Páros lábbal rúgja ki az MSZP Botka Lászlót?

2017. szeptember 22., péntek · Egy hozzászólás

A legnagyobb probléma a migrációval, hogy “ha egyszer ide bejönnek, többet nem tudunk megszabadulni tőlük” – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön egy váci fórumon, hozzátéve, “senkinek ne legyen illúziója, ha ezt most elrontjuk, többé nem lehet jóvátenni”. Tovább »

B. Nagy László: Az ellenzék nem fog válogatni az eszközökben

2017. szeptember 19., kedd · 10 hozzászólás

Az Országgyűlés őszi ülésszakának felszólalásaiból, azok hangneméből B. Nagy László szerint világosan látszik, hogy belpolitikai kérdésekben konstruktív együttműködés nem várható a jövő évi választásokig az ellenzékkel. Tovább »

Blogstar: Születőben Bécsisztán

2017. szeptember 13., szerda · 2 hozzászólás

Amit nem sikerült elérnie Szulejmánnak, vagy Kara Musztafának, azt sikerült elérnie békés körülmények között a muzulmán világnak. Ahogy a Blogstar is írja, ha folytatódik a tendencia, pár évtizeden belül a keresztények jelentős kisebbségben lesznek az osztrák fővárosban. Tovább »

Ifj. Lomnici Zoltán: A magyarok nem akarnak Majdant

2017. szeptember 9., szombat · 2 hozzászólás

Borítékolható volt ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint a kvótaper kimenetele, de határozottan kijelentette, a szétosztási mechanizmus révén egyetlen ember sem fog belépni Magyarország területére. Tovább »

Seehofer: továbbra is korlátozni kell a családegyesítési jogot

2017. szeptember 6., szerda · Hozzászólok

Az oltalmazottak családegyesítési jogát továbbra is korlátozni kell Németországban, és erre garanciát kell vállalniuk a szeptember 24-i szövetségi parlamenti (Bundestag-) választásra készülő pártoknak – mondta Horst Seehofer bajor kormányfő, a bajor jobbközép CSU elnöke egy szerdai lapinterjúban. Tovább »

A francia dzsihadisták fele bevándorlók leszármazottja

2017. szeptember 2., szombat · Hozzászólok

A társadalmi, gazdasági és iskolai egyenlőtlenségek halmozódása összefüggésben áll az iszlamista radikalizálódással – állapította meg a francia titkosszolgálatoknak a terrorelhárítási küzdelem összehangolásáért felelős egysége, az UCLAT egyik bizalmas feljegyzésében, amelyet pénteken hozott nyilvánosságra az LCI francia hírtelevízió. Tovább »

Kvótaper – Az Európai Bíróság szeptember 6-án hirdet ítéletet

2017. augusztus 27., vasárnap · Egy hozzászólás

Szeptember 6-án hirdet ítéletet az Európai Bíróság a menedékkérők elosztását célzó uniós mechanizmus ellen benyújtott magyar és szlovák kereset ügyében – tájékoztatta az MTI-t a luxembourgi székhelyű bíróság. Tovább »

Spöttle: Nekünk kell ipart teremteni Afrikában, ha nem akarjuk, hogy mindenki elinduljon

2017. augusztus 4., péntek · Egy hozzászólás

migráció, menekültek tartanak Szeged felé a szerb-magyar határról

Mi lesz, ha megbukik az Iszlám Állam? Hogyan rendeződhet a szíriai (polgár)háború? Lehetséges-e az önálló Kurdisztán? Miért nem jó, ha elmérgesedik a török-német viszony? – Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértővel folytatott beszélgetésünk során ezen kívül még más izgalmas témákat érintettünk. A SZEGEDma Klub rendezvénye után a hírportálnak adott interjút az ismert szakember.
Tovább »

Az amerikai legfelsőbb bíróság jóváhagyta a beutazási korlátozásokat kimondó Trump-rendelet egyes részeit

