Lengyel sajtó: Soros György támogatta a kormányellenes lengyelországi feminista akciókat

2017. október 3., kedd · Egy hozzászólás

A lengyelországi abortusztörvény esetleges szigorítása ellen tiltakozó tavalyi kormányellenes menetek nem spontán módon szerveződtek, kezdeményezőik mintegy 72 millió forintnak megfelelő összeget kaptak külföldről, mindenekelőtt a Soros György amerikai milliárdos támogatta alapítványoktól – jelentette a keddi lengyel sajtó. Tovább »

Milliárdokkal támogatja a kormány a nemzeti parkokat

2017. október 2., hétfő · Egy hozzászólás

Az ország területén található 10 nemzeti park 4 milliárd forintos kormányzati támogatásból újulhat meg. Csongrád megyét is érintik a beruházások, hiszen a Körös-Maros Nemzeti Park és a Kiskunsági Nemzeti Park több tájvédelmi körzete is itt található. Tovább »

Hatékonyabb a mostani ciklusban az uniós források felhasználása

2017. szeptember 15., péntek · Hozzászólok

Hatékonyabb a mostani ciklusban az uniós források felhasználása, a megítélt és leszerződött támogatások kétszeres javulást mutatnak a 2014-2020-as időszakban az előző, 2007-2013-as fejlesztési periódushoz képest – mondta Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára pénteken. Tovább »

Soltész Miklós: az egyházi és felekezeti iskoláknak is jár a támogatás

2017. augusztus 31., csütörtök · 2 hozzászólás

Fontos, hogy az egyházi iskolák is megkapjanak minden támogatást ahhoz, hogy oktató és nevelő munkájukat megfelelő körülmények között, színvonalasan tudják végezni – mondta az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár csütörtökön Celldömölkön, a Szent Benedek Katolikus Általános Iskola új épületének átadásával egybekötött tanévnyitó előtt. Tovább »

Novák Katalin: a családok korábban megkapják a családtámogatásokat

2017. augusztus 24., csütörtök · 5 hozzászólás

novak_katalin04_gs

Korábban megérkeznek a családokhoz a szeptemberi támogatások: a családi pótlék, a gyermekvédelmi segély (gyes) és a gyermeknevelési támogatás (gyet) – jelentette be az Emmi család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

NGM: 101 kkv kapott 4,5 milliárd forint fejlesztési támogatást

2017. augusztus 18., péntek · Hozzászólok

Versenyképességének javítására és kutatásfejlesztésre 101 mikro-, kis- és középvállalkozás nyert el összesen 4,5 milliárd forint támogatást a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében. A támogatással összesen közel 8 milliárd forint értékű fejlesztést valósítanak meg – tájékoztatta pénteken az MTI-t Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára. Tovább »

A kormány kétmilliárd forinttal támogatja a helyi közösségi közlekedést

2017. augusztus 3., csütörtök · Hozzászólok

A kormány az idén 2,05 milliárd forinttal támogatja – Budapestet nem számítva – a települési önkormányzatok helyi közösségi közlekedését, az összeg települési önkormányzatok közötti felosztását csütörtökön tette közzé a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM). Tovább »

Több mint egymilliárd forintot fordítanak a koraszülöttek támogatására a Dél-Alföldön

2017. augusztus 1., kedd · Hozzászólok

korhaz_varo_rendelo_egeszsegugy

Három évre szóló, 1,2 milliárd forint összegű támogatást kapott a Széchenyi 2020 program keretén belül az a pályázat, amelyben koraszülöttek és családjuk számára alakítanak ki mentorházakat és mentorhálózatot a dél-alföldi régióban – közölte az MTI-vel a Korábban Érkeztem Alapítvány kedden. Tovább »

NGM: kormánytámogatással épül munkásszálló Mórahalmon

2017. július 24., hétfő · 23 hozzászólás

Munkásszálló építésére 263 millió forint vissza nem térítendő kormányzati támogatást kapott Mórahalom önkormányzata, a teljes beruházás összköltsége 441 millió forint – közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Tovább »

Emmi: több mint félmilliárd nemzetiségi táboroknak és civileknek

2017. július 21., péntek · Hozzászólok

Idén 360 millió forintos támogatást kapnak nemzetiségi gyermektáborok, egy pályázat pedig összesen több mint 180 milliót juttat civil szervezeteknek – mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában. Tovább »

