Sport

Labdarúgás: pontrúgásokkal került előnybe a Makó a Nagykanizsa ellen + FOTÓK

Labdarúgás: pontrúgásokkal került előnybe a Makó a Nagykanizsa ellen + FOTÓK

2017. június 10., szombat
Labdarúgás: pontrúgásokkal került előnybe a Makó a Nagykanizsa ellen + FOTÓK
mako-nagykanizsa017kf

Szögletekből szerzett gólok után szerzett 4-1-es előnyt az NB III-ért vívott osztályzó meccsén a Makó a Nagykanizsa ellen.

Az NB III-ért vívott osztályzó első felvonásán a Zala megyei bajnokot, a Nagykanizsát látta vendégül a Makói FC. A korábban az élvonalban is szerepelt kanizsaiak magukhoz ragadták a kezdeményezést a meccs elején, kapuja elé szorította a makóiakat, de pár veszélyes beadáson túl nem tudtak komoly lehetőséget kidolgozni. Nehezen jutott el a vendégek tizenhatosáig a Maros-parti alakulat, azonban húsz perc után fordult kicsit a kocka: előbb egy szöglet, majd egy szabadrúgás után volt szükség a kanizsai kapusra, a félidő felénél azonban már Szabó Ádám is tehetetlen volt, miután egy kornerre Hacker Bence érkezett, és fejelte azt a vendégek kapujába, 1-0. A gól után megnyugodott a Makó, és innentől kiegyenlítettebb játék folyt a pályán, korántsem tudta úgy felépítenie a támadásait a Nagykanizsa, mint a játékrész első felében. Gól sosem jön rosszkor, de a Makó a lehető legjobbkor, még éppen a szünet előtt meg tudta duplázni előnyét, ráadásul megint egy sarokrúgás után: ezúttal Tóth Timotheusz csúsztatta meg a röviden a labdát, ami a hosszú sarokba vágódott, így még az első 45 perc letelte előtt 2-0! Egészen másképp jöhettek ki tehát a csapatok a pihenő utáni folytatásra: a Nagykanizsa érthetően próbálta nyomás alá helyezni Méhes Tibor együttesét, ami sikerült is, de hasonlóan az első félidőhöz, az utolsó passzok hiányoztak a vendégek játékából. Kísértetiesen hasonló volt a második félidő is, ismét az idő felénél szerzett gólt a Makó, és megint Hacker volt eredményes, aki egy lecsorgó labda után fordult be az ötösön, és lőtt Szabó kapujába, ezzel már 3-0. Hogy ne nyugodhasson meg teljesen a hagymavárosi csapat, arról a két perc múlva következett büntető gondoskodott, amit Nagy Gergő magabiztosan lőtt Garamvölgyi Csaba kapujába, ezzel megvolt a vendégek számára fontos idegenben szerzett gól. Még mielőtt azonban még szorosabbá tette volna a Kanizsa a párharcot, a csereként beállt Vajna Martin visszaállította a háromgólos különbséget, 4-1. A végén ugyan ment előre a Kanizsa, de nem tudtak már újabb gólt szerezni a lábán rekemül álló makói védelemmel szemben, így Csongrád megye bajnoka megnyugtató, 4-1-s előnnyel várhatja a visszavágót - ugyanakkor közel sem vár rá könnyű kilencven perc jövő szombaton!

Makó, 400 néző
2017. június 10., 17.00
Makói FC
Nagykanizsa
Játékvezető: Csonka Bence * Asszisztens: Csatári Tibor, Flinta Zoltán
4
-
1

Osztályzó az NB III-ért, odavágó

Makói FC - Nagykanizsa 4 - 1 (2-0)

Makó, 400 néző. Vezette: Csonka Bence (Csatári Tibor, Flinta Zoltán).

Makó:

Garamvölgyi - Sirokmán, Hacker, Rakonczai, Tóth T., Varga R., Palotás (Vajna, 65'), Széll, Szil, Bánóczki, Gémes.

Vezetőedző:

Méhes Tibor.