2017. június 26., hétfő · 3 hozzászólás

Az Egyesült Államok szövetségi legfelsőbb bírósága jóváhagyta Donald Trump átmeneti beutazási korlátozásokat kimondó, alsóbb fokon felfüggesztett elnöki rendeletének egyes részeit, amelyek azonnali hatállyal életbe is lépnek. Tovább »

A szegediek többsége nem akar külföldre költözni

2017. május 27., szombat · Hozzászólok

Havazás Hajdú-Bihar megyében

A szegedi YOUMIG konferencián a ki- és a bevándorlás is szóba került. Szegedről elsősorban az ország más részeire költöznek a fiatalok, de egyre többen választják valamely külföldi államot. Eközben elindult a korábban más országokban dolgozók hazatelepülése. Tovább »

Tóth Péter: Felelőtlen Botka László és a baloldal bevándorlásügyben

2017. május 26., péntek · Egy hozzászólás

toth_peter_sajttaj001kf

A Jobbik álláspontja, hogy a kerítés megépítése és a honvédség levezénylése a határhoz szükséges megoldás volt – közölte Tóth Péter, a párt helyi elnöke, aki szerint semmi meglepő nincs Botka László nyilatkozatában. Úgy értékelt sajtótájékoztatóján, felelőtlen az a baloldali politizálás, amely azt mondja, hogy ide meg kell hívni a bevándorlókat. Tovább »

Nemzeti Konzultáció: kormányzati reakció az Európai Bizottság állásfoglalására

2017. május 12., péntek · Hozzászólok

Nemzeti konzultáció - Kérdõív

Az Európai Bizottság nemrég állásfoglalást tett közzé a nemzeti konzultációról. A kormány üdvözli, és fontosnak tartja, hogy a brüsszeli testület is kifejti a véleményét az egyes kérdésekről. Azonban az állásfoglalás messzemenőkig félrevezető, mert alapvető tényeket hallgat el, vagy ferdít el. Ezért a kabinet részletes állásfoglalást tesz közzé az egyes konzultációs témákról. Ebben olyan kulcsfontosságú tényekre emlékezteti a bizottságot, amelyek a brüsszeli állásfoglalásból kimaradtak. Tovább »

Szijjártó: Magyarország megvétózza a bevándorlást támogató uniós fejlesztési stratégiát

2017. május 10., szerda · Hozzászólok

Az EU olyan fejlesztési stratégiát készül elfogadni, amely pozitívumként állítja be a bevándorlást, ezért Magyarország megvétózza a dokumentum elfogadását – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán az MTI-nek. Tovább »

Határszemlét tartott Pintér Sándor – a kormány új kerítésrendszer építéséről dönthet

2017. január 18., szerda · 3 hozzászólás

pinter_sandor_sajttaj003kf

Egy új típusú kerítésrendszert is megtekintett Pintér Sándor a szerb-magyar határon tartott szemlén, ennek felállításáról a kormány hozhat döntést. A belügyminiszter azt is közölte, hogy a személyi és a tárgyi feltételek egyaránt megfelelőek a migrációs helyzet kezeléséhez a magyar-szerb határon, de a telepített technikai rendszerek összehangolása területén még akad munka. Tovább »

Európa nem jól reagál a tömeges migráció jelentette kockázatokra

2016. december 31., szombat · Hozzászólok

A társadalom megnyugtatására szolgál a rendfenntartók nagy létszámú szilveszteri kivezénylése és a betontömbök állítása egyes nyugat-európai országokban, de ez a módszer egyúttal rossz üzenet – vélekedett Gazdag Ferenc biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában. Tovább »

Haág Zalán: Konstruktív ellenzékként dolgozott a szegedi KDNP

2016. december 30., péntek · 28 hozzászólás

kdnp_milka64_gs

A KDNP-frakció aktív munkát végzett 2016-ban a közgyűlésben, egy statisztika szerint az öt legtöbbször és legtöbbet megszólaló városatya között három kereszténydemokrata politikus – mondta el portálunknak Haág Zalán. A párt helyi elnök-frakcióvezetője úgy értékelt, hogy a baloldali erőfölénnyel szemben is fel tudtak lépni egyes kérdésekben, illetve kiemelte, hogy a KDNP nélkül nem jöhetett volna létre két ’56-os emlékhely sem Szegeden. Tovább »

