A szentmihályiakért és a móravárosiakért interpellál Haág Zalán

2017. szeptember 19., kedd · 15 hozzászólás

A tömegközlekedés legutóbbi jelentős átalakítása révén megváltozott a 76-os járat útvonalának, illetve megszűntek a 13-as és 13A-s járatok. A lakossági panaszok nyomán a körzet képviselői a busztársasággal közösen javaslatot készítettek, részint erről kérdezi interpellációjában a KDNP szegedi elnök-frakcióvezetője Nagy Sándor alpolgármestert. Tovább »

Buszbalhé Szegeden: aljas eszközökkel támad az alpolgármester

2017. szeptember 4., hétfő · 16 hozzászólás

Az egyetlen értelmes, racionális megoldást annak ellenére akarja megtorpedózni Nagy Sándor, hogy a lakossági igények egyértelműek: az emberek vissza akarják kapni a régi 76-ost és a 13-as Mars téri kapcsolatát – állítja Nógrádi Tibor önkormányzati képviselő. Tovább »

A kormány kétmilliárd forinttal támogatja a helyi közösségi közlekedést

2017. augusztus 3., csütörtök · Hozzászólok

A kormány az idén 2,05 milliárd forinttal támogatja – Budapestet nem számítva – a települési önkormányzatok helyi közösségi közlekedését, az összeg települési önkormányzatok közötti felosztását csütörtökön tette közzé a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM). Tovább »

Nehezen viselik a vasúton utazók a pótlóbuszokat

2017. július 7., péntek · 12 hozzászólás

cof

A vasúti vonalak felújításai miatt vonatpótló buszok jártak Kiskunfélegyháza és Szeged között. Az átszállás kellemetlenséggel és hosszabb menetidővel is járt az utasok számára. Hasonló átszervezések azonban a következő időszakban is várhatóak. Tovább »

A trolibuszoknál van a legtöbb esetben klíma (FRISSÍTVE)

2017. június 30., péntek · Hozzászólok

hoseg003kf

Megkerestük a helyi közlekedést biztosító társaságokat a nyári kánikulában. Egyelőre még a villamosok és a buszok felén sincs klímaberendezés, de az utasok egyre nagyobb arányban igénylik a hűtést. A saját kérdéseink mellett olvasóink problémáit is felvetettük. Tovább »

Az év végén már érintőkártyával fizethetünk a buszokon, villamosokon

2017. június 29., csütörtök · 3 hozzászólás

egy_erintes_sajttaj001kf

Az önkormányzat az egyik bankkártya-kibocsájtóval kampányba kezd az e-fizetés népszerűsítésére. Az eddigi szolgáltatások bővülnek, így érintőkártyás fizetés bevezetését tervezik a tömegközlekedési eszközökön. A tervek szerint november végétől lehet használni a járműveken a rendszert. Tovább »

Cseles telektulajdonosokat cselezne ki az önkormányzat

2017. június 21., szerda · 4 hozzászólás

fold_arverezes02_gs

A pénzügyi bizottság is összeült a nyarat megelőző utolsó közgyűlés előtt. Sokan megpróbálnak az ingatlan- és a telekadó fizetése alól is kibújni, mostantól viszont fizetniük kell az egyiket: a drágábbat. Változtatnának a szociális bérlakások pályáztatásán is. Tovább »

Odacsukta a figyelmetlen sofőr a vak férfi lábát, a DAKK nem tud a szegedi esetről

2017. április 6., csütörtök · 10 hozzászólás

vakvezeto_kutya_busz002kf

Csak egy kicsivel több odafigyelést várna Hack János, akinek a bokáját odacsukta egy figyelmetlen buszvezető, nem várva meg, amíg vakvezető kutyájával leszáll a járműről. Megkeresésünkre, a DAKK Zrt. azt válaszolta, kiemelten fontosnak tartják a fogyatékossággal élő és a csökkent mozgásképességű személyek számára történő segítségnyújtást, ám a fél éve Szegeden élő férfi korántsem nem ezt tapasztalja. Tovább »