Nagykanizsa:

Szabó Á. - Csáki, Rácz Sz., Kulcsár R., Szalai, Papp T., Gerencsér, Péntek, Zsirai P. (Nagy, 63'), Boros (Zsirai A., 80'), Kulcsár O.

Vezetőedző:

Gombos Zsolt.

Gól:

Hacker (23', 67'), Rakonczai (45'), Vajna (77') ill. Nagy (70', büntetőből)

Sárga lap:

Széll (24'). Méhes Tibor:

"Nem vagyunk hozzászokva, hogy letámadnak bennünket, ettől meg is voltunk zavarodva. A gólunk a legjobbkor jött, ott megnyugodtunk. Két pontrúgásból kerültünk előnybe, ami azért furcsa, mert ellenfelünk egy nálunk magasabb csapat. A második félidő elején szintén beszorultunk, rossz felfogásban játszottunk, sok labdát vesztettünk. Meggyőző az előnyünk, de óriási hibát követnénk el, ha azt gondolnánk, már NB III-ban vagyunk. Van még egy visszavágó, egy kimondottan jó csapat vár ránk. Kár lenne tagadni, ma szerencsések is voltunk, de le a kalappal a fiúk előtt, óriásit fociztak ma."

Online közvetítésünk

90+3'
VÉGE! A jtékvezető lefújja. Ugyan gólt kapott a Makó, de ez a legkisebb probléma, négyet sikerült berámolni, így megvan a jól felépített előny, ami a látottak alapján jogosnak is mondható. Kilencven percnyire került céljaitól a hagymavárosi alakulat.
90'
Három perc a hosszabbítás.
84'
A Kanizsa sietteti a játékot, de nem tudnak a tizenhatoson belülre jutni a vendégek. A Makó okosan játszik, tartja a labdát, innentől meg kell őrizni ezt az előnyt!
81'
Ráfordulunk az utolsó tíz percre, innentől tulajdonképpen a Makónak most már az idő is dolgozik, minden perccel közelebb kerül ahhoz, hogy magabiztos előnyből várhassa a visszavágót. A játék képe alapján ez nem is forog veszélyben
80'
Ismét cserél a Kanizsa: lejön Boros, ezzel kiegészülnek a vendégek, miután hosszan ápolták Borost, helyére Zsirai András érkezik.
77'
GÓÓÓL!!! Vajna lépett ki egy remek labdával, majd az ötös sarkánál ugyan felborították, de most Fortuna a Makó kezét fogta, mert a felpattan labda Vajnáról a kapuba csorgott, ezzel újra három gólos a hazaiak előnye. 4-1!
72'
Egy óriási védés Garamvölgyitől, egy lefejelt labda után Péntek lőtt a rövid felső felé, de odaért rá a makói kapus!
70'
GÓÓÓL!!! Nagy Gergő áll oda és magabiztos ítélet-végrehajtónak bizonyul, miután a bal alsóba lövi a labdát. Garamvölgyi a másik irányba ment. 3-1! Nem tudja elkerülni a bekapott gólt a Makó, ez az előny még biztató lehet a jövő heti 90 perc előtt.
69'
Egy rossz ütemű becsúszás után földre kerül a kanizsai támadó, amiért a játékvezető habozás nélkül mészpontra mutat.
67'
GÓÓÓL!!! Megint egy pontrúgás, egyelőre ebben magasan ellenfele fülé nő a Makó. A szöglet után nem tud felszabadítani a Nagykanizsa, a labda visszakerült az ötösre, ahol Hacker védő létére remek csatármozdulattal fordul be és lövi ki a bal alsót. 3-0!
65'
Cserél a Makó: Palotás helyére Vajna áll be
64'
Ez kevésen múlt! Szerencséje is volt Szalainak azzal, hogy előtte marat, de tízméteres csavarása kevéssel ment el a kapu mellett.
63'
Kanizsai csere: Zsirai Péter megy le, Nagy Gergő érkezik
59'
Egy távoli lövés Péntektől, a pattogós, életerős lövését azonban Garamvölgyi kiütötte, majd a kipattanónál is résen volt a makói kapus, talán az első komolyabb vendéglehetőség az első félidő első perceit leszámítva
55'
