Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: pontrúgásokkal került előnybe a Makó a Nagykanizsa ellen + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

mako-nagykanizsa017kf

Szögletekből szerzett gólok után szerzett 4-1-es előnyt az NB III-ért vívott osztályzó meccsén a Makó a Nagykanizsa ellen.

Az NB III-ért vívott osztályzó első felvonásán a Zala megyei bajnokot, a Nagykanizsát látta vendégül a Makói FC.

A korábban az élvonalban is szerepelt kanizsaiak magukhoz ragadták a kezdeményezést a meccs elején, kapuja elé szorította a makóiakat, de pár veszélyes beadáson túl nem tudtak komoly lehetőséget kidolgozni. Nehezen jutott el a vendégek tizenhatosáig a Maros-parti alakulat, azonban húsz perc után fordult kicsit a kocka: előbb egy szöglet, majd egy szabadrúgás után volt szükség a kanizsai kapusra, a félidő felénél azonban már Szabó Ádám is tehetetlen volt, miután egy kornerre Hacker Bence érkezett, és fejelte azt a vendégek kapujába, 1-0. A gól után megnyugodott a Makó, és innentől kiegyenlítettebb játék folyt a pályán, korántsem tudta úgy felépítenie a támadásait a Nagykanizsa, mint a játékrész első felében. Gól sosem jön rosszkor, de a Makó a lehető legjobbkor, még éppen a szünet előtt meg tudta duplázni előnyét, ráadásul megint egy sarokrúgás után: ezúttal Tóth Timotheusz csúsztatta meg a röviden a labdát, ami a hosszú sarokba vágódott, így még az első 45 perc letelte előtt 2-0!

Egészen másképp jöhettek ki tehát a csapatok a pihenő utáni folytatásra: a Nagykanizsa érthetően próbálta nyomás alá helyezni Méhes Tibor együttesét, ami sikerült is, de hasonlóan az első félidőhöz, az utolsó passzok hiányoztak a vendégek játékából. Kísértetiesen hasonló volt a második félidő is, ismét az idő felénél szerzett gólt a Makó, és megint Hacker volt eredményes, aki egy lecsorgó labda után fordult be az ötösön, és lőtt Szabó kapujába, ezzel már 3-0. Hogy ne nyugodhasson meg teljesen a hagymavárosi csapat, arról a két perc múlva következett büntető gondoskodott, amit Nagy Gergő magabiztosan lőtt Garamvölgyi Csaba kapujába, ezzel megvolt a vendégek számára fontos idegenben szerzett gól. Még mielőtt azonban még szorosabbá tette volna a Kanizsa a párharcot, a csereként beállt Vajna Martin visszaállította a háromgólos különbséget, 4-1. A végén ugyan ment előre a Kanizsa, de nem tudtak már újabb gólt szerezni a lábán rekemül álló makói védelemmel szemben, így Csongrád megye bajnoka megnyugtató, 4-1-s előnnyel várhatja a visszavágót – ugyanakkor közel sem vár rá könnyű kilencven perc jövő szombaton!

Makó, 400 néző
2017. június 10., 17.00
Makói FC
Nagykanizsa

Játékvezető: Csonka Bence * Asszisztens: Csatári Tibor, Flinta Zoltán
4
1

Osztályzó az NB III-ért, odavágó

Makói FC – Nagykanizsa 4 – 1 (2-0)
Makó, 400 néző. Vezette: Csonka Bence (Csatári Tibor, Flinta Zoltán).
Makó: Garamvölgyi – Sirokmán, Hacker, Rakonczai, Tóth T., Varga R., Palotás (Vajna, 65′), Széll, Szil, Bánóczki, Gémes. Vezetőedző: Méhes Tibor.
Nagykanizsa: Szabó Á. – Csáki, Rácz Sz., Kulcsár R., Szalai, Papp T., Gerencsér, Péntek, Zsirai P. (Nagy, 63′), Boros (Zsirai A., 80′), Kulcsár O. Vezetőedző: Gombos Zsolt.
Gól: Hacker (23′, 67′), Rakonczai (45′), Vajna (77′) ill. Nagy (70′, büntetőből)
Sárga lap: Széll (24′).

