Közélet

Erőteljesebb nyomásgyakorlást szorgalmaznak a városvezetésre a szegedi civilek

Erőteljesebb nyomásgyakorlást szorgalmaznak a városvezetésre a szegedi civilek

2015. február 8., vasárnap
Erőteljesebb nyomásgyakorlást szorgalmaznak a városvezetésre a szegedi civilek

Szeged vezetésének semmiféle víziója nincs Szeged felemelésével, a szegedi lakosok életének megkönnyítésével kapcsolatosan, és mivel az ellenzéktől sem várható érdemi befolyásolás, így a szegedi civileknek kell erőteljesebb nyomást gyakorolni a városvezetésre - olvasható a portálunkhoz juttatott nyílt levélben.

A Civil Városi Unió, a Tisza Lajos Közéleti Egyesület, a Szögedi Védegylet, az Élhető és Lakható Belvárosért Mozgalom és a Mars téri Kereskedők Egyesülete az alábbi nyílt levelet tette közzé. "Lassan három hónappal az önkormányzati választásokat követően minden józanul, a városa iránt felelősséget érző szegedi számára nyilvánvalóvá válhatott, hogy a kampányígéretekkel ellentétben semmiféle érdemi változás nem fog bekövetkezni Szeged vezetésének stílusában, a koncepciótlan, csupán a pénzbehajtási technikákat előtérbe helyező várospolitikájában. Ez a rövid időszak is bebizonyította, hogy a városvezetésnek semmiféle víziója nincs Szeged felemelésével, a szegedi lakosok életének megkönnyítésével kapcsolatosan. A polgármester csupán arra képes, hogy a város valamennyi bajáért a kormányzatot okolja, ám évek óta képtelen bármilyen – a szegedi gazdaságra jótékony hatással bíró – előre mutató intézkedés meghozatalára. Ez irányú tevékenysége mindössze a lakosságot érintő sarcok minden indokot nélkülöző megemelésére korlátozódik. Sajnálatos, hogy a szegedi ellenzéktől sem várható el semmiféle érdemi befolyásolása városunk közéletének, részint az évek során kialakult személyi összefonódások, részint az érdekérvényesítő képesség hiánya miatt. Ebben a helyzetben csupán egyetlen kiút látszik: a szegedi civilek erőteljesebb nyomásgyakorlása a városvezetésre. Ennek jegyében több szegedi civil szervezettel karöltve úgy döntöttünk, hogy a jövőben a Szeged életét érintő valamennyi jelentős kérdésben megfogalmazzuk és közzé tesszük álláspontunkat, javaslatainkat, remélve, hogy idővel legalább azoknak a szegedieknek felkelti érdeklődését, akik túl tudnak lépni esetleges pártkötődésükön. Tesszük mindezt szigorúan szakmai alapon, számokkal, érvekkel alátámasztva véleményünket. Csak remélni tudjuk, hogy a városvezetés előbb-utóbb figyelembe veszi – az eddigi gyakorlattól eltérően - a szegedi lakosság véleményét is" - olvasható a civilek nyílt levelében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.