Politika

Sulyok Tamás Pekingbe látogat a kínai elnök meghívására

Sulyok Tamás Pekingbe látogat a kínai elnök meghívására

2024. május 10., péntek
Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Sulyok Tamás Pekingbe látogat a kínai elnök meghívására

„Magyarország a híd Kelet és Nyugat között” – hangsúlyozta a magyar–kínai kapcsolatok fontosságát a köztársasági elnök.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi. 

 

Mindenhol Orbán Viktor, Sulyok Tamás és Hszi Csin-ping kínai elnök találkozójáról lehet hallani, valamint a magyar–kínai csúcs eredményeiről. Sulyok Tamás köztársasági elnök a Facebook-oldalán csütörtökön számolt be arról, hogy Pekingbe fog utazni, a kínai elnök meghívására.

Az egyeztetés során elnök úr meghívott Pekingbe, amelyet elfogadtam

– tudatta bejegyzésében,

Az államfő egyúttal leszögezte: „Magyarország a híd Kelet és Nyugat között.” Kiemelte, idén van a 75. évfordulója annak, hogy Magyarország és Kína felvette a diplomáciai kapcsolatokat, egyúttal kifejezte örömét a kínai látogatással kapcsolatban

Alig két hónapja vagyok köztársasági elnök, így öröm számomra, hogy fogadhattam Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét

– írta.

Sulyok Tamás beszámolt a Hszi Csin-pinggel közös tárgyalásáról is. „A megbeszélésünk során a kínai államfő kiemelte, hogy az országaink közötti együttműködés alapja a kölcsönös tisztelet és a bizalom” – közölte. Ismertette egyúttal saját álláspontját is: „Én elmondtam, hogy az alaptörvényünk szerint is tiszteljük más népek szabadságát és kultúráját, együttműködésre törekszünk a világ összes nemzetével” – írta a köztársasági elnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.