Hírzóna

Közel háromszáz határsértő próbálkozott sikertelenül nyugatra jutni

Közel háromszáz határsértő próbálkozott sikertelenül nyugatra jutni

2023. július 11., kedd
Közel háromszáz határsértő próbálkozott sikertelenül nyugatra jutni

Összesen 342 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban hétfőn – közölte kedden az Országos Rendőr-főkapitányság. Közülük Csongrád-Csanádban 10 csoportban 276 határsértőt találtak Ásotthalmon és Mórahalmon. Ezen kívül találtak illegális bevándorlókat Győr-Moson-Sopron és Veszprém vármegyékben is.

Ugyanaznap a rendőrök Csongrád-Csanád vármegyében 157, Bács-Kiskunban pedig 2 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan átlépje a magyar határt. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, kirgiz, marokkói, szír, szudáni és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A rendőrség az is közölte, hogy megelőztek egy komoly tragédiát is. Hétfőn délelőtt a 8-as számú főút litéri elágazásában ellenőriztek egy magyar honosságú kistehergépkocsit, amelyet egy svéd férfi vezetett. A járműben a sofőrön kívül 36 illegális migráns tartózkodott, akiket sikerült kimenteni a járműből. Az embercsempész ellen eljárást indítottak, akár 20 éves börtönbüntetést is kaphat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.