A V4-ek talán soha nem voltak ilyen egységesek a közös fellépésben

2017. október 15., vasárnap · Egy hozzászólás

Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője szerint a visegrádi négyek (V4 – Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Magyarország) talán soha nem voltak ilyen egységesek abban, hogy közösen lépjenek fel az Európai Unió jövőjét érintő kérdésekben, amelyek közül az egyik legfontosabb a migráció. Tovább »

Merkel pártszövetsége kapta a legtöbb szavazatot (FRISSÍTVE)

2017. szeptember 24., vasárnap · Egy hozzászólás

Az Angela Merkel kancellár vezette CDU/CSU jobbközép pártszövetség kapta a legtöbb szavazatot a vasárnapi németországi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson, de támogatottsága nagymértékben csökkent, és a koalíciós társé, a szociáldemokrata párté (SPD) történelmi mélypontra süllyedt, a Bundestag harmadik számú ereje pedig az újonc AfD – mutatták ki az urnazárás utáni első eredménybecslések. Orbán Viktor miniszterelnök gratulált Merkel győzelméhez. Tovább »

„Igazságos választási rendszer márpedig nincs”

2017. szeptember 22., péntek · 2 hozzászólás

Népes közönség előtt tartott kerekasztal-beszélgetést az SZTE Móra Ferenc Szakkollégiumban Mráz Ágoston Sámuel, Fábián György és Löffler Tibor. Mindhárom politológus egyetértett egy kérdésben: igazságos választási rendszer nincs! Tovább »

Orbán, Botka, Vona? – Ki nevet a végén?

2017. szeptember 20., szerda · 4 hozzászólás

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezetője Szegedre látogat, hogy megossza a jövő évi országgyűlési választásokkal kapcsolatos gondolatait. Csütörtök délután kettőkor a Móra Ferenc Szakkollégiumban kiderül, hogy mennyi esélye van Orbánnak, Botkának vagy éppen Vonának a végső győzelemre. Tovább »

Nézőpont Intézet: automatikus elosztási mechanizmus bevezetése a cél

2017. szeptember 11., hétfő · Hozzászólok

Az európai vezetők célja a migránsok automatikus elosztási mechanizmusának a bevezetése, ami megszüntetné elosztásuk felső korlátját – jelentette ki a Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában. Tovább »

Nézőpont: csaknem ötven százalékon áll a Fidesz-KDNP

2017. szeptember 7., csütörtök · Egy hozzászólás

Öt közvélemény-kutató eredményeinek összesítése alapján 7 hónappal a választások előtt 47,4 százalékkal vezeti a pártok listáját a biztos szavazók körében a Fidesz-KDNP – jelentette ki a Nézőpont Intézet kutatási igazgatója csütörtökön az M1 aktuális csatorna műsorában. Tovább »

Nézőpont: a lakosság háromnegyede elutasítja, hogy lehessen marihuánát árulni

2017. július 6., csütörtök · Hozzászólok

Közel másfél millió ember, a teljes felnőtt népesség 18 százaléka ért egyet azzal, hogy Magyarországon szabályozott keretek között lehessen marihuánát árusítani, közel hatmillió, azaz a teljes felnőtt népesség 73 százaléka viszont ellenzi az elképzelést – derül ki a Nézőpont Intézet Blikk számára készült közvélemény-kutatásából. Tovább »

Nézőpont Intézet: tízből közel kilenc magyar ellenzi a kvótát

2017. június 24., szombat · 9 hozzászólás

migransok_atlagpolgar

A magyarok 87 százaléka ellenzi a bevándorlási kvótákat, az elképzelést mindössze a teljes felnőtt népesség 7 százaléka támogatja – derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb, a Magyar Időknek készült kutatásából. Tovább »

Nincs Botka-faktor: stagnálnak a szocialisták

2017. június 3., szombat · 28 hozzászólás

Botka László; Molnár Gyula

Az év eleje óta stagnál a szocialisták támogatottsága, a pártot idén a teljes felnőtt népesség 8 százalékánál többen egyszer sem támogatták – ismertette a Magyar Idők szombati számában a Nézőpont Intézetnek a napilap számára készített közvélemény-kutatását. Tovább »

