Közélet

Novák Katalin: nőhet a családok anyagi mozgástere

Novák Katalin: nőhet a családok anyagi mozgástere

2017. augusztus 25., péntek
Novák Katalin: nőhet a családok anyagi mozgástere
novak_katalin_gs

Nőhet a családok anyagi mozgástere a korábban kiutalt támogatásokkal - mondta az Emmi család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Novák Katalin

emlékeztetett, korábban megérkeznek a családokhoz a szeptemberi támogatások; a családi pótlék, a gyermekvédelmi segély és a gyermeknevelési támogatás. A családtámogatásokat hétfőn utalják el, míg a posta kedden kézbesíti az ellátásokat. Az államtitkár péntek reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a témával kapcsolatban elmondta azt is, 1,3 millió család kaphatja meg korábban a támogatásokat. Az M1 aktuális csatorna műsorában szólt arról is, idén már a gyerekek több mint 85 százaléka ingyenesen juthat hozzá a tankönyvekhez, a kormány egy nemrégiben hozott döntésének köszönhetően az első kilenc évfolyamon tanulók szüleinek nem kell fizetniük a kiadványokért. Kitért arra is, hogy a gyermekek étkezéséért a családok nagyobb részének nem kell fizetnie a bölcsődékben, óvodákban és az iskolákban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.