Merkel: az Európai Unió jövője fontosabb a Brexit-tárgyalásoknál

2017. június 22., csütörtök · Hozzászólok

Fontosabb az Európai Unió huszonhét bennmaradó tagállamának közös jövője az Egyesült Királysággal folytatott kiválási tárgyalásoknál, ennek kell a figyelem középpontjában állnia – jelentette ki Angela Merkel német kancellár az uniós vezetők csütörtökön kezdődő kétnapos brüsszeli csúcstalálkozóján. Tovább »

Lázár János a Kormányinfón: Magyarország visszautasítja migránsfalvak létrehozását Kelet-Európában (FRISSÍTVE)

2017. június 22., csütörtök · 3 hozzászólás

Lázár János

A vidéki MSZP-sek között sok Czeglédy-típusú ember van – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Az EU sok olyan dologba beleszól, amelyet a tagállamok szintjén jobban lehetne kezelni

2017. május 30., kedd · Hozzászólok

robert_goebbels001kf

Szegeden járt Robert Goebbels volt luxemburgi külügyi államtitkár, a schengeni szerződés egyik aláírója, aki előadása előtt interjút adott hírportálunknak. Elfogadja a britek kilépését, de úgy látja, az európai országok csak összefogva képviselnek gazdasági erőt. A szocialista politikus a nagyobb uniós integráció híve, akkor is támogatná, ha ebben néhány ország nem kíván részt venni. Ennek ellenére úgy gondolja, hogy az Európai Bizottság gyakran fölöslegesen szól bele nemzeti hatáskörben megoldható kérdésekbe. Szerinte a szélsőjobboldali és a szélsőbaloldali radikálisok ugyanazt akarják, de megoldásaik rosszak. Kifejtette álláspontját egyes európai szocialista pártok népszerűségének csökkenésével kapcsolatban, nem rejtve véka alá a francia elnökválasztáson vesztes jelöltről alkotott véleményét. Interjúnk még a manchesteri terrortámadás előtt készült. Tovább »

Brexit – Szakértő: politikai marketing a pénzügyi kötelezettségekről szóló vita

2017. május 21., vasárnap · Hozzászólok

Gálik Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem docense szerint csupán politikai marketing Nagy-Britannia Európai Unióval szembeni pénzügyi kötelezettségeiről szóló vita, ugyanis lehet tudni, mennyit kell fizetnie a brit kormánynak az EU-tagság megszűnése után. Tovább »

Következő oldal »