Bulvár

11 kiló marihuanát akart Magyarországra csempészni egy macedón férfi

11 kiló marihuanát akart Magyarországra csempészni egy macedón férfi

2017. február 2., csütörtök
11 kiló marihuanát akart Magyarországra csempészni egy macedón férfi
bilincs_rendorseg

A Csongrád Megyei Főügyészség előzetes letartóztatását indítványozta annak a macedón állampolgárnak, aki mintegy 11 kg marihuanát akart Szerbia irányából Magyarországra becsempészni.

A gyanú szerint a férfi saját autóját vezetve 2017. január 30-án délután 4 óra körül jelentkezett belépésre a Röszke autópálya határátkelőhelyen Szerbia irányából Magyarország területére. A belépés során elvégzett ellenőrzéskor lefoglaltak a gépkocsi utasterében, az átalakított padlólemezben elrejtett 31 db fóliába tekert, mindösszesen 11 kg súlyú kábítószergyanús növényi ágvégződést. Az elvégzett gyorstesztek alapján a kábítószergyanús anyag kannabiszt tartalmazott, melynek tiszta hatóanyagtartalma meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát. Az ügyészség a férfi előzetes letartóztatására a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt, figyelemmel arra is, hogy a férfit embercsempészés miatt hazájában korábban már elítélték és röviddel szabadulását követően követte el a bűncselekményt. Az indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.