Így látják politikai elemzőink az elmúlt évet és a következőt – három név, három vélemény

2016. december 29., csütörtök · 5 hozzászólás

Illegális bevándorlás - A debreceni menekülttábor

2016-ban talán még a szokásosnál is több olyan politikai esemény történt, amelyre évek múlva is emlékezni fogunk, elég csak Donald Trump elnökké választására, vagy a brexitra gondolnunk. Három politikai elemzőt, kutatót – Orbán Balázst, Mráz Ágoston Sámuelt és Kiszelly Zoltánt – kérdeztünk az eltelt egy esztendőről, illetve a következőben várható tendenciákról. Tovább »

Bencsik András Szegeden: a baloldalt és a Jobbikot a kormány megbuktatásának szándéka köti össze

2016. december 21., szerda · 6 hozzászólás

cof001kf

Az újságíró szerint a választók becsapása, ha a jobboldali párt a baloldallal működik együtt, s nem szavazza meg az alkotmánymódosítást. Tovább »

Bakondi: Magyarország továbbra is figyelemmel kíséri a bevándorlást

2016. november 23., szerda · Hozzászólok

Kontrát Károly; Vargha Tamás; Bakondi György

Magyarország továbbra is figyelemmel kíséri a bevándorlási helyzetet, különös tekintettel a Törökországba érkező és onnan új útvonalon elinduló migránsok mozgását – erről Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó beszélt az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában. Tovább »

Svéd neonáciból is lett iszlám radikalista – Sántha Hanga migrációkutatóval beszélgettünk

2016. november 6., vasárnap · 2 hozzászólás

tlk02_gs

Svédország menekültpolitikája, a skandináv állam sikeres és kevésbé sikeres integrációs lépései is szóba kerültek Sántha Hangával készített interjúnkban. A vezető elemző szerint a korábbi hazájukból magukkal hozott etnikai konfliktusok továbbélnek a migránsok körében. 22 év alatt 3-ról 186-ra nőtt azon negyedek száma az országban, ahol a bevándorlók többségben vannak. Tovább »

Orbán: a módosítás nemzeti ügy, nem köthető össze pártpolitikai vitákkal

2016. október 28., péntek · 4 hozzászólás

Orbán Viktor

A hetedik alaptörvény-módosítás nemzeti ügy, amely nem köthető össze semmilyen pártpolitikai vitával, gazdasági kérdéssel – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Tovább »

Stumpf András: 10 évvel ezelőtt még kimondhatta volna az ÉS-es gárda, hogy Őszöd nem elfogadható egy demokráciában

2016. október 17., hétfő · 12 hozzászólás

StumpfCV

A Mandiner újságírója nemmel szavazott a kvótareferendumon, de nem nagy örömmel tette. A kormány helyzetértékelésével egyetért, a kampánnyal nem. Úgy látja, egyértelműen kimutatható a Kétfarkú Kutya Párt plakátjainak eredménye, de a protest szavazatokból nem lesz valódi voks 2018-ban. A demokrácia miatt viszont szerinte csak az aggódhat hitelesen ma, aki 2006-ban Gyurcsány ellen is tüntetett. Tovább »

Október 6.: Múlt és jelen – a Tisza Lajos Közéleti Egyesület közleménye

2016. október 6., csütörtök · 17 hozzászólás

“Nem hagyjuk, hogy bukott politikai kalandorok döntsék el Európa, Magyarország és Szeged jövőjét!” – üzeni a nemzeti gyásznapon a civil szervezet. A Tisza Lajos Közéleti Egyesület közleményét alább teljes terjedelemben olvashatják. Tovább »

Bartha László: A szegediek megvonták a bizalmat Botkától

2016. október 3., hétfő · 23 hozzászólás

barthalaszlo

Véget ért egy korszak, a baloldali érzelmű helyi választók tömegei utasították el az MSZP-s polgármester tevékenységét, migránsbarát politikáját – így értékelte október 2-át a Tisza Lajos Közéleti Egyesület elnöke. Tovább »

Szegedi politikusok a kvótareferendumról: avagy mit üzennek a számok?