Ugyan nagy lendülettel kezdett Nagykanizsa, de helyzetet nem tudtak kialakítani, ezáltal pedig marad a magabiztos hazai előny, viszont a vendégeknek egyre többet kell majd kockáztatni az idő teltével, ami teret nyithat a makói támadásoknak
49'
Egy óriási mentés Sirokmántól, aki a tizenhatosra betörő Szalai lövésre lendülő lába elől, becsúszva tisztáz.
46'
Elkezdődött a második félidő, egyik edző sem változtatott csapatán.
SZÜNET
45+1'
Egyelőre nagyon jól alakul a meccs, bár jobban kezdtek a vendégek, de a Makó még a szünet előtt meg tudta duplázni előnyét, ez pedig sokat érhet még a folytatásban.
45'
Egy perc hosszabbítás az első félidő végén.
45'
GÓÓÓL!!! Megint egy sarokrúgáson talál be a Makó, a röviden érkező Tóth Timitheusz csúsztatja meg a labdát, ami pontosan a hosszú alsóban köt ki. 2-0!
40'
Az egyre jobban csepergő esőben nem változik a játék képe, a Nagykanizsa eléggé beleszürkült a játékba, miközben a Makó szemre tetszetősebb támadásokat vezet és nem is úgy tűnik, hogy veszélyben lenne előnye, persze ez hamar változhat, tekintve, hogy alakult eddig a két csapat játéka.
33'
Megint a Széll felrúgásáért járó szabadrúgás után veszélyeztet a Makó, de ezúttal is résen van a kanizsai kapus, a kezdeti időszakhoz képest lényegesen gördülékenyebben játszanak a Maros-partiak, míg a Nagykanizsa most már inkább kontrákra épít.
26'
Kevésen múlt az egyenlítés: kavarodás után a kanizsai támad megpattant lövése centikkel csorog el a bal kapufa mellett.
24'
Megvan az első sárga is a meccsen, Széll állítja meg az ellenfelét a felezőnél, ezért előkerül a sárga is.
23'
GÓÓÓÓÓÓL! Vezet a Makó! Az iménti szituáció után járó szögletre érkezik Hacker, akinek fejesét már nem tudja kiszedni a kanizsai kapus, 1-0!
21'
Szép mozdulat volt, a lövés és a védés is! Széll harcolt ki egy szabadrúgást, amit Gémes egyből kapura lőtt mintegy húsz méterről, a jobb alsóba tartó labdát szögletre ütötte Szabó!
18'
Talán először kell játékba avatkoznia Szabó Ádámnak, a vendégek kapusának, de a szöglet után az érkező Hacker elöl ki tudja ütni a labdát. Főképp a küzdelem dominál a pályán továbbra is.
13'
Egyenlő erők küzdelme a pályán: mindkét csapat eljut a tizenhatos előteréig, ezekből talán a vendégek egy kicsit többet hoznak ki, de helyzetbe a Nagykanizsa sem került eddig.
7'
Egyelőre főképp mezőnyjáték, a Nagykanizsa valamelyest többet tölt a makói térfélen,de a széleken egyelőre nem tudták pontosan centerezni a labdát. Sok kemény párharc is a meccs elején, a sportszerűség határain belül.
4'
Egy veszélyes bal oldali beadás Kulcsár Rolandtól, de Sirokmán ment az érkező társ elöl, szögletre. A sarokrúgás átmegy a hosszúra, ugyan a lecsorgót kapura lövik a vendégek, de a blokkról levágódó labdát kivágja a makói védelem.
1'
A hazaiak kezdték a meccset. A Makó fehér-pirosban, míg a vendégek sárga-feketében lépnek pályára.
16.51 - Köszöntjük olvasóinkat Makóról! A túloldalon már szinte kész állapotban a gyönyörű új lelátó - ám egyelőre a mai mérkőzésen ezt még nem vehetik birtokba a szurkolók. Ami a makói oldalon jó hír lehet: Hacker Bence vállalni tudta a játékot, így ott lehet a kezdősípszótól a pályán. A mérkőzés Csonka Bence sípszavára 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.