Fodor Csaba a SZEGEDma.hu-nak: A baloldal elsősorban saját magát készül legyőzni

2017. május 29., hétfő · 9 hozzászólás

Fodor_Csaba

Hiteles személyiségekkel, egyenes kiállással és mindenek előtt egységgel lehet sikert elérni a 2018-as országgyűlési választáson Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet ügyvezetője szerint. Ha a baloldalon nincs egység, abból nem lehet sem kormányváltás, sem kormányzás. Tovább »

Nézőpont: soha ennyien nem szavaztak volna Orbán Viktorra

2017. május 15., hétfő · 5 hozzászólás

Orbán Viktor

A teljes felnőtt népesség 44 százaléka ismét Orbán Viktort választaná miniszterelnöknek, a kormányfő újrázását többen támogatják, mint ahányan a többi szóba jöhető jelöltet együtt – derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából, amelyet hétfőn juttattak el az MTI-hez. Tovább »

Nézőpont Intézet: egyes internetes portálok átvették a baloldali pártok szerepét

2017. április 23., vasárnap · 3 hozzászólás

Egyes internetes portálok átvették a baloldali pártok szerepét, saját értelmezési keretet alakítottak ki, nem igazán törődve már az ellenzéki pártok véleményével – mondta Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatornán vasárnap. Tovább »

Nézőpont Intézet: okafogyott a tüntetéssorozat a felsőoktatási törvénymódosításról

2017. április 10., hétfő · 8 hozzászólás

Okafogyottnak nevezte a felsőoktatási törvény módosításának visszavonását követelő tüntetéssorozatot a Nézőpont Intézet ügyvezetője hétfőn az M1 aktuális csatornán. Fodor Csaba értékelése szerint politikai szempontból egy igen komoly mozgósító erővel bíró nemzetközi hálózattal áll szemben a magyar kormánypárti szövetség. Tovább »

Szakértő: a migránsválság hatására nőtt a Fidesz támogatottsága

2017. április 9., vasárnap · Hozzászólok

A migránsválság és a határkerítés felállítása nagy mértékben a Fidesz mellé állította a szimpatizánsokat 2015 nyarán, így eltűnt a ciklus során szokásos népszerűségi hullámzás – mondta Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője vasárnap az M1 aktuális csatornán. Tovább »

Elemző: egymástól próbálják elvenni a szavazókat a baloldali ellenzéki pártok

2017. április 2., vasárnap · 2 hozzászólás

Botka László; Molnár Gyula

Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője szerint arról szól a baloldali ellenzéki pártok választási felkészülése, hogy “egymással viaskodva” próbálják elvenni a másiktól a szavazókat, és nem arról, hogy “valós alternatívát fogalmazzanak meg”. Tovább »

Nézőpont: stabil a kormánypártok előnye

2017. április 1., szombat · 10 hozzászólás

Áder János; Kövér László

A Fidesz-KDNP márciusban is magabiztosan vezette a pártversenyt, a teljes felnőtt népesség 32 százaléka támogatta a kormánypártokat, a Jobbikkal 11, az MSZP-vel 7 százalék szimpatizál. A baloldali szavazótábort a Momentum Mozgalom és a Kétfarkú Kutya Párt is tovább osztotta – olvasható a Nézőpont Intézetnek a Magyar Idők számára készült közvélemény-kutatásában. Tovább »

OLAF-jelentés – Nézőpont Intézet: elévülésre játszanak az érintett politikusok

2017. március 15., szerda · Hozzászólok

A Nézőpont Intézet elemzője szerint felmerül a gyanú, hogy Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és Demszky Gábor “arra játszik”, hogy elévülés miatt ne lehessen felelősségre vonni őket az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF) a budapesti 4-es metró beruházásról szóló jelentése kapcsán. Tovább »

Nézőpont Intézet: nagy arányban kapnak teret az ellenzéki pártok a hírműsorokban

2017. március 14., kedd · 4 hozzászólás

Az ellenzéki pártok nagy arányban kapnak teret a főműsoridős híradókban, így kérdés, miért beszélnek a sajtószabadság végéről – mondta Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője a 2016-os híradóelemzéseket bemutató keddi budapesti rendezvényen. Tovább »

Nézőpont: a magyarok többsége támogatja Áder János újraválasztását

2017. március 13., hétfő · Hozzászólok

A Nézőpont Intézet legfrissebb elemzésének adatai szerint a felnőtt népesség 54 százaléka szerint Áder János, a jelenlegi államfő újraválasztása előnyös lenne Magyarország szempontjából, ezzel szemben Majtényi Lászlóról a baloldali szimpatizánsoknál is kevesebben, 14 százalék gondolja ezt. Tovább »

