Közélet

Nézőpont Intézet: a többség szerint Orbán marad a miniszterelnök

Nézőpont Intézet: a többség szerint Orbán marad a miniszterelnök

2017. október 20., péntek
Nézőpont Intézet: a többség szerint Orbán marad a miniszterelnök

A Nézőpont Intézet legfrissebb felmérése szerint a teljes felnőtt népesség majdnem kétharmada véli úgy, hogy Orbán Viktor marad a kormányfő a 2018-as választás után.

A Magyar Idők számára készített

közvélemény-kutatásból kiderül, mindössze hat százalék gondolja úgy, hogy Vona Gábor lesz az új miniszterelnök, három százalék szerint Gyurcsány Ferenc, míg egy-egy százaléknyian gondolják hogy a Karácsony Gergely, Szél Bernadett, Fodor Gábor hármasból kerül ki az új kormányfő. A választási részvételüket biztosra ígérő aktív szavazók körében még többen gondolják úgy, hogy Orbán Viktor marad a miniszterelnök, itt az ellenzéki politikusok még nagyobb lemaradásban vannak.

A teljes felnőtt népességnél az ellenzéki szimpatizánsok fele (50 százalék) ugyancsak Orbán Viktor újraválasztását tartja a legvalószínűbbnek. Erre a Jobbik szimpatizánsai körében 48, az MSZP-táboron belül 57, míg a DK támogatói között 24 százalék számít. Ugyanez az arány az LMP-tábor esetében 75, míg a Momentum támogatóinál 83 százalékos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.