Közélet

Megkezdik a Korondi utcai rendelő felújítását

Megkezdik a Korondi utcai rendelő felújítását

2017. január 10., kedd
Megkezdik a Korondi utcai rendelő felújítását
korondi_u_rendelo006kf

Európai Uniós támogatásból zajlik le a beruházás. A kivitelezőnek 210 napja van a munka befejezésére.

A Korondi utcai rendelőintézet felújítását jelentette be

Solymos László

(MSZP) alpolgármester Újszeged önkormányzati képviselőivel. Botka László helyettese elmondta, ez a beruházás is a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból valósul meg. Az Európai Uniós támogatás jelentős részét intézményfelújításra fordítják, azon belül az „egészségügyi alapellátás megreformálására” költik. A 7 hónapos beruházásra nettó 145 millió forintot szánnak, külső és belső felújítást is terveznek.

Kormos Tibor

(Együtt) önkormányzati képviselő kifejezte örömét a beruházással kapcsolatban, s hozzátette, ezzel meg tudja valósítani kampányígéreteit, amelyben Odessza rekonstrukcióját, a Liget megújítását és a rendelő felújítását ígérte. Az átalakítás hónapjaiban az intézmény háziorvosai a MÁV rendelő Csanádi utcai épületében, a fogorvos a Vasas Szent Péter utcai rendelő épületében, a gyermekorvosok és a védőnők az Újszegedi Gyermekkórház "G" épületében dolgoznak.

Joób Márton

(MSZP), a szociális bizottság elnöke külön kiemelte a védőnőket, akik többször panaszkodtak arra, hogy nehezen tudják ellátni feladataikat a kis szobában. Kérte a szegedieket, hogy türelmesen fogadják a beruházások kivitelezésével járó kellemetlenségeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.