Sport

Labdarúgás: gyenge színvonalú meccsen kapott ki a Váctól a Szeged-Grosics

Labdarúgás: gyenge színvonalú meccsen kapott ki a Váctól a Szeged-Grosics

2017. augusztus 13., vasárnap
Labdarúgás: gyenge színvonalú meccsen kapott ki a Váctól a Szeged-Grosics
SZS20170730_cegled_szeged2011_035

Gyenge színvonalú, kevés helyzetet hozó mérkőzésen, a csereként beálló Borvető gólja döntött a Vác javára.

A Békéscsabától elszenvedett 4-1-s vereséget javította volna a Vác ellen a Szeged 2011-Grosics Akadémia, de úgy festett, hogy nem tudott változtatni a múlt héten mutatott, rossz játékán. Pedig nem indult rosszul a mérkőzés, mindkét csapat nagy elánnal vetette bele magát a küzdelembe, az első helyzetet az ötödik percben jegyezhettük fel, amikor Nagy Richárd ívelését Farkas Márk tisztázta fejjel a szegedi kapu elől. A tizedik percig kellett várni az első Szeged-Grosics lehetőségre, Katona Máté a jobb szélen két remek csellel indult el, majd a középen érkező Zádori fejére kanyarított, a fejest azonban Halasi hárította. Gyakorlatilag a következő támadásból jött is a váci válasz, Balajti vette célba Szántai Levente kapuját, aki szögletre tornázta ki az életerős kísérletet. Nem sokkal később ismét Balajti került helyzetbe, ám ezúttal nem találta el a kaput sem. A hazaiak elsősorban a jobb oldalon vezettek veszélyes akciókat, a szegedieknek okozott fejtörést ezeknek a szituációknak a megoldása, de hellyel közel sikerült megoldani a feladatokat Farkas Márkéknak. A félidő közepére jelentősen visszaesett az iram, sok technikai hiba, eladott labda jellemezte az összecsapást, nem is nagyon történt említésre méltó esemény a szünetig. A fordulás után nem sokkal kettős cserére szánta el magát Supka Attila, láthatóan nem volt elégedett ő sem csapata támadójátékával, ám sokat nem változott a játék képe. A Vác gyorsan reagált a kettős változtatásra és náluk is két új játékos lépett pályára, a frissen beszálló Borvető Áron pedig sok nehézséget okozott a szegedi védelemnek. Előbb Katona sárgult be róla egy belépő után, majd egy baloldali szögletet követően a hálóba is juttatta a labdát, egy apró szépséghibája akadt a dolgonak, hogy mindezt kézzel tette, így ő is begyűjtött egy sárga lapos figyelmeztetést. A 78. percben aztán már szabályos körülmények között is sikerült bevennie az addig remekül védő Szántai Levente kapuját. Nicorec veszített labdát a középpályán, amire Balajti csapott le, a rosszul helyezkedő szegedi belső védők között pedig elindította Borvetőt, aki előbb Szántaiba lőtt, ám a kipattanót már a kapuba juttatta. A hátralevő időben mindent megtett a gólszerzésért a vendég gárda, ám ez inkább volt erőlködés, mintsem komoly sansz az egyenlítésre, így bár egy döntetlen igazságosabb lett volna, mindhárom pontot otthon tartotta a Vác, a Szeged-Grosics pedig zsinórban második vereségét szenvedte el. Folytatás a Szolnok ellen jövő szombaton.

Budapest, 350 néző
2017. augusztus 13., 17.30
Vác FC
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Vége a mérkőzésnek
Játékvezető: Barna Gábor * Asszisztens: Kis Zoltán, Bede Tamás
1
-
0

Merkantil Bank Liga NB II. 3. forduló

Vác FC - Szeged 2011-Grosics Akadémia 1-0 (0-0)

Budapest, III. kerületi TVE Sporttelep, 350 néző. Vezette: Barna Gábor (Kis Zoltán, Bede Tamás).

Vác:

Halasi - Hegedűs, Tóth F., Görgényi, Gulyás, Kákonyi (Zsolnai, 53'), Tóth G., Szabó N. (Borvető, 53'), Major, Nagy R. (Búrány, 76'), Balajti.

Vezetőedző:

Horváth Károly.

