Közélet

Az Együtt feljelentést tett a betelepítési kvóta elleni kampány miatt (FRISSÍTVE)

Az Együtt feljelentést tett a betelepítési kvóta elleni kampány miatt (FRISSÍTVE)

2016. január 9., szombat
Az Együtt feljelentést tett a betelepítési kvóta elleni kampány miatt (FRISSÍTVE)

Nagy nyilvánosság előtt elkövetett közösség elleni uszítás gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen az Együtt elnöke. Szigetvári Viktor szerint "A kormány nemet mond a kötelező betelepítési kvótára" szlogennel fémjelzett kormányzati kampány kimeríti e bűncselekmény tényállását.

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja az MTI-hez szombaton eljuttatott közleménye szerint a Fidesz-KDNP-kormány az idegennek nyilvánított, az országba érkező migránsokkal azonosítható csoportot olyan közösségnek állítja be, amely veszélyezteti a magyar polgárok kultúráját, életformáját, szokásait és hagyományait. Róluk azt állítja, hogy nem tartják tiszteletben a magyar törvényeket és nem akarnak osztozni közösségi értékekben. "Ezek a kijelentések nyilvánvalóan hamisak, hazug általánosításokon alapszanak, és alkalmasak arra, hogy az azokat megismerőkben ellenérzések, indulatok ébredjenek" - tették hozzá.

Tuzson Bence: az Együtt elnökének a nőkkel erőszakoskodókat kellene feljelentenie

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint Szigetvári Viktornak inkább azokat kellene feljelentenie, akik a nőkkel erőszakoskodnak és nem a bevándorlókat kellene védenie.

Tuzson Bence

az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt írta: "az Együtt mai közleménye is bizonyítja, hogy a baloldal még mindig a bevándorlók pártján áll". Ha rajtuk múlna, több tízezer illegális bevándorlót telepítenének be az országba - tette hozzá. Az államtitkár szerint a baloldal becsukott szemmel jár, nem veszik észre, hogy mi történt Kölnben vagy Helsinkiben. Az ott történtek is bizonyítják: a bevándorlók nem tartják tiszteletben a törvényeket és a nők jogait.

Fidesz-frakció: a baloldal a bevándorlók pártján áll

Szigetvári Viktor feljelentése is mutatja, hogy a magyar baloldal bevándorláspárti - reagált a Fidesz-frakció az Együtt elnökének szombati közleményére. Az Együtt elnöke közölte, hogy feljelentést tett ismeretlen tettes ellen nagy nyilvánosság előtt elkövetett közösség elleni uszítás gyanúja. Szigetvári Viktor szerint "A kormány nemet mond a kötelező betelepítési kvótára" szlogennel fémjelzett kormányzati kampány kimeríti e bűncselekmény tényállását. A Fidesz-frakció szerint azt, hogy a baloldal bevándorláspárti, az is jelzi, hogy Szigetvári korábban munkát, lakhatást, szociális és egészségügyi ellátásokat is követelt a bevándorlóknak. A Fidesz azonban elutasítja az uniós betelepítési kvótát és folytatja ellene az aláírásgyűjtést, mert a betelepítéstől az országot meg kell védeni. "A kvóta értelmetlen, jogtalan, növeli a terrorveszélyt, veszélyezteti a kultúránkat és az európai emberek biztonságát" - írták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.