A szabálytalan parkolástól az utcai italozásig – ezekben az ügyekben lépnének az odesszaiak

2017. július 5., szerda · Egy hozzászólás

odessza_tm006

A város legrégebbi lakótelepén jártunk. Az odesszaiak lakásukat, házukat, utcáikat érintő problémákkal keresték meg a SZEGEDma hírportált. Lapunk nemcsak a panaszosokat szólaltatta meg, hanem az illetékes személyeket, cégeket is. Az egyik utca vízelvezetésének megoldására ígéretet tett az körzet képviselője, a parkolási nehézségek és a hajléktalankérdés viszont úgy tűnik, hogy még téma marad egy ideig. Kiderült, a zöld város projekt odesszai része – ha késéssel is -, de jövőre elindul. Tovább »

A 40 éves odesszai fiókkönyvtár fogadta a kreatív SM-eseket

2017. június 22., csütörtök · Hozzászólok

KFE_1060

Az évforduló alkalmából sclerosis multiplex betegséggel élők vettek részt ékszerkészítő workshopon, valamint két számítógépet is átadtak a fiókkönyvtárnak.
Tovább »

Az állandóság posztmodern szobrától az eltűnő, átalakuló milliókig – bemutatjuk a városatyáink legfrissebb vagyonnyilatkozatait

2017. február 1., szerda · 54 hozzászólás

kozgyules_varosi60_gs

Idén is számba vettük a szegedi városatyák vagyonnyilatkozatait. Megnéztük, ki mint gyarapodott, vagy éppen kinek, mennyivel lett kevesebb pénze, ingatlana, vagyontárgya. Ellenőrizze velünk választott képviselőit! Tovább »

Tolerancia kontra provokáció: a szegedi képviselők sem vélekednek egyformán a melegkérdésről + SZAVAZÁS

2015. július 11., szombat · 96 hozzászólás

szivarvany_esernyoMegkérdeztük a szegedi közgyűlés pártjainak képviselőit a Pride-hét alkalmából, mit gondolnak a homoszexuálisokról, a melegházasság intézményéről, örökbefogadási jogukról, a budapesti melegfelvonulásról. A KDNP, a DK, az MSZP, a Jobbik, az LMP és az Együtt városatyái fogalmazták meg véleményüket. Tovább »

Nevet vált az Együtt-PM Szegeden

2014. november 10., hétfő · 23 hozzászólás

nagy sandor kozgyules_26_gs

Új baloldalt szeretne a Párbeszéd Magyarországért (PM), ezért is vált külön az Együtt-től. A szegedi közgyűlésben kétfős frakciót alakíthat Nagy Sándor és Kormos Tibor, várhatóan Együtt néven fognak politizálni. Tovább »

A kutyákat ünnepelték az állatok világnapján Újszegeden + FOTÓK

2014. október 5., vasárnap · Hozzászólok

allatok_vilagnapja_mj 118

A felelős állattartásra, valamint az állatok védőszentjére hívta fel a figyelmet az Ebtenyésztők és Hobbi Kutyások Dél-alföldi Egyesülete. Az állatok világnapjára szervezett rendezvényen egy Szeged környéki kutyafuttatóra is gyűjtöttek.

Tovább »

Megnyílt a Szeged-Szabadka Gyermekszínházi Fesztivál + HANG, FOTÓK

2010. május 17., hétfő · Hozzászólok

babszinhaz04_gs A szegedi Kövér Béla Bábszínház – együttműködve a Szabadkai Nemzetközi Gyermekfesztivál igazgatóságával – május 17.-e és 22.-e között, két helyszínen megrendezi az I. Szeged-Szabadka Gyermekszínházi Fesztivált.
Tovább »

Székhelyi József és a szegedi SZDSZ-es polip csápjai

2008. október 7., kedd · Hozzászólok

Fotó: Gémes Sándor

Néhány napon belül immár harmadik alkalommal kért szót a Fidesz szegedi frakciója a Székhelyi-ügyben, mivel a városvezetés részéről továbbra sem reagál senki a felvetéseikre. Mint ismeretes, egy nyár elején elkészült revizori jelentés többrendbeli jogszabályi hiányosságokat és pénzügyi mulasztásokat állapított meg a Szegedi Nemzeti Színház 2007. január 1. és 2008. március 15. közti működésében. Az ellenzéki párt a dokumentum nyilvánosságra hozását, illetve az akkori igazgató, Székhelyi József felelősségre vonását kezdeményezte, előrelépés azonban máig nem történt. Kedden Hüvös László frakcióvezető és Póda Jenő, a pénzügyi bizottság alelnöke azt mondták: a Székhelyi-ügy eltussolása a szegedi köz-, kulturális és gazdasági életet, illetve közigazgatást behálózó SZDSZ-es polip érdeke, az ügyben a jegyző és két bizottsági elnök is érintett. Tovább »