Sport

Női labdarúgás: pazar szezont zárt Vágó Fanny

Női labdarúgás: pazar szezont zárt Vágó Fanny

2017. június 11., vasárnap
Női labdarúgás: pazar szezont zárt Vágó Fanny
vago_fanny_bajnoki_trofea_2017

Remek szezont zárt a St. Pölten szegedi labdarúgója: Vágó Fanny a bajnoki és kupaarany mellett egy egyéni elismeréssel is gazdagodhatott.

Harmadik bajnoki címét szerezte osztrák klubjával

Vágó Fanny

: a szegedi labdarúgó csapata, a St. Pölten ezúttal is magabiztosan húzta be az osztrák bajnoki címet, e mellett pedig a kupában is aranyérmet nyert az együttes - sőt, a tavalyi évad után ezúttal is Fanny volt a pontvadászat legeredményesebb játékosa, hiszen 21 góljánál senki nem lőtt többet. "Elvárható volt, hogy megnyerjük a bajnokságot és a kupát is, de ez mindig a legnehezebb, hiszen mindenki ellenünk áll be védekezni és mindenki minket akar megverni. Nehéz évről-évre megvédeni a bajnoki címeket. Nagy elismerés a gólkirályi cím, jót tesz az ember lelkének, de ez a csapat érdeme, hiszen ők szolgálnak ki. Egy csatár ki van szolgáltatva a csapatnak, ha nem hoznak helyzetbe, úgy nehéz lenne ennyi gólt rúgni. Egyébként nem vagyok elégedett, mert több gólt is rúghattam volna, de nem vagyok telhetetlen, mert ez is elég volt arra, hogy két címet nyerjünk" - fogalmazott portálunknak Vágó Fanny. A nemzetközi porondon a legjobb 32-ig jutott a St. Pölten, miután a Bajnokok Ligája ezen szakaszában a dán Bröndby ejtette ki a csapatot a sorozatból. Az első mérkőzést hazai pályán 2-0-ra elbukta a St. Pölten, a visszavágón azonban hiába vezetett kétszer is, nem tudta már ledolgozni hátrányát, így a 2-2-s döntetlen a dánok továbbjutását eredményezte. "Tudtuk, hogy a Bröndby előrébb van nálunk, egy rutinosabb, jegyzettebb labdarúgókból álló csapatról van szó. Mindezek ellenére csalódás volt ahazai meccs, mert félve játszottunk, túl sok területet adtunk nekik. Az idegenbeli meccsen 2-1-re vezettünk, ki is támadtunk, hiszen ha rúgunk még egyet, akkor mi jutunk tovább. A két meccs teljesen ellentettje volt egymásnak. Nehéz volt megélni, hogy közel voltunk a továbbjutáshoz, ám egy olyan csapat ellen estünk ki, akik a pályán nem bizonyították, hogy jobbak lennének nálunk. A visszavágón az első félidőben volt három-négy lehetőségünk, amiket ha akkor gólra váltunk, akkor egy másik meccsről beszélünk, mert úgy nem kellett volna annyira sietnünk" - nyilatkozta a szegedi futballista, aki hozzátette: jövőre reális cél, hogy továbbmenjenek egy kört, de ehhez szerencsére is szükségünk lesz. "Egy Lyon, egy Wolfsburg vagy egy Bayern München ellen nem sok eséllyel léphet pályára egy csapat sem. Ha olyan igazolásokat tudunk végrehajtani a nyáron, akik nemzetközi szinten is jók, akkor reális esélyünk lehet arra, hogy még egy kört menjünk a BL-ben" - latolgatott Vágó Fanny.

magyarorszag_oroszorszag_vago_fanny_mlsz

Az már biztos, hogy a következő évet is a St. Pöltenben tölti Fanny, mert bár volt megkeresésre Magyarországról és külföldről is, de úgy döntött, meghosszabbítja szerződését. Mint mondta, jól érzi magát a klubnál, ahol egy erős csapatban játszhat, valamint látja a folyamatos fejlődést is. A válogatottban is stabil szerepet kap Vágó Fanny: a nemzeti csapattal legutóbb szerdán Bulgária ellen léptek pályára, a barátságos meccset pedig 4-0-ra húzta be

Markó Edina

együttese. "Minden meccs hasznos, de a vb-selejtezőkön olyan csapatokkal játszunk, ahol nem mi fogjuk irányítani a játékot, nem fogjuk birtokolni a labdát ilyen arányban. A horvátok ellen lehet hasonló meccs, de ők is jóval erősebbek, mint a bolgárok. Jól sikerült a meccsünk, örültünk, hogy így zárhattuk a szezont, 4-0-ra nyertünk egy olyan csapat ellen, amelyik nem akart támadni" - tért ki a legutóbbi válogatott meccsre. A bolgárok elleni meccs után megkezdődik a szabadság a szegedi játékos számára, a rendelkezésére álló két hetet a családdal és a barátokkal való nyaralással tölti. Ezt követően a klubjától kapott futó és egy erősítő programot végzi el, a július 11-én kezdődő felkészülési időszakig, ami napi két edzésből és edzőmeccsekből áll - valamint szurkolnak azoknak a csapattársaknak, akik kint lesznek az Eb-n.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.