Meghátrált a bank – nem merték a kerekesszékes házaspárt utcára tenni + FOTÓK

2017. július 10., hétfő · 7 hozzászólás

karosultak_szabo_balint08_gs

Rosszul veszi ki magát, ha egy kerekesszékes házaspárt utcára tesz egy bank – ezzel indokolta a Raiffeisen, hogy méltányosságot gyakorol, és elfogadja a Biharvári házaspár ajánlatát, és 7 helyett megelégszenek 1,8 millió forinttal. Az összeget ki is fizették, így több éves pereskedés után fellélegezhetnek, már amennyire meg lehet könnyebbülni egy ilyen hercehurca után, amire ráment a házasságuk és az egészségük is. Tovább »

Egyezkedne a károsult családokkal a keretjelzálog-ügyről elhíresült építési vállalkozó?

2016. július 7., csütörtök · 5 hozzászólás

korondi_utca_szabo_balint02_gs

Úgy tűnik, egyezkedne a keretjelzálog-ügyről elhíresült építési vállalkozó szegedi és makói családokkal, megvásárolná a bank 200 milliós követelését egyik cégén keresztül. Az egyik per a Raiffeisen Bank és a lakók között már 2010 óta húzódik, és immár harmadjára fogják első fokon tárgyalni a jövő héten. Tovább »

Keretjelzálog: újabb ajánlatot kap a bank, a károsultak is hajlandóak fizetni

2015. december 8., kedd · Hozzászólok

korondi_utca01_gs

Körülbelül öt százalékkal megemelte korábbi ajánlatát az az építési vállalkozó, aki miatt szegedi és makói családok tucatjait fenyegeti az a veszély, hogy elvesztik otthonaikat. A megkárosított lakástulajdonosok 1-2 milliót hajlandóak fizetni, hogy ne vigye el a bank a fejük fölül a már kifizetett lakásukat. Tovább »

Érdeklődés hiányában elmaradt a végrehajtási szemle a Korondi utcában

2015. november 9., hétfő · Egy hozzászólás

szabo_balint_sajttaj01kf

Ajánlatot tett a Raiffeisen Banknak a nem fizető építési vállalkozó, és ha pénzintézet elfogadja azt, akkor megmenekülhetnek a keretjelzáloggal terhelt lakások tulajdonosai – hangzott el a Korondi utcában, ahol a hétfőre meghirdetett végrehajtási szemlén egyetlen vevőjelölt sem jelent meg, pedig igencsak jutányosan, jóval a piaci ár alatt hirdetik megvételre az újszegedi lakást. Amennyiben a bank és vállalkozó nem egyezik meg, pénteken elárverezik az érintett lakást. Tovább »

Keretjelzálog: Ismét megakadályozták a végrehajtási szemlét a Korondi utcában + FOTÓK

2015. november 2., hétfő · Hozzászólok

korondi_utca01_gs

A végrehajtó hétfő reggel nem tudta megmutatni az érdeklődőknek azt a Korondi utcai lakást, amit árverésre hirdettek. Elhangzott, ha az építési vállalkozó nem egyezik meg a Raiffeisen Bankkal, jövő héten ismét árverési szemlét tartanak, s akkor már technikai eszközöket is hoznak magukkal, vagyis mindenképp bemennek a lakásba. Tovább »

Keretjelzálog: tulajdonjogról és végrehajtás felfüggesztéséről tárgyalnak a bankkal

2015. október 29., csütörtök · Hozzászólok

raiffeisen_lakas_08_il

Újabb egyeztetés lesz a Korondi utcai, keretjelzáloggal terhelt lakások ügyében a Raiffeisen Bankkal, a mozgáskorlátozott Biharvári házaspár ugyanis a tulajdonjogát is szeretné megtartani – tudtuk meg Szabó Bálinttól. Az épület egy másik lakása a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar árverési hirdetményei között szerepel, ennek a végrehajtásnak a felfüggesztését is szeretné elérni a megbeszélésen. Tovább »

Felfüggeszti a Raiffeisen a Biharvári családdal szembeni végrehajtást

2015. szeptember 11., péntek · 2 hozzászólás

raiffeisen_bank01kf

A Raiffeisen Bank sajnálattal értesült a sajtóhírekből arról, hogy a Szeged Korondi utcai (illetve egyéb más) társasházakat építő vállalkozó nem kíván élni a pénzintézet szerdán tett ajánlatával, és nem akar segítséget nyújtani a Biharvári házaspárnak. A vállalkozó álláspontjának ismeretében a Raiffeisen Bank úgy döntött, hogy – tekintettel Biharváriék helyzetére – felfüggeszi a végrehajtást, és tovább keresi a megoldást a házaspár ügyében is. Ennek megfelelően az ingatlan hétfőre tervezett újabb megtekintése elmarad – adta hírül közleményben a pénzintézet pénteken.
Tovább »

Raiffeisen Bank: Ha a vállalkozó befizeti a Biharvári-lakás becsértékének felét, leállítják a végrehajtást

2015. szeptember 9., szerda · Egy hozzászólás

raiffeisen_sajtotajekoztato01kf

A bank felajánlotta, hogy lemondanak a végrehajtásról, ha az érintett vállalkozó befizeti a Biharvári-lakás végrehajtó által becsült értékének felét szeptember 17-ig. Az érintett lakók képviselője hétfőig adott haladékot, a vállalkozó pedig nem kíván élni a lehetőségével, szerinte csak az összes ügyet együtt lehet megoldani. Tovább »

Szegedi és makói családok kerülhetnek utcára? – kétszer fizettetné ki a bank a lakásokat

2013. június 21., péntek · 10 hozzászólás

karosultakEgyre elkeseredettebb az a több tucat károsult, akik párbeszédet kezdeményeztek, és peren kívül szerettek volna megegyezni egy pénzintézettel. A Raiffeisen hajthatatlan, az egyszer már kifizetett lakások eredeti vételárát kéri több családtól. Tovább »