Közlekedés

Augusztusban még biztosan nehezítik a szegedi közlekedést az útlezárások

Augusztusban még biztosan nehezítik a szegedi közlekedést az útlezárások

2021. augusztus 17., kedd
Augusztusban még biztosan nehezítik a szegedi közlekedést az útlezárások

Csongrád-Csanád megye egész területén nincs annyi korlátozás érvényben, mint amennyi Szegeden nehezíti meg az autóval történő közlekedést - írja a Délmagyar. A lap összeszedte, hol számíthatnak útfejlesztések miatt lezárásokra, nehézségekre az autósok mind a megyében, mind a megyeszékhelyen.

Makó

Makón most három korlátozás is érvényben van, ebből kettő csütörtökig tart. Az egyik a Széchenyi tér környékét érinti az út menti növényzet gondozása miatt, míg a másik az Aradi utca Nagylak felé vezető sávját. A harmadik korlátozás viszont már évek óta érvényben van, és marad is 2022-ig az Útinform információi alapján: a Rákosi út és az M43-as autópályáról levezető út találkozásánál mindkét irányból korlátozzák a forgalmat.

Nyomvályús marad a Szentes és Csongrád közötti útszakasz

November 15-ig Ambrózfalva és Nagyér között is figyelnie kell az autósoknak, ott részlegesen foglaltak a sávok útépítés miatt, valamint Október 6-ig a Nagymágocs és Székkutas közötti szakaszon is dolgoznak. Azon a környéken most a legnagyobb munkavégzések viszont az Orosházát Szentessel összekötő úton folynak - szeptember 10-re készül el az új útburkolat a Magyar falu programban. A Magyar Közút azt is jelezte az Útinform-oldalon, hogy 2022 decemberének végéig továbbra is nyomvályús marad az útszakasz Szentes és Csongrád között.

Szeged viszi a prímet

Városunkban még mindig nem szabad a Rókusi körútról a Kossuth Lajos sugárútra kanyarodni a lámpás körforgalomnál, ez egészen augusztus 31-ig marad így.

Hétfőtől a Kossuth Lajos sugárúton dolgoznak augusztus 22-ig, továbbá burkolatrekonstrukciót végeznek a Bocskai utca és a Párizsi körút közötti szakaszon és a Vadász utcai kereszteződésben. Emiatt a Bocskai, a Szi­lágyi, a Vadász, a Török és a Tábor utcából csak jobbra lehet kihajtani a sugárútra.

A Somogyi utcából még mindig nem lehet áthajtani a Dóm téren keresztül az Aradi Vértanúk terére - ennek a szabadtéri játékok miatti lezárás az oka. Az Oskola utca is teljes egészében le van zárva, és a Belvárosi hídnak is az Újszegedre vezető oldala használható.

Augusztus 22-ig lezárták a Stefánia Vörösmarty utca és Vár utca közötti szakaszát is, így autóval a Vörösmarty utca–Deák Ferenc utca–Híd utca útvonalon lehet a Belvárosi hídra hajtani. Szeged irányából az autósok átmenetileg a Deák Ferenc utca felől mehetnek a hídra, de a posta elől nem kanyarodhatnak balra. A Roosevelt tér felől is lezárták a hídra tartó sávot, kerülni a Victor Hugo utca – Deák Ferenc utca – Híd utca – Belvárosi híd vagy a Victor Hugo utca – Kelemen utca irányban lehet.

via delmagyar.hu / Kiemelt kép: Karnok Csaba (Délmagyar)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.