Nézőpont Intézet: a V4-ek érdekeltek az EU egységének fenntartásában

2017. március 3., péntek · Hozzászólok

Orbán Viktor; SOBOTKA, Bohuslav; FICO, Robert; SZYDLO, Beata

A visegrádi négyek (V4) csütörtöki csúcstalálkozóján kiderült, hogy az országcsoportnak közös jövőképe van az EU-ról és érdekelt az unió egységének fenntartásában – jelentette ki a Nézőpont Intézet elemzője pénteken az M1 aktuális csatorna műsorában. Tovább »

Nézőpont: minden szomszédos országgal szimpatizálnak a magyarok

2017. február 8., szerda · Hozzászólok

Minden, Magyarországgal szomszédos ország esetében többen vannak azok, akik jónak ítélik államközi kapcsolatainkat, ez egy év alatt érdemi javulást jelent – derül ki a Nézőpont Intézet által készített közvélemény-kutatásból. Tovább »

Nézőpont: Orbán toronymagasan vezet, Botka picit népszerűbb, mint Gyurcsány

2017. január 26., csütörtök · 13 hozzászólás

Botka László; Molnár Gyula

A Nézőpont Intézet legfrissebb felmérése szerint Botka László a teljes felnőtt népesség és a baloldali szimpatizánsok körében is népszerűbb a kormányfőjelöltek versenyében, mint Gyurcsány Ferenc. Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közvélemény-kutatás eredményei szerint Orbán Viktor jelenlegi miniszterelnök újrázását többen támogatják, mint ahányan a szóba jöhető összes jelöltet együtt. Tovább »

Nézőpont-elemző: a nyugati világban növekvő elitellenesség határozta meg a 2016-os évet

2017. január 5., csütörtök · 2 hozzászólás

gombicz_nandor_nezopontA nyugati liberális oldal felől érkező bírálatok ellenére 2016-ban javult Magyarország nemzetközi megítélése Gömbicz Nándor szerint. A Nézőpont Intézet elemzőjével többek közt a migránsválság hazai és európai hatásairól, a növekvő elitellenességről, a Brexitről és az amerikai elnökválasztás következményeiről beszélgettünk. Tovább »

Nézőpont Intézet: a kormánypártok támogatottsága 32 százalék

2016. december 3., szombat · Hozzászólok

Áder János

A kormánypártokat a teljes felnőtt népesség 32 százaléka támogatja, a Jobbik változatlanul 12 százalékon áll, az MSZP támogatottsága pedig egy százalékpontos csökkenés után 7 százalék, a DK-é ismét 5 százalék – közölte a Nézőpont Intézet reprezentatív felmérésének összegzését az MTI-vel szombaton. Tovább »

Erősebb a fővárosban a DK, mint az MSZP

2016. november 1., kedd · 11 hozzászólás

A fővárosban már népszerűbb a Demokratikus Koalíció (DK) a Magyar Szocialista Pártnál (MSZP) és vidéken is csak két-három százalék a különbség a két párt között – mondta Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője hétfő este az M1 aktuális csatorna műsorában. Tovább »

Nézőpont Intézet: nem szabad hígítani a visegrádi négyek rendszerét

2016. október 15., szombat · Hozzászólok

Nem szabad hígítani a visegrádi négyek (V4) rendszerét, ugyanakkor arra van szükség, hogy kétoldalú együttműködés keretében más államokat is bevonjanak – mondta az Ausztria belépésével kapcsolatos felvetésről az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában a Nézőpont Intézet elemzője. Tovább »

Nézőpont-elemző a SZEGEDma.hu-nak: Egy hosszabb folyamat első eleme lehet a kvótareferendum

2016. október 13., csütörtök · 5 hozzászólás

nepszavazas34_gs

A kormányoldal álláspontja több szavazatot kapott, mint amennyi kétharmados parlamenti többséget ért két évvel ezelőtt, de az ellenzék is találhat fogódzót az október másodiki népszavazás eredményében, valamint új párt is aktivizálódott. Gömbicz Nándorral, a Nézőpont Intézet elemzőjével értékeltük a kvótareferendumot. Tovább »

Következő oldal »