B. Nagy László: Polgármestertől függetlenül Szeged kapja a fejlesztéseket

2017. január 31., kedd · 42 hozzászólás

bnagy_sajttaj002kf

A fejlesztési biztost a miniszterelnök által bejelentett fejlesztésekről kérdeztük. B. Nagy László szerint saját erőből évtizedekbe tellene megvalósítani a most beharangozott beruházásokat. Arról is beszélt, miről egyeztettek a miniszterelnökkel a zárt ajtók mögött a Fidesz szegedi székházában. Tovább »

Ilyen lesz a tram-train Szeged és Hódmezővásárhely között

2017. január 11., szerda · 19 hozzászólás

kassel_tramtrain_wiki

Kiírták a Szeged-Hódmezővásárhely tram-train vonalhoz kapcsolódó közbeszerzést, a győztesnek 20 hónapja van a beruházás befejezésére. Körbejártuk a vasút-villamos rendszer kérdését Hódmezővásárhely alpolgármesterével és az SZKT igazgatói megbízottjával. Tovább »

Leállások és éjszakai járatok – Szilveszteri szegedi menetrend

2016. december 31., szombat · Hozzászólok

troli02kf

Az év utolsó napján 18 óra körül a tömegközlekedés leáll, de bizonyos vonalakon éjszakai járatok közlekednek Szegeden, jellemzően óránkénti indulással. A szilveszteri bulikból egyes viszonylatokban hajnali 3 után is haza lehet jutni villamossal, trolival vagy éppen busszal. Tovább »

Egyszerűbben tervezhető a Google Térképen a vasúti utazás

2016. december 22., csütörtök · Hozzászólok

mav_informacios_tabla01_gs

Egyszerűbben tervezhető a Google Térképen a vasúti utazás, számos vonat viszonylatjelzéssel, számmal és külön színnel jelenik meg a globálisan elterjedt utazástervezőben – közölte a MÁV-csoport csütörtökön az MTI-vel. Tovább »

Csütörtökön közmeghallgatást tartanak Szegeden

2016. november 22., kedd · 7 hozzászólás

kozmeghallgatas08kf

A lakosság általi észrevételekkel és közérdekű kérdésekkel együtt hat napirendi pontja lesz a csütörtöki közmeghallgatásnak. Szó esik majd az Etelka sorra tervezett fedett uszodáról, míg a KDNP-s Haág Zalán javaslatára a tömegközlekedés átszervezéséről és a parkolási rendszer modernizálásáról is. Tovább »

A BP több mint 2 millióért bérelhet irodát a várostól, míg az uszodára 768 milliót költenek

2016. november 8., kedd · 10 hozzászólás

hid_utca6_gs

Több mint 768 milliót hagyhat jóvá a közgyűlés pénteken az új fedett uszoda építésének előkészítésére, és az is kiderül az előterjesztésekből, hogy a BP a Híd utcában bérelne határozott időre irodát, amiért az IKV bútorozatlan állapotban nettó 1,7, míg bútorozottan 1,9 millió forintot kérne havonta. Tovább »

Januártól megújulhatnak az időalapú jegyek Szegeden

2016. október 27., csütörtök · Hozzászólok

vonaljegy001kf

A tervek szerint januártól ténylegesen 24, illetve 72 órán keresztül utazhatunk egy úgynevezett időalapú jeggyel a szegedi tömegközlekedési járműveken, amennyiben támogatja az erre vonatkozó előterjesztést a közgyűlés. A jegytípus megújításától azt várják, hogy többen veszik majd igénybe, például turisták vagy éppen olyanok, akik egy konferenciára érkeznek. Tovább »

Önjárásból jeles – Ismét tesztelték az akkumulátoros trolikat

2016. október 14., péntek · 15 hozzászólás

onjaro_troli001

Két hét alatt mintegy 5800 kilométert tettek meg az SZKT akkumulátorral ellátott, azaz önjáró trolibuszai a 77A vonalán. A közlekedési társaság és a Szegedi Tudományegyetem azt vizsgálta egy pályázat keretében, megoldható-e a trolibusz vonalak hosszabbítása felsővezeték kiépítése nélkül. Tovább »