Emmi: adománygyűjtő civil szervezeteket támogat a kormány

2017. július 20., csütörtök · Hozzászólok

Civil szervezetek működését támogatja a kormány egy csütörtökön közzétett pályázattal. A 185,5 millió forintos keretből azok az alapítványok, egyesületek, szövetségek kaphatnak pénzt, amelyek tavaly adományokat gyűjtöttek – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

NGM: több mint 6 ezer diploma megszerzését segítették az államilag finanszírozott nyelvi képzések

2017. július 11., kedd · Hozzászólok

Összesen 6363 diploma megszerzését segítették a Diplomamentő program költségvetési finanszírozású nyelvi képzései, a kormány további lépéseket tervez az idegennyelv-oktatás fejlesztésére – közölte Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára kedden az Országgyűlés honlapján. Tovább »

Rétvári: két év alatt háromszorosára nő a fesztiváltámogatási keret

2017. július 9., vasárnap · 2 hozzászólás

retvari_ence_gs

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) két év alatt háromszorosára növeli a fesztiváltámogatási keretet; újabb 250 millió forinttal emelkedik a vidéki és határon túli magyar fesztiválok támogatására szánt összeg az Emmi jövő évi költségvetésében. Tovább »

Emmi: a kormány nem von el semmilyen támogatást a szociális és gyermekvédelmi ágazattól

2017. július 5., szerda · 7 hozzászólás

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerint a sajtóhírekkel ellentétben a kormány nem von el semmilyen támogatást a szociális és gyermekvédelmi ágazattól – közölte a tárca szerdán az MTI-vel. Tovább »

Soltész: ötmilliárd forintot kapnak közfeladatot ellátó egyházak és civil szervezetek

2017. július 3., hétfő · 2 hozzászólás

Ötmilliárd forint támogatásra pályázhatnak szociális és gyermekvédelmi szakellátást nyújtó egyházi és civil szervezetek – jelentette be Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára hétfőn Budapesten. Tovább »

Több milliárdos kutatás fejlesztési program indult a Szegedi Tudományegyetemen

2017. június 7., szerda · Hozzászólok

alairs01_gs

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a Gál Ferenc Főiskola (GFF) több mint 3,6 milliárd forint uniós támogatást nyert arra a több tudományterületet összekapcsoló kutatási programra, amely középpontjában az egészségállapottal kapcsolatos vizsgálatok állnak a fogantatástól kezdve egészen az időskorig. A projekt célja a két szegedi felsőoktatási intézmény kutatási szolgáltatásainak bővítése, a tudományos utánpótlás erősítése, valamint a megszülető eredmények piaci hasznosításának elősegítése is. Tovább »

Ónodi-Szűcs: idén és jövőre is 130 ezer forinttal nő a háziorvosi praxisok támogatása

2017. június 1., csütörtök · Hozzászólok

doktor_orvos_korhaz

Idén és jövőre is átlagosan 130 ezer forinttal nő a háziorvosi praxisok havi támogatása – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára csütörtökön, budapesti sajtótájékoztatón. Tovább »

Novák Katalin: jövőre több mint 36 milliárd forint jut a bölcsődékre

2017. május 13., szombat · Egy hozzászólás

Jelentősen emelik a bölcsődék finanszírozását jövőre, a 2018-as költségvetésben két és félszer akkora összeg áll majd rendelkezésre: az idei 16,5 milliárd forinthoz képest 36,6 milliárd forint – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szombaton Budapesten, a Ringató egyesület családi napján. Tovább »

Novák Katalin: kiszámítható a magyar családok támogatása

2017. május 8., hétfő · Hozzászólok

novak_katalin04_gs

A kormány évről-évre emelte a családok támogatására szánt összeget, ennek eredményeképp a magyar családok hosszú távon és kiszámíthatóan építhetnek a különböző támogatási formákra – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfőn. Tovább »

NGM: több program is segíti a kkv-k digitalizációját

2017. március 24., péntek · Hozzászólok

Az idén elindított “mintagyár” program a kis- és közepes vállalkozások (kkv) technológiai fejlesztését, az ipar 4.0 kihívásaihoz igazodó digitális, infokommunikációs megoldások alkalmazását és elterjesztését is segíti – emelte ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Vállalkozásfejlesztési Tanács ülésén. Tovább »

