Hírzóna

Életet mentettek a magyar rendőrök Csanádpalotán

Életet mentettek a magyar rendőrök Csanádpalotán

2017. szeptember 3., vasárnap
Életet mentettek a magyar rendőrök Csanádpalotán

Magyar rendőrök mentették meg egy bolgár férfi életét a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyen. A férfit a román mentőszolgálat kórházba szállította - írja a police.hu.

A feleségével utazó bolgár állampolgár szeptember 2-án délután lett rosszul, az átkelőhely ellenőrzési vonalától mintegy 100 méterre. Az asszony ekkor segítséget kért. A magyar rendőrök közt szolgálatot ellátó

Jártass Tamás

c. r. főtörzsőrmester és

Szalai Henrik

c. r. főtörzsőrmester - mint képzett elsősegélynyújtók - azonnal a helyszínre siettek. Közben a szolgálatirányító parancsnok kérte a román kollégáit, hogy értesítsék a mentőszolgálatot. A járműhöz érve a rendőrök látták, hogy a férfi fuldoklik és a teste rángatózik. A légutait szabaddá tették, addigra azonban már nem lélegzett. Azonnal megkezdték a szívmasszázst, melynek hatására a férfi keringése megindult és magához tért. A román mentőhelikopter megérkezéséig a magyar rendőrök a beteg mellett maradtak, állapotát felügyelték. A férfit hamarosan átvették a román mentősök, akik miután állapotát stabilizálták, kórházba szállították.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.