Szeged

Soltész Miklós: Szeged a régió vezetője lehet a BYD beruházással

Soltész Miklós: Szeged a régió vezetője lehet a BYD beruházással

Az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárral az előttünk álló önkormányzati és uniós választásokról beszélgettünk Szegeden.

2024. április 7., vasárnap
Soltész Miklós: Szeged a régió vezetője lehet a BYD beruházással

Idén is megtartotta hagyományos bankettjét a KDNP Csongrád–Csanád vármegyei és szegedi szervezete, melynek meghívott vendége Soltész Miklós, egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár volt, akivel az esemény után beszélgettünk. 

A KDNP hagyományos bankettjének vendége volt Soltész Miklós

 

Soltész Miklós a banketten tartott előadásában is hangsúlyozta, hogy bár sokan egy számítógépes játékként képzelik el a világban zajló háborúkat, de ahogy fogalmazott, „ez a véres valóság”. Ráadásul a történelem figyelmeztet bennünket arra, hogy jó vége nem lehet egy hosszú háborúnak. „Ha Szegeden elmegyünk az első, második világháborús emlékhelyekhez, akkor megrendítő és szomorú azt látni, hogy ott százaknak a nevei vannak feltüntetve. Rengetegen haltak meg szerte Szegedről is, meg szerte az országból, a Kárpát-medencéből értelmetlen háborúk miatt. Éppen ezért mindazok, akik háborúpártiak, nemhogy nem érdemelnek támogatást, de cselekedetük életveszélyes is nemzetre, a fiataljainkra, családjainkra nézve. Olyan sajnálatos politikát folytatnak, ami beleillik a brüsszeli vezetők retorikájába. Ez a háborúpártiság. 

Látjuk a háború okozta pusztítást, látjuk a szenvedést, az értelmetlen tíz és tízezreknek a halálát, ami nem vezet sehova”

- kezdet a beszélgetést az államtitkár. 

A bankett előtt Soltész Miklós alálkozott Fülöp Lászlóval, a Fidesz és a KDNP polgármesterjelöltjével

 

Úgy véli, éppen ezért nagyon fontos választás előtt áll az ország június 9-én, amikor az önkormányzatok összetételéről és az európai parlamenti képviselőkről dönthetnek a szavazók. 

„Nem mindegy, hogy az Európai Unió háborúpárti, vagy mint a magyar kormány is békepárti, és békepárti politikusok kerülnek az Európai Parlamentbe. Ez bizonyos szempontból az egyes településekre is kihathat, erősödhet, vagy pedig gyengülhet ez a hang. 

Ezért is mondtam a banketten, hogy Fülöp Lászlót polgármesterjelöltet támogatom aki békepárti. Mindemellett neki az az elképzelése, hogy Szeged tartsa meg azt a hihetetlen, egyébként nagy lehetőségét, hogy egyetemek, főiskolák vannak a városban. 

Szegeden tömegével nevel ki fiatalokat a felsőoktatás, akik aztán sajnos, és ez látszik a népszámlálási adatokból, máshol keresnek helyet. Őket meg kell tartani a városnak”

- mutatott rá a politikus az egyik megoldásra váró feladatra. 

Soltész Miklós úgy véli, hogyha a fiatalok Szegedet erősítenék a jövőben, akkor azzal a város regionális szerepe nőhet. „Nézzük meg például Debrecent, ahol azt látjuk, hogy a város regionális vezető szerepe átér egészen a hátár másik oldalára, Szatmárnémeti irányába, minden szempontból kihat abban a térségben, és minden erőforrás erősíti azt a térséget is. Ugyanígy 

Szegednek is ki kell hatnia Temesvár, Arad, és egészen a vajdasági települések, például Újvidék irányába. Szegednek regionális központtá kell válnia, és ez megtartó erő is lenne.” 

A szintén a KDNP országgyűlési frakciójában politizáló Mihálffy Bélával érkezett a bankettre Soltész Miklós

 

A folyamat felgyorsulásához, történelmi lehetőséget kínálnak a szegedre érkező beruházások. A kormány célja, hogy a város a fejlődés útjára lépjen és behozza egyre nagyobb lemaradását.

 „Függetlenül attól, hogy ki a polgármester, milyen politikai oldalhoz tartozik a városvezetés, a kormány Európa egyik legnagyobb ipari beruházását hozta Szegedre és érkezik egy másik ipari cég is, a német Rheinmetall.

 Ezek a beruházások a legmodernebb technológiákat alkalmazzák, a kormány pedig az Európában egyik legszigorúbb környezetvédelmi előírások betartását követeli meg a cégektől. Mindez azt szolgálja és segíti, hogy egy haladó szemléletű, cselekvő városvezetés segítségével a város kiaknázza a jelenleg kihasználatlan lehetőségeit”- emelte ki Soltész Miklós. 

Az államtitkár a banketten folytatott beszélgetései kapcsán egy érdekes összefüggésre is rávilágított. „

Annak idején az MSZP politikusa, Kovács László mondta azt, hogy merjünk kicsik lenni. Ezt képviselik általában a Gyurcsányék által vezetett dollárbaloldal politikusai, városvezetői , így Botka László is hasonlóan gondolkozik.”

 Soltész Miklós külön kiemelte, hogy mint kereszténydemokrata politikus, társaival együtt abban hisz, hogy a békepártiság és a józan ész politikája nem lehet pártpolitikai kérdés sem Magyarországon, sem a világban. "Ezért fontos az európai választás, mert a mostani brüsszeli vezetés és az őket támogató baloldali elit szélsőségesen háború-, migráció- és LMBTQ-párti politikát képvisel. 

Egyetlen nagyszülő, szülő, nem hiszem, hogy szeretné, hogy a fiát, a vejét, az unokáját háborúba küldjék azért, mert a brüsszeli bürokraták és a többi háborúpárti politikus  úgy kezelik a kérdést, mintha számítógépes játék lenne, amivel játszadoznak. Ez véres valóság, ami most a szemünk előtt történik.

Nekünk azonban Magyarország és magyar emberek biztonsága az első. A magyar emberek érdekeit képviseljük és megvédjük hazánk szuverenitását. Nem engedjük, hogy Magyarországot belesodorják a háborúba. 

Nem küldünk fegyvert és katonát sem. Elutasítjuk a genderpropagandát és az illegális migrációt is. Mindezért kell a most következő választásokon békepárti képviselőjelöltekre szavazni, ebben várjuk mindenkinek támogatását.”

- zárta gondolatait Soltész Miklós.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.