Gombafertőzéseket vizsgáló kutatási program indult Szegeden

2017. március 14., kedd · Hozzászólok

Gombafertőzéseket vizsgáló kutatási programot indítottak uniós támogatással a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Biológiai Kutatóközpont szakemberei – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága kedden az MTI-t. Tovább »

Czibere: 6,3 milliárdos felzárkóztató program indul az alacsony végzettségűek részére

2017. február 22., szerda · Hozzászólok

Áprilisban a hátrányos helyzetű és alacsony iskolai végzettségű emberek foglalkoztatásának elősegítésére 6,3 milliárd forint keretösszegű felzárkóztató program indul – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán sajtótájékoztatón, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mátészalkán. Tovább »

Havi 6300 forint adókedvezményt vehetnek igénybe a tartósan betegek

2017. február 7., kedd · Hozzászólok

Havonta 6300 forint kedvezményt érvényesíthetnek személyi jövedelemadójukból a tartósan betegek, a súlyos fogyatékkal élők, ami akár 5 évre visszamenőleg is igényelhető – mondta Honyek Péter adószakértő az M1 aktuális csatornán kedden. Tovább »

Czibere: vakok és gyengénlátók családtagjait segítő program indul

2017. február 1., szerda · Hozzászólok

Czibere Károly

Több mint hárommilliárd forintos támogatást kapnak a család- és gyermekjóléti központok, amelyek a jövőben a vakok és a gyengénlátók családtagjainak segítenek abban, hogyan gondozzák, támogassák fogyatékossággal élő hozzátartozójukat – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. Tovább »

Vízkelety Mariann: 500 millió forintot biztosít az igazságügyi tárca a jogi karok támogatására

2017. január 28., szombat · Hozzászólok

biro_birosag_jogasz_ugyved

Ötszázmillió forintot biztosít az igazságügyi tárca a jogi karok támogatására, és ebből 225 millió jut arra, hogy egy ösztöndíjprogrammal felkeltsék a fiatalok érdeklődését a vidéki egyetemeken folyó jogászképzés iránt – nyilatkozta Vízkelety Mariann, az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkára a Mediaworks lapoknak. Tovább »

Balog: 14,3 milliárdos program egyház oktatási intézmények felújítására

2017. január 25., szerda · Hozzászólok

Balog Zoltán

Az egyházi oktatási intézmények felújítására 14,3 milliárd forintos forrás nyílt meg, ebből 23 intézmény újulhat meg, 13 ezer diák tanulhat jobb körülmények között – mondta az emberi erőforrások minisztere szerdán Esztergomban, az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskolában tartott sajtótájékoztatóján. Tovább »

Szabó Tünde: 2017 a klubok, az egyesületek és az akadémiák támogatásának éve lesz

2017. január 23., hétfő · 3 hozzászólás

Szabó Tünde szerint az új sportirányítási rendszer célkitűzései közül a legfontosabb az egycsatornás finanszírozás gyakorlati megvalósulása, a közvetlen kommunikáció kialakítása az államtitkárság és a sportági szövetségek között, illetve a feladatok racionális újrafelosztása. Tovább »

NGM: emelkedett a kkv-k által megpályázható támogatás

2017. január 20., péntek · Hozzászólok

Jövő szerdától újra pályázhatnak a mikro-, kis- és középvállalkozások egyebek mellett eszközvásárlásra, új technológiai rendszerek kialakítására, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására, a megpályázható összegek pedig magasabb lesznek – hívta fel a figyelmet Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára pénteken. Tovább »

Novák Katalin: a kormány anyagilag is segíteni akarja a közös életüket kezdő fiatalokat

2017. január 18., szerda · 3 hozzászólás

parkapcsolat_hazassag_szerelem

A kormány anyagilag is segíteni akarja a közös életüket megkezdő fiatalokat, ezért a fiatal házasokat két évig igénybe vehető adókedvezménnyel támogatja, amely összesen 120 ezer forint megtakarítást jelent – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten. Tovább »

Pogácsás: a tüzelőanyag-pályázattal 180 ezer családnak segítenek

2017. január 11., szerda · Hozzászólok

Tûzifaosztás Dányban

A Belügyminisztérium által meghirdetett szociális tüzelőanyag-pályázat 180 ezer embernek jelent segítséget – mondta Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára szerdán Dányban, a Pest megyei település fatelepén tartott sajtótájékoztatón. Tovább »