Újra kell gondolni Szeged közlekedését

2016. szeptember 21., szerda · 10 hozzászólás

harmadik_hid16_gs

A városfejlesztésről, a harmadik hídról, a közlekedési koncepciókról is beszélni fog Schulcz Péter építész következő előadásán. A megyei építészkamara elnöke még egy negyedik, gyalogosok és kerékpárosok számára fenntartott hidat sem látna kihasználatlannak. Tovább »

Immár figyelmeztet a PESA, nehogy orra bukjunk leszálláskor

2016. szeptember 13., kedd · 2 hozzászólás

villamos01_gs

„Kérjük, leszálláskor figyeljen a szintkülönbségre!” – ezt mondja be az alacsonypadlós PESA hangosbemondója a Bem utcai megállónál, amely nem akadálymentesített. A nagyprojektben több peront is úgy alakítottak ki, hogy szintkülönbségek vannak, ezek átalakítására minimum 70-80 milliót kellene költeni – tájékoztatott Majó-Petri Zoltán ügyvezető. Tovább »

Sirok Mihály: Ébresztő, Szeged!

2016. augusztus 26., péntek · 35 hozzászólás

Kellenének még Szabó Bálintok. Sokan. Nem kell félni, úgy látszik, recseg-ropog minden a szegedi városvezetés körül – írja portálunknak küldött véleménylevelében szegedi olvasónk, Sirok Mihály. Tovább »

A szentmihályiak és kecskésiek demonstrációja ellenére döntött újabb kilométerszám-csökkentésről a városüzemeltetési bizottság (FRISSÍTVE)

2016. augusztus 11., csütörtök · 65 hozzászólás

varosuzemeltetesi_biz_ules04_gs

Nem változtattak az eredeti terveken, habár érkezett kritika a menetrend ügyében Jobbiktól, a Fidesztől, a független Szentistványitól, sőt az MSZP-ből is. A szentmihályiak és a kecskéstelepiek nem adják fel, ha kell a következő önkormányzati választásig folytatják a küzdelmet a 76-os útvonalának teljes visszaállításáért. Tovább »

Buszmenetrend: bővítés helyett karcsúsítás, újabb 7 milliót spórolna a városvezetés + TERVEZETT MENETREND

2016. augusztus 9., kedd · 43 hozzászólás

mars_ter_buszsav02_gs

Újabb járatok ritkítása, még kevesebb kilométer azonos bérletárak mellett, a szentmihályi busz menetrendjének részleges átalakítása. A városháza 18 pontban módosítaná a buszok és villamosok útvonalát, menetrendjét. Részletek cikkünkben! Tovább »

Az utasok hiányolják a tömegközlekedési nagyprojekt óta megszüntetett járatokat

2016. augusztus 9., kedd · 8 hozzászólás

busz_gs

A 13-as és a 76-os miatt érkezett a legtöbb panasz a tömegközlekedés ügyében lakossági kérdőíveket gyűjtő Jobbikhoz, de szinte minden városrész lakói fogalmaztak meg kritikákat. Hamarosan újratárgyalják a tömegközlekedés átalakítását, azonban a városháza javaslata még nem nyilvános, így az ellenzék sem tud reagálni rá.
Tovább »

Három (plusz egy) járat miatt elégedetlenek a Csillag tériek + FOTÓK

2016. augusztus 1., hétfő · Hozzászólok

buszmenetrend04_gs

Tarjániakat és a Csillag téren ezzel kapcsolatban kérdőíveket gyűjtő jobbikosokat kérdeztünk arról, hogy milyen tapasztalataik vannak az átalakított szegedi buszközlekedéssel kapcsolatban. A jelenlegi mellett a korábbi városházi döntéseket is érték kritikák. Tovább »

A szegedi Jobbik lakossági kérdőívvel méri fel a tömegközlekedési igényeket

2016. július 29., péntek · 8 hozzászólás

tothpeter_sajttaj002kf

A radikális párt helyi szervezete szerint az emberek elégedetlenek az átalakított tömegközlekedési rendszerrel, amely nem felel meg a valós igényeknek. Kitelepüléssel, kérdőíveztetéssel gyűjtik össze a lakosság véleményét, az információkat a városüzemeltetési bizottságnak benyújtott indítványukban használják fel. Tovább »

Kecskéstelep és Szentmihály is elutasította a városháza ajánlatát: követelik vissza a 76-os régi menetrendjét + FOTÓK