Méhes Tibor: “Nem vagyunk hozzászokva, hogy letámadnak bennünket, ettől meg is voltunk zavarodva. A gólunk a legjobbkor jött, ott megnyugodtunk. Két pontrúgásból kerültünk előnybe, ami azért furcsa, mert ellenfelünk egy nálunk magasabb csapat. A második félidő elején szintén beszorultunk, rossz felfogásban játszottunk, sok labdát vesztettünk. Meggyőző az előnyünk, de óriási hibát követnénk el, ha azt gondolnánk, már NB III-ban vagyunk. Van még egy visszavágó, egy kimondottan jó csapat vár ránk. Kár lenne tagadni, ma szerencsések is voltunk, de le a kalappal a fiúk előtt, óriásit fociztak ma.”

Online közvetítésünk

90+3′
VÉGE! A jtékvezető lefújja. Ugyan gólt kapott a Makó, de ez a legkisebb probléma, négyet sikerült berámolni, így megvan a jól felépített előny, ami a látottak alapján jogosnak is mondható. Kilencven percnyire került céljaitól a hagymavárosi alakulat.
90′
Három perc a hosszabbítás.
84′
A Kanizsa sietteti a játékot, de nem tudnak a tizenhatoson belülre jutni a vendégek. A Makó okosan játszik, tartja a labdát, innentől meg kell őrizni ezt az előnyt!
81′
Ráfordulunk az utolsó tíz percre, innentől tulajdonképpen a Makónak most már az idő is dolgozik, minden perccel közelebb kerül ahhoz, hogy magabiztos előnyből várhassa a visszavágót. A játék képe alapján ez nem is forog veszélyben
80′
Ismét cserél a Kanizsa: lejön Boros, ezzel kiegészülnek a vendégek, miután hosszan ápolták Borost, helyére Zsirai András érkezik.
77′
GÓÓÓL!!! Vajna lépett ki egy remek labdával, majd az ötös sarkánál ugyan felborították, de most Fortuna a Makó kezét fogta, mert a felpattan labda Vajnáról a kapuba csorgott, ezzel újra három gólos a hazaiak előnye. 4-1!
72′
Egy óriási védés Garamvölgyitől, egy lefejelt labda után Péntek lőtt a rövid felső felé, de odaért rá a makói kapus!
70′
GÓÓÓL!!! Nagy Gergő áll oda és magabiztos ítélet-végrehajtónak bizonyul, miután a bal alsóba lövi a labdát. Garamvölgyi a másik irányba ment. 3-1! Nem tudja elkerülni a bekapott gólt a Makó, ez az előny még biztató lehet a jövő heti 90 perc előtt.
69′
Egy rossz ütemű becsúszás után földre kerül a kanizsai támadó, amiért a játékvezető habozás nélkül mészpontra mutat.
67′
GÓÓÓL!!! Megint egy pontrúgás, egyelőre ebben magasan ellenfele fülé nő a Makó. A szöglet után nem tud felszabadítani a Nagykanizsa, a labda visszakerült az ötösre, ahol Hacker védő létére remek csatármozdulattal fordul be és lövi ki a bal alsót. 3-0!
65′
Cserél a Makó: Palotás helyére Vajna áll be
64′
Ez kevésen múlt! Szerencséje is volt Szalainak azzal, hogy előtte marat, de tízméteres csavarása kevéssel ment el a kapu mellett.
63′
Kanizsai csere: Zsirai Péter megy le, Nagy Gergő érkezik
59′
Egy távoli lövés Péntektől, a pattogós, életerős lövését azonban Garamvölgyi kiütötte, majd a kipattanónál is résen volt a makói kapus, talán az első komolyabb vendéglehetőség az első félidő első perceit leszámítva
55′
Ugyan nagy lendülettel kezdett Nagykanizsa, de helyzetet nem tudtak kialakítani, ezáltal pedig marad a magabiztos hazai előny, viszont a vendégeknek egyre többet kell majd kockáztatni az idő teltével, ami teret nyithat a makói támadásoknak
49′
Egy óriási mentés Sirokmántól, aki a tizenhatosra betörő Szalai lövésre lendülő lába elől, becsúszva tisztáz.
46′
Elkezdődött a második félidő, egyik edző sem változtatott csapatán.

