Közélet

A legátfogóbb megállapodásra van szükség Nagy-Britanniával

A legátfogóbb megállapodásra van szükség Nagy-Britanniával

2017. szeptember 14., csütörtök
A legátfogóbb megállapodásra van szükség Nagy-Britanniával

A lehető legszélesebb körű és legátfogóbb szabadkereskedelmi megállapodásra van szükség Nagy-Britannia és az Európai Unió között, hogy a gazdasági, kereskedelmi és befektetési kapcsolatok akadálymentesek maradjanak - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.

A miniszter részt vett a visegrádi országok (V4: Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) külgazdasági miniszteri találkozóján, amelyen Philip Hammond brit pénzügyminiszterrel egyeztettek a Várkert Bazárban. A tanácskozást követő sajtótájékoztatón Szijjártó Péter kiemelte: fontos érdek a Nagy-Britanniában dolgozó, tanuló uniós polgárok jogait is megvédeni. Hangsúlyozta: a közép-európai országoknak, a V4-nek a Brexit lehetséges kimenetelei és azok hatásai jelentős kereskedelmi és növekedési kihívásokat, kockázatokat jelentenek, ezeket kezelni kell, és ezért helyes, ha a V4 tagjai közösen készülnek fel arra, hogy az esetleges negatívumokat kezelhessék.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.