2016. október 2., vasárnap · 14 hozzászólás

nepszavazas34_gs

Botka László, Nagy Sándor, Tóth Péter, Nógrádi Tibor, Binszki József, Kovács Tamás és Haág Zalán értékeli október 2-i népszavazás részvételi adatait és eredményeit. Tovább »

Kvótareferendum: 3,3 millió nem országosan, 44,5 ezer Szegeden + FOTÓK

2016. október 2., vasárnap · 90 hozzászólás

nepszavazas29_gs

Csaknem 3,3 millióan voksoltak nemmel a kötelező betelepítésre, de nincs meg az érvényességi küszöb. Szeged a nagyvárosok közül a legalacsonyabb részvételt produkálta. Cikkünk a nap folyamán hírekkel, érdekességekkel, részvételi adatokkal frissült. Tovább »

Mi a valódi tétje október 2-ának? – Öt szegedi politikus érveit ütköztettük a kvótareferendumról

2016. október 1., szombat · 19 hozzászólás

szegedma_kerekasztal005kf

Ötpárti vitaestünk négy résztvevője elmegy vasárnap szavazni, igaz egyikük csak azért, hogy hazavigye magával a szavazólapot – többek között ez is kiderült péntek este a Millenniumi Kávéházban. A résztvevők a migrációról és a kvótareferendumról alkotott véleményük ismertetése mellett egymásnak is beszólogattak, s mint elhangzott, a DK és a PM értelmetlennek tartja a népszavazást, a Fidesz, a KDNP és a Jobbik azonban arra buzdít, hogy nemmel voksoljanak a választópolgárok október 2-án. Tovább »

Bartha László: Hozzunk racionális döntést október 2-án!

2016. szeptember 30., péntek · 14 hozzászólás

barthalaszlo

Az egyesületi elnök szerint a népszavazás nem politikai ügy, mindenki hallgasson az életösztönére és a józan eszére. A szegedi városvezetés az európai baloldal elvárásainak felel meg, s nem a választóit képviseli Bartha szerint. Tovább »

Tóth Péter: A baloldali befogadó politikára mondhatunk nemet október 2-án Szegeden!

2016. szeptember 29., csütörtök · 6 hozzászólás

toth_peter03kf

Vasárnap a nem szavazatoknak kell győznie Szegeden is, különben Botka László és Martin Schulz EP-elnök joggal érezheti úgy, hogy Szeged egy valódi befogadó város, ahová bárki jöhet – jelentette ki a Jobbik helyi elnöke, Tóth Péter. Tovább »

Kiss-Rigó László: A bürokraták embercsempészete helyett valódi segítséget kell adni a menekülteknek + FOTÓK

2016. szeptember 28., szerda · 16 hozzászólás

sajtotajekoztato06_gs

Soltész Miklós és Kiss-Rigó László szerint elengedhetetlen a szolidaritás a menekültekkel, s ezért mind a kormány, mind az egyházmegye jelentős összegeket fordít az afrikaiak, a közel-keletiek megsegítésére. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a brüsszeli döntéshozók diktátumát is el kell fogadni a migránsok szétosztásával kapcsolatban.
Tovább »

Ötgyermekes migránscsalád a szomszédomban – Szegeden is lehet valóság?