A Magyar Államkincstár kezeli az agrártámogatásokat januártól

2016. december 29., csütörtök · Hozzászólok

Akkreditált szervezetként a Magyar Államkincstár kezeli január 1-jétől a területalapú és a vidékfejlesztési támogatásokat, a kifizetésekben nem lesz fennakadás – tájékoztatta Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára csütörtökön az MTI-t. Tovább »

Pályázatot hirdettek agrárdiverzifikációra, vállalkozások indítására, fejlesztésére

2016. december 28., szerda · Hozzászólok

A vidék mezőgazdasági vállalkozásainak jövedelemstabilizálását, valamint mezőgazdaságon kívüli vállalkozások elindítását és fejlesztését támogatja a Vidékfejlesztési Program új pályázata, közel 36 milliárd forintos keretösszeggel – közölte a Miniszterelnökség szerdán Tovább »

Négyszáztizenöt millió forintot kap az Országos Vérellátó Szolgálat

2016. december 21., szerda · Hozzászólok

veradas03_gs

A transzplantációs műtétekhez kapcsolódó donorszervi szállítás biztosítására egyszeri 415 millió forint átcsoportosításáról döntött a kormány az Országos Vérellátó Szolgálat javára – derül ki a legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatból. Tovább »

Soltész: 54 milliárd forintot kapnak az egyházi oktatási intézmények

2016. december 18., vasárnap · Hozzászólok

A költségvetés év végi technikai zárásával a kormány döntése nyomán 54 milliárd forint többletforrást kapnak az egyházi oktatási intézmények szerte az országban – jelentette be Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón. Tovább »

Három új pályázatot írtak ki a Cseh Tamás Programban

2016. december 15., csütörtök · Hozzászólok

Összesen 162 millió forintos kerettel három nyílt pályázatot írt ki a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiuma. Nemzetközi koncertek támogatására, a fővárosi klubok koncertjeire és könnyűzenei médiumok megjelentetésére 2017. január 26-ig lehet jelentkezni. Tovább »

Januártól 25 ezer forintot kapnak a gyermeket szülő szegedi édesanyák (FRISSÍTVE)

2016. december 9., péntek · 34 hozzászólás

botka_sajttaj002kf

Alanyi jogon minden szegedi állandó lakcímmel rendelkező édesanyának egyszeri 25 ezer forintos szülési támogatást nyújt januártól az önkormányzat, amennyiben támogatja az erről szóló előterjesztést a közgyűlés decemberi ülésén. Tovább »

Több tízmillióval támogathatja a Démétér Ház bővítését a kormány

2016. december 1., csütörtök · 2 hozzászólás

novakkatalin5

„Kell egy ház!” – ezzel a jelmondattal Szegedről indult útjára az az adománygyűjtő vándorkiállítás, ami a csontvelő-átültetésen átesett, s így szoros orvosi felügyeletet igénylő gyerekek és szüleiknek térítésmentesen szállást biztosító Démétér Ház bővítését célozza. A bővítés fővédnöke Novák Katalin államtitkár lett, és az erről szóló megállapodás aláírásakor elhangzott, első körben 42 millió forinttal támogathatja a kormány az apartmanház bővítését, ami összességében 100 millióba kerül. Tovább »

Egy szegedi háziorvosi rendelő is esélyes a K&H gyógyvarázs területi pályázatán

2016. november 18., péntek · Hozzászólok

korhaz_varo_rendelo

Egy nagytőkei és egy szegedi háziorvosi rendelő, valamint a ruzsai mentőállomás is esélyes a K&H gyógyvarázs területi pályázatán, ahol a helyi közösség döntheti el, hova kerüljön a karácsonyi támogatás. Tovább »

A rugalmas foglalkoztatás bővítéséhez pályázhatnak támogatásra kis- és középvállalkozások

2016. november 10., csütörtök · Hozzászólok

A rugalmas foglalkoztatási formák bevezetését segítő támogatásra pályázhatnak egy év elején indult programban résztvevő kis- és középvállalkozások – közölte a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány vezetője csütörtökön Szegeden. Tovább »

Következő oldal »