A főbérlőjének a lakását is kipakolta a „szegedi kaméleon”

2017. július 18., kedd · 5 hozzászólás

chovanecz_kata006kf

Nemcsak pénzt csalt ki emberektől egy negyvenes éveiben járó szegedi férfi, legutóbb főbérlőjének lakását pakolta ki. A tulajdonos feljelentést tett, így egyre szaporodnak azok az ügyek, amelyekben a rendőrség nyomoz a „szegedi kaméleon” ellen. Tovább »

VIP-parkolóbotrány: Botka MSZP-s kifizetőhellyé tette Szegedet?

2017. július 14., péntek · 19 hozzászólás

szabo_balint_mako

Költségvetési csalás, hivatali vesztegetés, valamint hivatali vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt tett feljelentést a Makói Rendőrkapitányságon Szabó Bálint. A jogász állítja, több mint másfél millió értékben kapott kombinált szegedi parkolóbérleteket egy korábbi MSZP-s országgyűlési képviselő, akinek semmi köze nem volt az érintett időszakban a megyeszékhelyhez, s ezzel megvalósulhatott a tiltott pártfinanszírozás is. Tovább »

Hamisan vádolta meg Botka titkárnője – feljelentés tett Szabó Bálint

2017. május 31., szerda · 25 hozzászólás

szabo-b1

A nő azt állította, hogy két kézzel megfogta és ellökte őt Szabó Bálint, a jogászt rendőrök vitték el, s garázdasággal vádolták. A Szegedi Járásbíróság felmentette Szabót, aki az ellene felhozott hamis vád miatt feljelentést tett az ügyészségen. „Lassan nem marad olyan közvetlen munkatársa Botka Lászlónak, aki valamilyen büntetőügyben ne lenne személy szerint érintett vagy elkövető” – összegzett. Tovább »

Nemcsak nőket csapott be a szegedi csaló – a négy feljelentő között két férfi is

2017. május 10., szerda · 4 hozzászólás

pénz_bér_fizetés

Téved, aki azt hiszi, hogy csak egyedülálló nőktől lehet pénzt kicsalni, a megnyerő fellépésű szegedi csaló nemcsak Chovanecz Katát és más hölgyeket ejtett át, hanem középkorú vállalkozókat is lehúzott. Egyiküket 10 millióval, a férfi nemrég tett feljelentést a Szegedi Rendőrkapitányságon, míg Pugner Zoltánnak 4,5 milliója bánta hiszékenységét. Tovább »

Több mint 2,5 milliót csaltak ki a szegedi nőtől, Kata nem hagyja magát

2017. április 13., csütörtök · 26 hozzászólás

becsapott_no001kf

Egy megnyerő fellépésű csaló áldozata lett Chovanecz Kata, a gyermekeit egyedül nevelő édesanya 2,65 millió forintot adott kölcsön egy férfinak, bízva az ígéretben, hogy néhány napon belül visszakapja a pénzt, méghozzá haszonnal. A pénz nincs meg, de a szegedi nő nem hagyja magát, feljelentést tett és a Facebookon további károsultakat keres. Tovább »

Csődbűncselekmény gyanújával újabb feljelentés Szeviép-ügyben

2017. április 10., hétfő · 44 hozzászólás

szabo_balint_repuloter02_gs

Csődbűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tett a járási ügyészségen a Szeviép-károsultak egy részét képviselő jogász a Biztonsági Üzem Kft.-vel kapcsolatban. A céget annak felszámolásáig vezető férfi jelenleg a szegedi repülőtér igazgatója, akihez talicskával ment a károsultak pénzéért immár másodízben Szabó Bálint, a meg nem térült 429 millió forintot kérve a két tucat károsult nevében. Tovább »

Lázár: Január végén találkozik Orbán Viktor és Botka László Szegeden (FRISSÜL)

2017. január 12., csütörtök · 23 hozzászólás

Kovács Zoltán; Lázár János

Lázár János a mai napon egyeztetett Botka Lászlóval a miniszterelnök szegedi látogatásával kapcsolatban. Orbán Viktor január 30-án látogat majd Szegedre. A csütörtöki Kormányinfón Lázár János elmondta, a kormányfő együttműködést ajánl a városnak. Tovább »

Leszavazta a többség, így nem kap év végi jutalmat Algyő polgármestere

2016. november 18., péntek · 8 hozzászólás

algyoi_testuleti06_gs

Parttalan, személyeskedéssel fűszerezett viták jellemezték az algyői képviselő-testület ülését, amelyen ismételten több órát foglalkoztak a betelepülni kívánó görög vegyi üzemmel, részben olyan kérdéseket boncolgatva, amelyeket már hónapok óta ismételgetnek. A Fidesz-frakció és a volt településvezető szavazatával döntöttek arról is, hogy egyedül Molnár Áron polgármester ne kapjon jutalmat év végén, ami jól jelzi, milyen paprikás is a hangulat a nagyközségben. Tovább »

