Defibrillátort vásárolt a Bordány Sportkör

2017. szeptember 11., hétfő · Hozzászólok

Szombaton elsősegélynyújtó tanfolyam kíséretében a Defibrillátor Plusz Kft. átnyújtotta azt az életmentő készüléket, amelyet a Bordány Sportkör vásárolt – a klub munkatársai, segítői, háziorvosok és civil szervezetek képviselői pedig elsajátíthatták az újraélesztés helyes technikáját, és megtanulhatták használni a készüléket. Tovább »

Évente több ezer ember életét mentheti meg az újraélesztés

2016. október 16., vasárnap · Hozzászólok

Évente több ezer ember életét lehetne megmenteni újraélesztéssel, ami “nem ördöngösség”, orvosi diploma nélkül is életben lehet tartani az embert hirtelen szívmegállás esetén – mondta az Országos Mentőszolgálat szóvivője az újraélesztés nemzetközi napja alkalmából. Tovább »

Labdarúgás: életet mentett a szentesi játékvezető

2016. május 17., kedd · 5 hozzászólás

csanytelek_tiszasziget01_gs

Tragédiába is torkollhatott volna a másodosztályú U19-es bajnokság dél-keleti csoportjának hétvégi mérkőzése: a Maros-menti UFC-SZEOL SC találkozón Szöllősi Ferenc játékvezető lélekjelenléte is kellett ahhoz, hogy ne történjen nagy baj Nagy-György Balázzsal. Tovább »

Zsonglőrök, táncosok és bűvészek az újszülött mentésért Szegeden

2016. május 11., szerda · Hozzászólok

fire_fantasy_kicsi-1594

Szombaton délutántól késő estig három helyszínen is várják Szegeden azokat, akik szeretnék támogatni a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány munkáját, illetve látványos tűzzsonglőr, tánc- és bűvészbemutatókat szeretnének megcsodálni. A rendezvény bevételét egy sav-bázis meghatározóra fordítják a újszülött mentők. Tovább »

Négy Csongrád megyeit tüntettek ki Életmentő emlékéremmel

2016. március 17., csütörtök · Hozzászólok

A nemzeti ünnep alkalmából négy Csongrád megyei lakos kapott Életmentő emlékérmet, akik saját testi épségüket kockáztatva mentettek életeket tavaly nyáron. Busch Péter szegedi lakos 2015. június 30-án két, életveszélyben lévő fiút mentett ki a Tiszából. Kallós Zsolt, Kiss Krisztina és Léhman Krisztián pedig 2015. július 23-án, a Marosból mentett ki négy fuldokló gyermeket. Az életmentők 2016. március 11-én, a Belügyminisztériumban rendezett ünnepélyes díjátadáson vehették át a rendkívüli helytállást tanúsító Életmentő emlékérmet.
Tovább »

Szombaton van az elsősegélynyújtás világnapja

2014. szeptember 12., péntek · Hozzászólok

elsősegély oktatása

Veszélyhelyzetekben az emberi életek kilencven százalékát a helyszínen jelenlévő civilek mentik meg – derül ki a Nemzetközi Vöröskereszt adataiból. Az Elsősegélynyújtás Világnapján (szeptember 13.) ezúttal a veszélyhelyzetek és katasztrófák idején nyújtott elsősegély fontosságára hívja fel a figyelmet a Vöröskereszt. Tovább »

Több tízezer életet mentettek meg a mentők ebben az évben

2013. december 31., kedd · Egy hozzászólás

Több tízezer életmentő beavatkozást, köztük mintegy 1400 sikeres újraélesztést hajtottak végre 2013-ban az Országos Mentőszolgálat dolgozói – ismertette Czirner József, a mentőszolgálat operatív igazgatója kedden Budapesten. Szilveszter éjszakára a mentőszolgálat megerősítette a mentésirányítást, és tíz esetkocsival több lesz készenlétben Budapesten. Tovább »

Új rekord: egy héten át folyt az újraélesztés Szegeden

2013. szeptember 1., vasárnap · Hozzászólok

Újraélesztési rekord SzegedenÖnkéntesek egymást váltva tízezernyolcszáz percen, azaz egy teljes héten keresztül gyakorolták a laikus újraélesztést egy felnőtt férfit formázó fantomon, és ezzel új rekordot állítottak föl.
Tovább »

168 órás újraélesztés az Árkádban + FOTÓK

2013. augusztus 29., csütörtök · 4 hozzászólás

ujraelesztesrekord_02_seA Szegedi Sürgősségi Napok programjaként „egyszemélyes” újraélesztésre invitálnak mindenkit az Árkádba. A szervezők az újraélesztési gyakorlat rekordját szeretnék megdönteni.
Tovább »

Tűz ütött ki az ÁOK-n – a Dóm téren gyakorlatoztak a tűzoltók + FOTÓK

2013. április 23., kedd · Egy hozzászólás

katasztrofavedelem_gyakorlat04_gsKiürítették kedden délelőtt tíz órakor az SZTE ÁOK központi oktatási épületét, ahonnan a helyszínre vonuló tűzoltók összesen tíz embert menekítettek ki.
Tovább »

A szegedi újszülöttmentők szombaton az Árkádban gyűjtenek

2012. december 6., csütörtök · Hozzászólok

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány és Sütő Zsanett, a Vodafone Magyarország Alapítvány Főállású Angyala december 8-án Koraszülött Karácsonyra várja az érintett családokat és az érdeklődőket, hogy együtt, ünnepi hangulatban töltsenek el egy napot, és megismerkedhessenek a szolgálat munkájával.
Tovább »

Kézzel, lábbal az újszülöttekért

2008. szeptember 1., hétfő · Hozzászólok

Barátságos meccs a Kisstadionban

Fotó: Gémes Sándor

Mint ahogy arról már a SZEGEDma.hu többször is beszámolt, az Együtt a Szegedi Labdarúgásért (EaSZL) szurkolói mozgalom gyűjtést szervez a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány részére. A gyűjtés hivatalosan a kézilabda- és a futballszurkolók barátságos mérkőzésén kezdődik szeptember 5-én pénteken, 16 órakor az újszegedi Kisstadionban, és a szegedi labdarúgás 2009. május 22-i 110 éves születésnapjára szervezett országos hírű gálameccsig tart. Tovább »