Szeged-Grosics:

Szántai - Horváth A., Farkas M., Katona, Ikonomou, Causic, Nicorec, Povázsai (Pászka, 51'), Beke (Balgoh G., 51'), Zádori, Balázs R. (Zabari, 71').

Vezetőedző:

Supka Attila

Gól:

Borvető (78')

Sárga lap:

Borvető (66') ill. Nicorec (35'), Katona (55')

Online közvetítésünk

VÉGE.

90'
A 89. percben Tóth lép ki Ikonomou mellett a balösszekötő helyén, azonban nyolc méterről a kapu fölé emel. A hátralevő időben már nem változik az eredmény, az átlagosnál is gyengébb színvonalú, rossz mérkőzésen egyik csapat sem érdemelt volna a pontot, a Szeged nem is kapott, de a Vác talált hármat.
85'
A szegediek elkeseredetten próbálnak egyenlíteni, ám a hazaiak jól zárják le a réseket, területeket, szilárdan védekeznek, nagyon nehéz áttörni a védelmüket.
78'
Nicorec veszít labdát a középpályán, amiért komoly árat fizet a csapat. Balajti indítja a rosszul helyezkedő Katona és Farkas között Borvetőt, a csereként beálló váci csatár először Szántaiba rúgja a labdát, ám a kipattanót ezúttal már szabályosan, lábbal juttatja a szegedi kapuba, 1-0.
76'
Az újabb feltűnő eseményt egy újabb csere szolgáltatja, a hazaiak is utoljára változtatnak, Nagy Richárd helyett Búrány Zoltán lép gyepre.
71'
20 perccel a mérkőzés vége előtt harmadik cserelehetőségét is kihasználja a vendég gárda, a csatár Balázs Richárd helyett a középpályás Zabari Dávid érkezik.
66'
Egy baloldali szögletet követően a szegediek eddigi legjobbja, Szántai Levente késve mozdul ki a kapujából, így Borvető a hálóba juttatja a labdát, ám a szegediek szerencséjére mindezt kézzel teszi, így sárga lap a jutalma, marad a 0-0.
65'
Némileg felgyorsulnak az események, a szegedi tizenhatosnál Balogh Gusztávot állítják meg szabálytalanul, ám a játékvezető a földre kerülő szegedi csatárnál lát kezezést, így befelé ítél szabadrúgást - talán tévesen - Nagy Richárd pontrúgását azonban Borvető nem tudja kapura juttatni fejjel a beívelést követően.
61'
Továbbra is csak a küzdelem ad témát a lelátón, a hangulatot kizárólag a sör fokozza, a játék meglehetősen nívótlan.
55'
Katona szabálytalan a frissen beálló Borvetővel szemben, amiért a játékvezető felmutatja a sárga lapot. Az esetet a helyi hangosbeszélő meglehetősen túlreagálta, csúnya faltról beszélt, miközben erről szó sem volt, persze a lelátói hangulatnak nem tesz rosszat, hiszen a közönség továbbra is egy gyenge színvonalú találkozót láthat.
53'
A váciak szakvezetője gyorsan reagál a szegedi cserékre, ő is kettős változtatásra határozza el magát. Kákonyi Dániel helyén Zsolnai Richárd, Szabó Norman helyén Borvető Áron folytatja.
51'
Hat perccel a második játékrész kezdete után kettős cserére szánja el magát Supka Attila, a vendégek mestere, Beke Péter helyére Balogh Gusztáv, Povázsai helyére Pászka Lóránd érkezik. Az egyértelmű, hogy a vendég gárda a támadójátékán szeretne javítani ezekkel a változtatásokkal.
46'
A Szeged-Grosics kezdi a második félidőt, egyik mester sem cserélt a szünetben.

SZÜNET.