Cserepes sori piac: folyamatban a per, miközben okafogyottá vált

2016. június 25., szombat · 15 hozzászólás

szabo_balint_torvenyszek004kf

Igaz, okafogyottá vált a Cserepes sori piac kereskedői által indított peres eljárás, mert Rácz Attila visszamondta a felmondásokat, mégis folytatódik a per, az alperes, vagyis a többségi önkormányzati tulajdonban lévő társaság ugyanis elfelejtette értesíteni a Szegedi Járási Bíróságot a fejleményekről. Tovább »

Az Együtt feljelentést tett a betelepítési kvóta elleni kampány miatt (FRISSÍTVE)

2016. január 9., szombat · 21 hozzászólás

Nagy nyilvánosság előtt elkövetett közösség elleni uszítás gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen az Együtt elnöke. Szigetvári Viktor szerint “A kormány nemet mond a kötelező betelepítési kvótára” szlogennel fémjelzett kormányzati kampány kimeríti e bűncselekmény tényállását. Tovább »

Ügyészségi feljelentés a szegedi VIP-parkolóbérletek ügyében

2015. december 15., kedd · 24 hozzászólás

szabo_balint_sajttaj001kf

Hivatali visszaélés bűntettének gyanúja miatt tett feljelentést az ügyészségen Szabó Bálint a VIP-parkolóbérletek ügyében. Álláspontja szerint a százmilliós kárértéket jóval meghaladó ügyről van szó, és a múlt héten nyilvánosságra hozott VIP-lista korántsem teljes. Tovább »

Hűtlen kezelés és csalás a piacnál? – Az ügyészségen tesznek feljelentést

2015. január 28., szerda · 16 hozzászólás

piac_sajtotajekoztato01kf

Kitalicskázták a pénzt a Szegedi Vásár és Piac Kft.-ből – állítja Ménesi Imre (MSZP), a cég felügyelőbizottságának elnöke, aki sajtótájékoztatóján bejelentette: feljelentést tesznek. Tovább »

Tóth Károly nem találja a halállistát – feljelentést tett IH-ügyben

2014. február 12., szerda · 35 hozzászólás

toth01Tóth Károly a szegedi MSZP-frakció nevében ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a Csongrád Megyei Főügyészségen a Szegedi Ifjúsági Házban eltűnt milliók miatt – erről a képviselő beszélt az IH épülete előtt. Tovább »

Kiscicákat dobtak szemét közé – feljelentést tett a környezetgazdálkodás + FOTÓK

2013. augusztus 1., csütörtök · 5 hozzászólás

cicamentoakcio_008Állatkínzás miatt tett feljelentést a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ismeretlen tettes ellen – tájékoztatta portálunkat Makrai László igazgató. Az Erdélyi téren kiscicákat dobtak szemétgyűjtőbe.
Tovább »

Legyünk körültekintőbbek, vigyázzunk értékeinkre!

2012. július 3., kedd · Hozzászólok

Az elmúlt napokban több olyan feljelentés érkezett a rendőrségre, amely nagyobb körültekintéssel megelőzhető lett volna. A zsebtolvajok egyik kedvelt területe a tömegközlekedési eszközök zsúfolt beltere, ahol észrevétlenül a gyanútlan utasok közelébe férkőzhetnek. Ezzel a módszerrel sikerült ellopni az alkalmi tolvajnak egy szegedi lakos irattartóját az egyik helyi trolibuszon – hívja fel a figyelmet sajtóközleményében a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.
Tovább »

Ügyészségi feljelentést tett a DK (FRISSÍTVE)

2012. május 9., szerda · 27 hozzászólás

Ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a Szegedi Nyomozó Ügyészségen Szabó Bálint, a Demokratikus Koalíció helyi csoportjának szóvivője. Egy ex-jobbikos szentendrei képviselő interneten található levele szerintük elég bizonyíték a tiltott pártfinanszírozásra. A Jobbik visszautasítja a DK vádaskodásait.
Tovább »

Hivatali visszaélés miatt tett feljelentést a Jobbik + FOTÓK

2012. február 23., csütörtök · 15 hozzászólás

Hivatali visszaélés és közokirat hamisítás miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen a Jobbik megyei elnöke. Tóth Péter közölte, egy Kisteleken tartott közmeghallgatással egybekötött testületi ülés jegyzőkönyvében és a tévéfelvételeken egymással ellentétes dolgok szerepelnek.
Tovább »

Rövidzárlat a városházán – megszólal az SZKT-igazgató (FRISSÍTVE)

2011. november 22., kedd · 46 hozzászólás

A trolibusztenderrel kapcsolatos árfolyamkockázatot Botka László vállalta fel, mikor aláírásával jóváhagyta, hogy devizában írják ki a beszerzést, ráadásul valótlan számokat közölt a lehetséges veszteségekről is – mondta el az SZKT ügyvezető igazgatója, Tóth István Tibor.
Tovább »

Civil szakvélemény: alábecsülték a Ligetfürdő értékét?