2016. július 27., szerda · 33 hozzászólás

buszmenetrend_szentmihaly01_gs

A két városrész lakói elégedetlenek a 76-os busz átalakított útvonalával. Nagy Sándor alpolgármester kompromisszumot ajánlott, csúcsidőben néhány busz a régi útvonalon menne. A javaslatot megvitatták Kecskéstelepen és Szentmihályon, de a lakosság határozottan a régi menetrendet és vonalat követeli vissza. Nógrádi Tibor ennek megfelelően folytatja a tárgyalásokat a baloldali többséggel. Bízik benne, hogy a városvezetés is azt kívánja, jobb legyen az itt élőknek.
Tovább »

Franciahögy: megoszlanak a vélemények, hogy kell-e tömegközlekedés

2016. július 25., hétfő · Egy hozzászólás

e_busz01_gs

Szeged tömegközlekedési szempontból legkevésbé ellátott területén megoszlanak a vélemények a tömegközlekedés szükségességéről. A körzet volt városatyája, Kalmár Ferenc és olvasónk egymástól függetlenül azonos érvek miatt vezetné be a területre a midibuszt, míg Solymos László jelenlegi képviselő szerint nincs szükség tömegközlekedésre semmilyen módon. Tovább »

Szegedi Ikarus Angliában – olvasónk fiának építette az elektromos meghajtású járművet + FOTÓK, VIDEÓ

2016. július 22., péntek · 2 hozzászólás

ikarus_busz

A kis járművet édesapja építette az Angliában született Álmosnak, aki él-hal a csuklós buszokért. A tesztüzem már megtörtént, ha kész lesz a járgány, akkor több mint négyméteres lesz. Tovább »

Jobbik: 150 ezer kilométert vettek el a szegediektől a tömegközlekedés átalakításával + SZAVAZÁS

2016. július 21., csütörtök · 2 hozzászólás

buszmenetrend_szentmihaly01_gs

A Jobbik kampányt indít, hogy felmérjék a lakosság tömegközlekedési igényeit. Logikátlannak tartják a most életbe lépett módosításokat, amikkel csupán kilométert spórolna a baloldali városvezetés. A problémák nem most alakultak ki, a hozzájuk eddig eljuttatott észrevételek a tömegközlekedési nagyprojekt megvalósításáig nyúlnak vissza. További járatok megszűnését várják, többek között a 90F-est gondolják “halálraítéltnek”. Tovább »

Az év citromdíjasa: az új szegedi buszmenetrend – a Tisza bal partján élők is tiltakoznak + SZAVAZÁS

2016. július 21., csütörtök · 39 hozzászólás

72es_busz001kf

A szőregi busz rendszeresen késik, a járatok nincsenek összehangolva, ritkábban közlekednek, mint korábban, ráadásul pontatlanok. A szegedi tömegközlekedés újszegedi-szőregi részével kapcsolatban is elképesztően sok a panasz. Olvasóink is szavazhatnak a cikkben! Tovább »

Több mint kétezren kérik a 76-os busz nyomvonalának visszaállítását + VIDEÓ

2016. július 17., vasárnap · 49 hozzászólás

buszmenetrend_szentmihaly04_gs

Szentmihály és Kecskéstelep lakosságát rendkívül hátrányosan érintette, ennél fogva egységbe forrasztotta a szegedi városvezetés átgondolatlan, szakmaiatlan döntése. Nógrádi Tibor önkormányzati képviselő több mint kétezer véleménnyel a tarsolyában síkra száll a 76-os eredeti útvonalának mielőbbi visszaállításáért. Tovább »

Megismétlődhet-e a fővárosi balhé Szegeden is – hol vécézhetnek a sofőrök?

2016. július 12., kedd · Egy hozzászólás

busz_gsNincs minden szegedi autóbuszvonal végállomásán mellékhelyiség, a járművezetők így kénytelenek máshol elintézni szükségleteiket. A kánikulában viszont hosszabb szüneteket tarthatnak, az SZKT-nál például egy 8-10 órás műszakban legalább 120 percet pihenhetnek a sofőrök.
Tovább »

Következő oldal »