Közélet

Tényleges életfogytiglanra ítélték a korábbi élettársára támadó szentesi férfit

Tényleges életfogytiglanra ítélték a korábbi élettársára támadó szentesi férfit

2015. június 10., szerda
Tényleges életfogytiglanra ítélték a korábbi élettársára támadó szentesi férfit

Jogerősen tényleges életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla szerdán azt a szentesi férfit, aki késsel támadt korábbi élettársára 2012 nyarán - közölte az MTI.

A táblabíróság a jelenleg 35 éves férfit emberölés bűntettének kísérletben mint erőszakos, többszörös visszaesőt mondta ki bűnösnek, és döntött arról, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra. A korábban többször is büntetett vádlott 2005-ben került élettársi kapcsolatba a későbbi sértettel, két évvel később közös gyermekük született. A férfi börtönbe került, ezelőtt kapcsolatuk megszakadt, de 2010. májusi szabadulása után újra összeköltöztek, és a következő évben újabb gyermekük született. Még abban az évben újból szakítottak, és a két gyermek az édesanyjánál maradt. A férfi nem tudott belenyugodni a történtekbe, a gyermekeket látogatva többször is megpróbálta rávenni a nőt a kapcsolat folytatására. Egy ilyen alkalommal, 2012. augusztus 25-én reggel ismét megjelent korábbi élettársa szentesi lakásán, ahol a kibékülésről beszélt, majd szexuális ajánlatot is tett a nőnek, de amikor a sértett visszautasította, akkor felelősségre vonta őt, hogy biztos mással él nemi életet. Ezután elindultak a nő mostohaapjához. A gyaloglás közben a vádlott ismét sértegetni kezdte volt élettársát, majd a nadrágjából elővett egy a sértett lakásából magával vitt konyhakést, és közölte a nővel, hogy megöli. Előbb a 18,5 centiméteres pengéjű késsel szíven akarta döfni a nőt, de a sértettnek sikerült elhárítania a támadást. A vádlott még négyszer-ötször a nő mellkasa felé szúrt, de az asszony védekezett, ezért a férfi a nyakát vette célba a késsel. A szúrás elérte a nőt, akinek a nyaka azonnal, erősen vérezni kezdett. A férfi azt hitte, halálos sebet ejtett áldozatán, a kést a helyszín közelében eldobta, egy gazos területen elbújt, ahol átöltözött, majd elment a rendőrségre. A nőhöz a járókelők mentőt hívtak, a sértettet kórházba vitték. Az asszony sérülései nyolc napon belül gyógyultak, de a támadás halálos következménnyel is járhatott volna. Az utolsó szó jogán szólva a vádlott beismerte az általa korábban tagadott bűncselekmény elkövetését, de azt mondta, nem akarta bántani a nőt, és megbánta tettét.

Lesújtott a törvény szigora Szegeden.http://szegedma.hu/?p=545865

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 10.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.