45'
Nagy Richárd végezhet el szögletet hazai részről, ezt Katona kifejeli, azonban ismét Nagyhoz kerül vissza a labda, a következő beadást Farkas tisztázza fejjel, ezzel pedig véget is ér az első félidő, amely nem hozott gólt.
44'
Legalább egy kapura tartó lövés... Povázsai a bal oldalról, nagyjából 30 méterről végezhet el szabadrúgást, de Halasi a bal felsőbe tartó labdát magabiztosan fogja meg.
35'
Az egyetlen pozitívuma az első félidőnek, hogy nagyon sportszerű mérkőzést láthat a közönség, az első sárga lapot is azért kell a játékvezetőnek kiosztania, mert Nicorec nem enged elvégezni egy szabadrúgást a váci térfélen. A pályán zajló események ugyanakkor továbbra sem hozzák lázba a nézőket, valaki három korsó sörrel tér vissza a büféből.
31'
Továbbra is marad a lelátói nosztalgiázás, ugyanis a mérkőzés nem igazán hozza lázba a publikumot. Rengeteg technikai hiba és eladott labda jellemzi most a mérkőzést.
25'
A lelátón a szurkolók erős nosztalgiázásba kezdtek, amire minden okuk megvan, hiszen a mérkőzésnek otthont adó, harmadik kerületi TVE pálya nagyon megszépült, nem rég felújításon esett át. Ugyanakkor ezek a remek kulisszák sem feledtetik a hatástalan és gyenge játékot, ami a pályán zajlik. Az is jól jelzi, hogy mennyire hatástalan a szegediek játéka, hogy az első sarokrúgást a 25. percben végezhették el.
17'
A Vác elsősorban a jobboldalon vezet veszélyes akciókat, az onnan érkező labdák sok gondot okoznak a vendégeknek, de szerencsére több alkalommal is sikerült megoldani ezeket a szituációkat. Farkas Márk is ezen az oldalon szerez most labdát szegedi részről, ám rögtön el is veszíti, csak szabálytalanul sikerül megakasztani a váci ellenakciót, szabadrúgással jöhetnek a hazaiak.
16'
Ezekben a percekben a mezőnyjáték dominál, egyik csapat sem tud komoly helyzetet kialakítani.
12'
Nem sok idő kell Balajtinak az újabb helyzethez, ismét ő veszi célba a szegedi kaput, de ez a kísérlet most nem teszi próbára Szántait, fölé száll.
11'
Rögtön jön a váci válasz, Balajti 18 méterről tűzi rá a kapura a labdát, Szántai azonban szögletre ment.
10'
A tizedik percig kell várni az első veszélyes szegedi támadásra, az éppen a III. kerületi TVE csapatától - a budapesti klub pályáján játsszák ezt a meccset - igazolt Katona Máté indul el a szélen, két remek cselt követően jól centerez, a középen érkező Zádori fejesét Halasi hárítja.
5'
Mindkét csapat nagy lendülettel veti bele magát a találkozóba, nagy küzdelem zajlik a pályán, az iramra nem lehet panasz. A váciak előtt adódik az első lehetőség, Nagy Richárd oldalról kanyarít be egy szabadrúgást a Szeged tizenhatosára, a veszedelmesen érkező váci csatárok elől azonban Farkas Márk fejjel tisztáz.
1'
Ebben a pillanatban elkezdődött az összecsapás, a hazaiak indítják útjára a labdát. A Szeged-Grosics tiszta fehérben, a Vác kék-pirosban lép pályára.

17.29

A mérkőzés egy perces gyászszünettel kezdődik.

17.25

A Szeged-Grosics győzelemmel rajtolt az új szezonban, a Ceglédet sikerült legyőznie Supka Attila csapatának az első fordulóban Germán duplájának köszönhetően, az előző körben viszont sima vereséget szenvedtek a Békéscsabától hazai környezetben, így a Vác ellen lehet javítani. Már csak néhány perc a kezdésig!

17.21

A Vác még nyeretlen az idei kiírásban, igaz, csupán két fordulón vannak túl a csapatok a másodosztályban. Horváth Károly csapata az első fordulóban gólnélküli döntetlent játszott a Soroksár ellen, majd vereséget szenvedett az újonc Kazincbarcikától.

17.15

Köszöntjük olvasóinkat, negyed óra múlva kezdődik a Szeged 2011-Grosics Akadémia és a Vác FC összecsapása. A hazaiak ugyanazzal a kezdővel lépnek pályára mint a Kazincbarcika ellen az előző fordulóban, míg Supka Attila két helyen változtatott a Békéscsaba elleni vereséghez képest: Germán Tamás ismét a kispadon kezd, Jagodics Bencével pedig szerződést bontott a klub, Ikonomou és Nicorec kerültek be ezúttal a kezdő tizenegybe.

A találkozó 17.30-kor kezdődik Barna Gábor sípszavára.

A mérkőzés elé

A mérkőzéshez felvezető cikkünket

ITT

olvashatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.