Közélet

Vádemelés az élettársát és a nevelt gyermekét is bántalmazó maroslelei férfival szemben

Vádemelés az élettársát és a nevelt gyermekét is bántalmazó maroslelei férfival szemben

2017. április 5., szerda
Vádemelés az élettársát és a nevelt gyermekét is bántalmazó maroslelei férfival szemben

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki éveken keresztül keserítette meg nevelt gyermeke, valamint élettársa és saját gyermekei életét.

A vádirat szerint a vádlott élettársi kapcsolatban élt Maroslelén, melyből két kiskorú gyermeke született, de közös háztartásukban nevelték élettársa korábbi kapcsolatából született kiskorú gyermekét is - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség. A férfi a 2009 és 2013 között élettársa előző kapcsolatából származó kiskorú gyermekét folyamatosan lekezelő, agresszív, sértő és verbálisan megalázó módon nevelte, vele szemben állandó, durva jelzőket használva. Ezen túlmenően, amikor a vádlott evett, akkor a kiskorú nem ülhetett az asztalhoz, valamint rendszeresen fizikai erőfölényét demonstrálandó ütést imitáló mozdulatokat is tett felé. Előfordult, hogy tettleg is bántalmazta a kiskorút haját rángatva, amely miatt egyébként korábban jogerősen el is ítélték. A vádlott viselkedése miatt folyamatos szorongásban, félelemben élő kiskorú 2013. szeptemberében költözött el nagyszüleihez, miután a vádlott a közös ingatlan udvarán egy lapáttal kergette őt és a nagyszülők a kiskorú pszichés állapotát észlelve magukhoz vették őt. A vádirat szerint a vádlott magatartása súlyos mértékben veszélyeztette a kiskorú testi, lelki és erkölcsi fejlődését. A vádlott 2015. szeptemberében elköltözött élettársától és közös gyermekeitől, majd 2016. júliusában, miután kapcsolattartásról visszavitte kiskorú gyermekeit, egy vélt sérelem miatt a vádlott indulatos lett és a korábbi lakóhelyükön félelemkeltés céljából egy vasvillát maga elé tartva fenyegető mozdulatokat tett volt élettársa irányába. Ezt követően a vádlott a vasvillát eldobta, a lakóépületbe bement, ott székeket dobált, ütötte a falat, valamint megfenyegette élettársát és kiskorú gyermekeit, hogy „mindenki meg fog dögleni, mindenkit ki fog nyírni”. Ezután a kiskorú gyermekeket bezárta az előszobába azzal a kijelentéssel, hogy „ne lássák, ahogy kinyír mindenkit”, majd volt élettársát egy paprika sprayval lefújta. A vádlott cselekményével azt követően hagyott fel, hogy egy fagerendát a volt élettársa lábához dobott, amellyel neki 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okozott. Az ügyészség a vádlottat 3 rendbeli kiskorú veszélyeztetésével, könnyű testi sértés vétségével, valamint zaklatás bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.