2009. szeptember 29., kedd · 15 hozzászólás

A Ligetfürdő Civil Munkacsoport először márciusban lépett színre. A civilek az újszegedi fürdőberuházás vélt vagy valós visszásságait vizsgálták. Véleményük szerint alulbecsülték a Ligetfürdő területének önkormányzati apportértékét. Most elkészült a munkacsoport szakértőjének véleménye is. Az ügyben rendőrségi feljelentés is született, a nyomozati időszakot még 30 nappal meghosszabbították, az új szakvéleményt a civilek eljuttatták az eljáró hatósághoz.
Tovább »

Nyílt levél Mózes Ervin címzetes főjegyzőnek

2009. július 4., szombat · 16 hozzászólás

Nyílt levélben fordult Szeged város címzetes főjegyzőjéhez a Mars téri kereskedők szóvivője, miután Mózes Ervin a helyi napilap szombati számában fenyegető hangnemű üzenetet tett közzé: a szegedi városvezetés feljelenti azokat, akik feljelentést tesznek olyan ügyben, mely az önkormányzatot érinti…
Tovább »

A „Sakkmesterek” végül csak leütötték a huszárt

2009. június 13., szombat · Hozzászólok

A városvédők szerint nem volt építési engedély: rendőrségi bejelentést tettek

huszarszobor1Szombaton kora reggel, hat óra környékén bontani kezdték a 3. Honvéd Huszárezred szobrát a Reök-palota előtt. Közel féléves civil küzdelem után sem sikerült az érdekvédőknek rábírniuk a városvezetést, hogy alakítsa át úgy a tér szépítésének tervét, hogy a kegyeleti emlékhely a helyén maradhasson.  A bontás miatt rendőrségi bejelentést tettek a városvédők, mert szerintük nincs érvényes építési engedély. Tovább »

Keményebb Trianon-politikát sürget a Jobbik

2009. június 3., szerda · Hozzászólok

Ahogy arról korábban már portálunk is beszámolt, a Jobbik szegedi szervezte Trianon-megemlékezést rendez az Aradi Vértanúk terén június 4-én. Szerdán ehhez kapcsolódóan tartottak sajtótájékoztatót a radikális párt helyi képviselői, ahol szóba került a békediktátum és a Fidesz viszonya, illetve a Jobbik román konzulátussal és a rendőrséggel vívandó jogi tusája is. Tovább »

Feljelentés fürdőügyben háromszor

2009. március 27., péntek · Hozzászólok

A Ligetfürdő Civil Munkacsoport március 20-i sajtótájékoztatója után – ahol a szervezet szóvivője, Bóka Zoltán arról beszélt, hogy a Napfényfürdő építéséhez köthető értékbecslések komoly aránytalanságokat találtak, s ezért a munkacsoport egy tagja feljelentést tett -, az önkormányzat kiadott egy sajtónyilatkozatot, melyben kilátásba helyezi, hogy hamis vád bűncselekménye és jó hírnév csorbítása miatt ő is feljelentést tesz. Ezért most a munkacsoport tett ismét feljelentést rágalmazás és becsületsértés okán. Tovább »

Stadioncsonkítás és két feljelentés

2009. március 25., szerda · Hozzászólok

Ismét a rendőrség vizsgálatát kérték a civilek Szegedi Megyei Jogú Város Önkormányzatával szemben, ezúttal egy, a Felső Tisza parti sportpályáról leválasztott telekrész miatt. És ahogy egy héttel ezelőtt a Ligetfürdő kapcsán fellépő civil szervezetet, úgy a “Szeged-pálya” esetleges visszaélései miatt szót emelő Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesületet is feljelentette a város jó hírnév csorbítása miatt. Tovább »

Akció és reakció Ligetfürdő-ügyben

2009. március 20., péntek · Hozzászólok

Nyilvánosság elé állt a Ligetfürdő beruházását vizsgáló civil csoport

Az újszegedi fürdőberuházás vélt visszásságait vizsgáló Szegedi Ligetfürdő Civil Munkacsoport először lépett a nyilvánosság elé megalakulása óta. A szervezet szóvivője, Bóka Zoltán arról tájékoztatta a sajtó képviselőit pénteken a Millenniumi kávéházban, hogy az óriásberuházás közgyűlési döntését követően alakultak meg, s azóta gyűjtik az adatokat, két héten belül pedig az összes visszaélésgyanús ügyet ismertetik majd. Tovább »

Morvai feljelentette a rendőrséget

2009. március 17., kedd · Hozzászólok

A Jobbik Európa Parlamenti képviselőjelöltje, Morvai Krisztina állítja, hogy a bejelentett Nádor utcai rendezvényről akart távozni március 15-én, amikor egy rendőrsorfal állta útját, és közvetlen közelről lefújták könnygázzal. A jogász-politikus feljelentést tesz gyülekezési jog megsértése, valamint hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás miatt – írja keddi cikkében a mno.hu. Tovább »

Csúszós pályán pattog tovább a labda

2008. június 11., szerda · Hozzászólok

Nyomozás folyamatban: „…hivatali visszaélés …megalapozott gyanúja…”

Fotók: Gémes Sándor

Ahogy azt ígértük, a SZEGEDma.hu folytatja a SZVSE- és a Szeol-pálya körül kialakult – immár országos érdeklődésre szert tett – ingatlanbotrány bemutatását. Előző írásainkban a tényeket, a kialakult helyzetet ismertettük, most az érintetteket szólaltatjuk meg. Tovább »