Bulvár

Öt évre ítélték a hajléktalant brutálisan bántalmazó mezőtúri fiatalt

Öt évre ítélték a hajléktalant brutálisan bántalmazó mezőtúri fiatalt

2017. január 6., péntek
Öt évre ítélték a hajléktalant brutálisan bántalmazó mezőtúri fiatalt
jog_birosag_torveny

Jogerősen öt év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla pénteken azt a mezőtúri fiatalembert, aki társaival brutálisan bántalmazott egy hajléktalan férfit 2014-ben.

A táblabíróság az elkövetéskor 19 éves vádlottat és társait életveszélyt okozó testi sértés, csoportosan elkövetett rablás bűntettében és folytatólagosan elkövetett zsarolás kísérletében mondta ki bűnösnek. A bűncselekmény idején 18 évesnél fiatalabb vádlottakat négy év javítóintézeti nevelésre, illetve három év börtönre ítélte a bíróság, a bántalmazásokból kimaradó lányt pedig egy év két hónap, két évre felfüggesztett fogházzal sújtották. A 2013-ban hatvanéves sértett hajléktalanként élt Mezőtúron, alkalmi munkákból és havi 22800 forint segélyből élt. Két vádlott ősszel egy parkban találkozott vele, mivel tudták, könnyű elbánni a férfival, odamentek hozzá, és megfenyegették, hogy ha nem ad nekik havonta 5-10 ezer forintot, megverik. A sértett megígérte, hogy fizetni fog. Az eset után a vádlottak hosszabb ideig nem látták a sértettet, de 2014. január 20-án összefutottak vele. Az egyik fiatal felvetette, vegyenek el a hajléktalan férfitól értéktárgyakat, pénzt és cigarettát, a többiek ebbe belementek, és a távozni próbáló sértett után indultak. Ketten utolérték, ütötték, ahol érték, és meg is rugdosták a földre kerülő férfit. Az ekkor már vérző fejű sértettet próbált eljutni a vasútállomásra, de az épület előtt a négy vádlott körbeállta, elvették óráját és öngyújtóját, egyikük pedig felemlegette a segélyből ígért pénzt. A férfi ismét megígérte, hogy fizetni fog. Három vádlott röviddel később újra ütni, rugdosni kezdte a sértettet, aki már sírva kérte, hagyják békén, amikor egy járókelő rákiabált a támadókra, akik elfutottak. Az idős férfi a bordatörései miatt közvetve életveszélyes sérülést is szenvedett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.