hatvanéves római szerződésről tartottak konferenciát Szegeden (FRISSÍTVE)

2017. március 23., csütörtök · Hozzászólok

romai_szerzodes_evfordulo001kf

A római szerződésről, az Európai Unióról tartottak konferenciát ma a Szegedi Tudományegyetemen. 1957-ben még nem hittek abban a magyarok, hogy részesei lehetnek e közösségnek. Trócsányi László igazságügyi miniszter szerint olyan Európai Unió kell, amely választ ad a kihívásokra, de nem válik föderációvá. Martonyi János volt külügyminiszter abban bízik, hogy a világ politikai, gazdasági változásait az EU képes lesz kihasználni. Tovább »

Új elismerés a Sófi-alapítványnál – átadták az ösztöndíjakat + FOTÓK

2017. március 16., csütörtök · Hozzászólok

sofi-dij017kfInnovációs díjat alapított a Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány. Az elismeréssel nemcsak a biológia mesterszakos, illetve a biológia doktori iskola hallgatóit szeretnék motiválni, hanem azokat is, akik az egyetem más szakterületein élettani kutatásokat végeznek.
Tovább »

Kiállítás, konferencia és monográfia mutatja be a munkásőrök világát az Emlékpontban

2017. március 14., kedd · Hozzászólok

0314_MKS_16

Március 17-én, pénteken 10 órakor nyílik meg a hódmezővásárhelyi Emlékpont galériájában a Kádár-huszárok és pártkatonák. Munkásőrök Hódmezővásárhelyen, 1957–1989 című kiállítás, amelyet azonos címmel tudományos tanácskozás követ a közgyűjtemény konferenciatermében. A még rendezés alatt álló tárlatot kedden Miklós Péter intézményvezető mutatta be a sajtó képviselőinek. Tovább »

Következő oldal »