Bulvár

Vádat emeltek a netes zsarolóval szemben

Vádat emeltek a netes zsarolóval szemben

2017. március 16., csütörtök
Vádat emeltek a netes zsarolóval szemben
pénz_bér_fizetés

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a kisújszállási férfival szemben, aki az interneten kötött ismeretséget kihasználva zsarolta meg a sértettet.

A vádirat szerint a férfi 2016. májusában egy internetes fórum csevegő és ismerkedő oldalán létesített kapcsolatot egy másik férfival. Ezt követően több üzenetet is váltottak, melynek során a sértett magáról intim, pornográf tartalmú képeket is küldött a vádlott részére. A vádirat szerint a vádlott 2016. május 16-án és 17-én, egy közösségi oldalon álnéven regisztrálva az oldal üzenetküldő rendszerében több alkalommal megfenyegette a sértettet, hogy amennyiben nem juttat el részére 200.000 forintot, úgy a kompromittáló fotókat és az üzenetváltásokat nyilvánosságra hozza és elküldi a sértett családja részére. A sértett a fenyegetések hatására még aznap egy pénzküldő szolgáltatón keresztül 200.000 forintot utalt át egy a vádlott által megjelölt harmadik személy részére, akinek a bűncselekmény elkövetéséről nem volt tudomása. Egy hét múlva a vádlott újból üzeneteket küldött a sértett részére és ismételten pénzt követelt tőle. A sértett azonban már több pénzt nem küldött, hanem a rendőrségen feljelentést tett. A sértettnek okozott 208.000 forint kár - figyelemmel az utalás költségére is - az eljárás során nem térült meg. A járási ügyészség a vádlottat zsarolás bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.