2016. szeptember 28., szerda · 28 hozzászólás

migransok_0911_50_gs

Vasárnap 3200 helyi népszavazáson döntünk arról, hogy milyen jövőt szabunk településünknek. A veszély reális: Brüsszel már az idei évben megkezdheti a migránsok hazánkba telepítését, ha nem mondunk elég hangos nemet. Ez pedig nemcsak biztonsági kockázatokkal járna, de gazdaságilag is súlyos terhet jelentene Szegednek. Tovább »

A menekülteket befogadnák a magyarok, a gazdasági bevándorlókat nem

2016. szeptember 28., szerda · 7 hozzászólás

Illegális bevándorlás - Éhségsztrájkot folytató migránso

A Migrációkutató Intézet munkatársával beszélgettünk a menekültekkel, bevándorlókkal kapcsolatos attitűdökről. A csütörtökön Szegedre érkező Janik Szabolcs szerint a magyarok meglepően összetett módon látják a migráció kérdéskörét. Tovább »

Migráció, kvóta, népszavazás – vitaest a szegedi közgyűlési pártok részvételével

2016. szeptember 26., hétfő · 25 hozzászólás

migransok_0913_06_gs

Szeptember 30. a vita napja. A SZEGEDma.hu meghívta a szegedi közgyűlés pártjait – három jobb- és három baloldali szervezet képviselőjét várjuk a Millenniumi Kávéházba, hogy bemutassa saját és pártja álláspontját a migrációs helyzetről, a népszavazásról. Miként látják a szegedi politikusok a bevándorlást a referendum előtt két nappal? Erre hamarosan választ kapunk. Tovább »

No-go zóna: lehetséges nálunk is?

2016. szeptember 25., vasárnap · 15 hozzászólás

migransok_0911_90_gs

No-go zóna: a nyugat-európai nagykövetségek és a BBC egyik munkatársa szerint nem létezik, a magyar kormány, egy brit sztárfilozófus és a BBC dokumentaristái szerint viszont nem is egy van belőlük Londonban. A bevándorlók által lakott, az iszlám saría szabályai szerint működő negyedekben a beszámolók arról írnak, hogy szinte megszűnt az adott állam hatalma az érintett városrészekben. Egyelőre a fikció kategóriájába tartozik, de érdemes eljátszani a kérdéssel: megvalósulhat ez hazánkban is?
Tovább »

“Refugees not welcome” – köpködés és lökdösődés volt a külföldi “jogvédők” válasza

2016. szeptember 24., szombat · 35 hozzászólás

migranssegitok03

Rendőrök védték meg a vagyonvédelmi kamara elnökét a röszkei zavargásban érintett migránsok szabadon bocsátásáért Szegeden demonstráló külföldi aktivistáktól, akik sajátosan értelmezik a vélemény- és szólásszabadságot. Tovább »

Giró-Szász Szegeden: Brüsszel ragaszkodik a kvótához, az ellenzéknek felül kellene emelkednie a pártpolitikán

2016. szeptember 19., hétfő · 19 hozzászólás

giro_szasz_andras_szegeden08_gs

Akárcsak a 2004. december 5-i népszavazás, az október 2-ai kvótareferendum is nemzeti ügy Giró-Szász András szerint. A miniszterelnöki főtanácsadó szegedi fórumán kijelentette, ebben a kérdésben a pártpolitikán felülemelkedve az ellenzéknek is a „józan paraszti ész” alapján kellene gondolkodnia, kiváltképp annak fényében, hogy kiderült, Brüsszel ragaszkodik a kötelező betelepítési kvótához. Tovább »

A röszkei csata „emlékülését” tartották Spöttlével + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2016. szeptember 15., csütörtök · Egy hozzászólás

hatarzar_0915_64_gs

A határ menti település polgármestere elsősorban azt mutatta be, hogy miként látták a helyiek az elmúlt esztendőkben a migrációt. Georg Spöttle a bevándorlók beilleszkedési nehézségeire, a kulturális különbségekre helyezte a hangsúlyt, illetve az ellenőrizetlen határátlépés és a terrorfenyegetettség kapcsolatát mutatta be a röszkei lakossági fórumon. Tovább »

Következő oldal »