Sport

Labdarúgás: megismételné tavalyi szereplését a HFC

Labdarúgás: megismételné tavalyi szereplését a HFC

2017. augusztus 10., csütörtök
Labdarúgás: megismételné tavalyi szereplését a HFC
hodmezovasarhely_budafok08_gs

Nagy volt a jövés-menés nyáron a Hódmezővásárhelyi FC-nél, de az NB III Közép csoportjának tavalyi ötödik helyezettje ezzel együtt megismételné remek szereplését.

Magasra tette a lécet a Hódmezővásárhelyi FC az előző szezonban. Major Lászlóék többek között egy remek őszi sorozatnak köszönhetően az ötödik helyen zárták az NB III Közép csoportjának előző kiírását. Nem lesz egyszerű dolguk, ha meg szeretnék ismételni ezt a teljesítményt, hiszen a mezőny rendkívül kiegyenlített, semmi sem garantálja sikert. „Talán az eddigi legerősebb mezőny jött össze idén a harmadosztályban, a feljutók is nagyon jó erőt képviselnek, vannak csapatok, amelyekről előzetesen nem is lehet megmondani, hogy mire lehetne képesek, kemény szezon előtt állunk” – fejezte ki Major László előzetes várakozásait a 2017/2018-as bajnoki szezonnal kapcsolatban. Ami biztos, hogy alaposan átalakult a HFC kerete a nyári időszakban, kilencen is távoztak a csapattól: Fábián Imre, Szabó Marcell, Fátyol Szilárd, Tóth Imre, Tóth Attila, Nagy András, Babolek Zoltán, Orovecz Ádám és Horváth Bence sem vásárhelyi színekben folytatja pályafutását. Ennek megfelelően jó néhány erősítésre volt szüksége a gárdának. „Azok közül, akik elmentek tőlünk – nem megbántva senkit – nem volt senki alapember. Azt remélem, hogy az érkezők közül három-négy játékos is meghatározó szerepet tölt majd be a csapatban.” Major László vezetőedző gyakran hangoztatta az előző szezonban és a felkészülés alatt is, hogy szüksége van olyan játékosokra, akik előrelendíthetik a csapat támadójátékát, erre a feladatra érkezett Faggyas Milán Kazincbarcikáról. A támadó korábban megfordult a Diósgyőrben, a Honvédban és az osztrák Mattersburgban is, így mindenképpen erőssége lehet az együttesnek, valamint szintén támadó posztra érkezett Varga Bence Szigetszentmiklósról. „Egy picit kreatívabb támadójátékot szeretnék látni a csapatomtól idén. Az előző szezonban elég kevés gólt szereztünk, ezen mindenképpen változtatnunk kell” – tette hozzá a vezetőedző. Hogy folytassuk az érkezők sorát, Szabó Márk egy csongrádi kitérő után tér vissza szülővárosa csapatához, ő a jobb szélen bevethető játékos, míg a bal oldalra Laczkó Dávidot igazolta le a HFC. A szélső az előző szezont a Balatonlellénél töltötte, 21 góljával pedig a csapat házi gólkirálya lett. A középpálya tengelyébe érkezett Thomas Prasler, a német-magyar kettősállampolgár megfordult már több csapatban is Magyarországon, futballozott Békéscsabán, Vácott és Gyulán is, legutóbb pedig az NB III Keleti csoportjában szereplő Jászberényben szerepelt. Vaits Viktor a HFC II-ből csatlakozik a felnőtt csapathoz, míg cserekapusként Szatmári Róberttel számolhat Major László vezetőedző.

hodmezovasarhely_budafok15_gs

Az átalakuló keret mellett még egy tényező nehezítheti a HFC dolgát az őszi szezonban, hazai meccseit ugyanis nem játszhatja a Városi Stadionban, ugyanis az MLSZ szabályainak megfelelően csak olyan létesítményben lehet harmadosztályú meccset lebonyolítani, amely rendelkezik fedett lelátóval. A munkálatok egy TAO-s sportfejlesztési program keretein belül hamarosan meg is kezdődnek Hódmezővásárhelyen, így a csapat a bajnokság első felében albérletbe kényszerül és hazai meccseit Makón játssza le. „A felkészülés során hellyel közel el tudtuk végezni azt a munkát, amit előzetesen elterveztünk, bár az extrém meleg is megnehezítette a dolgunkat. Sajnos a sérülések most sem kerülnek el minket, többek között Máté Péter is kisebb sérüléssel bajlódik, de az új játékosok közül sem számíthatok mindenkire az első fordulóban, így még egyelőre nem tudom, hogy mire számíthatunk a nyitómeccsen és az is elképzelhető, hogy lesznek még személyi változások a keretben. Az edzőmérkőzések eredményeiből nem szeretnék levonni semmilyen következtetést, ezekre a találkozókra nem készülünk tudatosan, bár a tavaly remekül működő védekezésünk mintha picit szétesett volna a felkészülési időszakban, remélem, hogy ezen tudunk változtatni. A célunk mindenképpen az, hogy megismételjük a tavalyi eredményünket, szeretnénk a 4-8. hely között végezni a tabellán és az is kifejezett célunk, hogy mindhárom Csongrád megyei riválisunkat megelőzzük” – zárta Major László. A Hódmezővásárhelyi FC augusztus 12-én rögtön egy nehéznek tűnő mérkőzéssel indítja a szezont, Major László tanítványai Dunaújvárosban lépnek pályára. Érdekesség, hogy a csapat az első öt fordulóban találkozik mindhárom Csongrád megyei riválisával, a második fordulóban az újonc Makóval, a harmadik fordulóban a Mórahalommal, míg két körrel később a SZEOL-lal csapnak össze a vásárhelyiek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.