Közlekedés

Több mint 8 kilométer utat újítanak fel a vármegyében

Több mint 8 kilométer utat újítanak fel a vármegyében

2023. április 13., csütörtök
Több mint 8 kilométer utat újítanak fel a vármegyében

AMagyarKözútNonprofit Zrt. felújítja a 4521-es jelű Szentes-Mindszent-Hódmezővásárhely összekötő út 4,3 kilométeres szakaszát, továbbá a 4416-os jelű Földeák-Maroslele összekötő út 3,9 kilométeres részét.

Mint közleményükben kiemelték, a felújítás részeként a szakemberek gondoskodnak a meglévő felület profilmarásáról, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről, ezt követően aszfalt kiegyenlítő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épül. Sor kerül a KRESZ táblák cseréjére és új tartós burkolati jelek festésére.

Mindkét munkaterületet átadták a kivitelezőnek a fejlesztés végrehajtására, amely előreláthatólag mindkét szakaszon 90 napot vesz igénybe.

Hangsúlyozták, a beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság és nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala. AMagyarKözútNonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országosközútminden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

A fejlesztések a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, a TOP-1.3.1-15 kódszámú, Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés című felhívás keretében valósulnak meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.