Sport

Női labdarúgás: sorsdöntő ütközet vár a Szent Mihályra

Női labdarúgás: sorsdöntő ütközet vár a Szent Mihályra

2017. október 20., péntek
Női labdarúgás: sorsdöntő ütközet vár a Szent Mihályra

Visszavágna a nyitó fordulóban elszenvedett súlyos vereségért a Kelennek és utolérné riválisát a tabellán a Szent Mihály.

Bár még csak egy teljes kört játszottak le a lányok a női labdarúgó NB II Keleti csoportjában, máris vízválasztó összecsapáshoz érkezett

Cserenkó Szabolcs

együttese.

Ahogy arra emlékezhetünk

,

Zimányi Kovács Anikóék

csúfos pofonba szaladtak bele a bajnoki nyitányon, a Kelen SC otthonában szenvedtek kijózanító, 5-0-s vereséget. Most a listavezető, hatból hat meccset nyerő fővárosiak érkeznek Tápéra és nagyon fontos lenne mindhárom bajnoki pontot itthon tartania a Szent Mihálynak. A szegedieknél egyértelműen az osztályozós szereplés kivívása a cél a szezon végén, amit csak az első pozícióval lehet megszerezni az átszervezett, kétcsoportos másodosztályban, így egy esetleges vereség már hatpontos hátrányt jelentene a Kelennel szemben, amit a későbbiekben meglehetősen nehéz lenne ledolgozni. Hogy mekkora súlya is van ennek az összecsapásnak, azt a csapat vezetőedzője, Cserenkó Szabolcs is megerősíti. „Erre a mérkőzésre tulajdonképpen már a Viktória elleni kupameccsen elkezdtük a felkészülést és az nagyon jó alapokat is nyújtott a Kelen elleni derbire. Egy, az eddigiekhez képest más védekezési formát gyakoroltunk, és az eheti három edzésen is ennek a tökéletesítésére fektetjük a hangsúlyt” – mondta portálunknak a Szent Mihály trénere.

Online

Szombaton 14:30-tól folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Szent Mihály - Kelen SC női NB II-es találkozóról. Szurkoljon velünk!

„A stabil védekezés mellett a támadások befejezésének hatékonyságán kell még dolgoznunk, de ahogy korábban már többször mondtam, nagyon sok múlik a mentális tényezőkön. Ha a lányok elhiszik, hogy képesek lehetnek a győzelemre, akkor úgy is lesz. A siker legnagyobb titka, hogy fejben rendben legyünk. Mindenképpen szeretnék még a mérkőzés előtt egy csapatépítő összejövetelt, hogy a játékosok is átérezzék a szombati találkozó súlyát. Eddig sem volt gond az összetartással a gárdán belül, de mindig lehet jobb, mindig össze lehet egy picit jobban csiszolódni” – tette hozzá Cserenkó Szabolcs. A mestert arról is megkérdeztük, hogy van-e olyan játékosa, akire biztosan nem számíthat ezen a fontos találkozón, de úgy tűnik, nagyjából mindenki hadra fogható. „

Guth Renáta

a kupameccs szünetében kérezkedett le, a combjával akadtak kisebb gondok, de ez amolyan elővigyázatossági csere volt csak, nem hiszem, hogy hétvégén ne tudna játszani.

Sávai Vivien

a térdével küzdött, de kedden már ő is együtt tudott edzeni a csapattal” – mondta a szentmihályi vezetőedző, aki az esetleges siker kulcsát is ismeri. „Nagyon számítok a rutinosabb játékosok tapasztalatára, akik már nagyon jól tudják, hogy milyen nehéz elérni a hőn áhított célt, s akik régóta küzdenek ezért a célért. Nagyon fontos, hogy ők előrelépjenek, meghatározó teljesítményt nyújtsanak és ezzel együtt a fiataloknak is lendületet adjanak. Ha ez így lesz, akkor itthon tarthatjuk a három pontot” – zárta Cserenkó Szabolcs.

A csapatok legutóbbi találkozásakor (2017. augusztus 28.)

Kelen SC - Szent Mihály 5-0 (2-0).

Budapest, 50 néző. Vezette: Malik Dóra (Fodor Marietta, Csatlós Attila Zsolt).

Kelen:

Káli - Szabó T., Puskás, Horváth F., Sitku (B. Nagy 46'), Tóth A., Tagyi (Blayer 62'), Kókány, Kiss O. (Simon 84'), Orosz, Bernhardt. Vezetőedző: Könczey Zsolt.

Szent Mihály:

Schildkraut - Temesváry (Szil 46'), Pilán, Guth, Szántó, Szélpál, Török (Koncz 73'), Sasvári (Sávai 67'), Frankó (Lipták 73'), Harcel, Zimányi Kovács. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.

Gól:

Kiss O. (36', 41'), Horváth F. (70'), Kókány R. (83', 87')

A bajnokság jelenlegi állása

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.