SZÜNET

45+1′
Egyelőre nagyon jól alakul a meccs, bár jobban kezdtek a vendégek, de a Makó még a szünet előtt meg tudta duplázni előnyét, ez pedig sokat érhet még a folytatásban.
45′
Egy perc hosszabbítás az első félidő végén.
45′
GÓÓÓL!!! Megint egy sarokrúgáson talál be a Makó, a röviden érkező Tóth Timitheusz csúsztatja meg a labdát, ami pontosan a hosszú alsóban köt ki. 2-0!
40′
Az egyre jobban csepergő esőben nem változik a játék képe, a Nagykanizsa eléggé beleszürkült a játékba, miközben a Makó szemre tetszetősebb támadásokat vezet és nem is úgy tűnik, hogy veszélyben lenne előnye, persze ez hamar változhat, tekintve, hogy alakult eddig a két csapat játéka.
33′
Megint a Széll felrúgásáért járó szabadrúgás után veszélyeztet a Makó, de ezúttal is résen van a kanizsai kapus, a kezdeti időszakhoz képest lényegesen gördülékenyebben játszanak a Maros-partiak, míg a Nagykanizsa most már inkább kontrákra épít.
26′
Kevésen múlt az egyenlítés: kavarodás után a kanizsai támad megpattant lövése centikkel csorog el a bal kapufa mellett.
24′
Megvan az első sárga is a meccsen, Széll állítja meg az ellenfelét a felezőnél, ezért előkerül a sárga is.
23′
GÓÓÓÓÓÓL! Vezet a Makó! Az iménti szituáció után járó szögletre érkezik Hacker, akinek fejesét már nem tudja kiszedni a kanizsai kapus, 1-0!
21′
Szép mozdulat volt, a lövés és a védés is! Széll harcolt ki egy szabadrúgást, amit Gémes egyből kapura lőtt mintegy húsz méterről, a jobb alsóba tartó labdát szögletre ütötte Szabó!
18′
Talán először kell játékba avatkoznia Szabó Ádámnak, a vendégek kapusának, de a szöglet után az érkező Hacker elöl ki tudja ütni a labdát. Főképp a küzdelem dominál a pályán továbbra is.
13′
Egyenlő erők küzdelme a pályán: mindkét csapat eljut a tizenhatos előteréig, ezekből talán a vendégek egy kicsit többet hoznak ki, de helyzetbe a Nagykanizsa sem került eddig.
7′
Egyelőre főképp mezőnyjáték, a Nagykanizsa valamelyest többet tölt a makói térfélen,de a széleken egyelőre nem tudták pontosan centerezni a labdát. Sok kemény párharc is a meccs elején, a sportszerűség határain belül.
4′
Egy veszélyes bal oldali beadás Kulcsár Rolandtól, de Sirokmán ment az érkező társ elöl, szögletre. A sarokrúgás átmegy a hosszúra, ugyan a lecsorgót kapura lövik a vendégek, de a blokkról levágódó labdát kivágja a makói védelem.
1′
A hazaiak kezdték a meccset. A Makó fehér-pirosban, míg a vendégek sárga-feketében lépnek pályára.

16.51 – Köszöntjük olvasóinkat Makóról! A túloldalon már szinte kész állapotban a gyönyörű új lelátó – ám egyelőre a mai mérkőzésen ezt még nem vehetik birtokba a szurkolók. Ami a makói oldalon jó hír lehet: Hacker Bence vállalni tudta a játékot, így ott lehet a kezdősípszótól a pályán.

A mérkőzés Csonka Bence sípszavára 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Hirdetés

Kommentek

Hírzóna

Nem termett babér a Kosársulinak

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Könnyű győzelmet aratott a Salgótarján a Kosársuli ellen a Hepp-kupa nyolcaddöntőjében.

Tovább olvasom

Sport

Kézilabda: magabiztos győzelem után, hetedik helyen telel az Algyő

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Győzelemmel zárta az őszt az Algyő férfi csapata.

Tovább olvasom

Sport

Kemény meccsre számít Kelemen Balázs

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Ismét kemény mérkőzés előtt áll a Vásárhelyi Kosársuli, igaz nem a bajnokságban kell majd bizonyítania a kék-sárgáknak. A Hepp-kupában ugyanis a B csoport alsó házában szereplő, ám egyáltalán nem lebecsülendő Salgótarján otthonába látogatnak vasárnap 17 órakor. HirdetésKommentek

Tovább olvasom

Aktuál