TLKE: Minden szegedi részesüljön a költségvetésből, ne csak a kiválasztottak!

2017. február 9., csütörtök · 14 hozzászólás

koltsegvetes02_gs

A Tisza Lajos Közéleti Egyesület elégedetlen az idei szegedi költségvetéssel. Valódi munkahelyteremtés szerintük nem folyik, és a fejlesztések is külső forrásokon alapulnak. Szociális kiadások és bérfejlesztési alap helyett más módon könnyítene a civil szervezet a szegediek terhein. Tovább »

Szegedi Ridikül Klub: Becsüljük a meglévőt, ne vágyjunk mindig többre + FOTÓK

2017. január 27., péntek · 10 hozzászólás

ridikul_klub001kfEgész évre fogadalmat tenni nagy vállalás, ezért a Ridikül Klub csütörtöki vendégei inkább az apró tervekben és a gyakori számvetésben hisznek. A második szegedi klubesten Mikulán Rita sportorvos, Hegedűs Tünde művészeti vezető, valamint Matics Henrietta edző vallottak az új esztendőre vonatkozó kívánságaikról. Beszélgetésükhöz Jakab Tamás színész is csatlakozott, aki elárulta, azért nem tesz újévi fogadalmat, mert az élet eddig mindig felülírta elképzeléseit.
Tovább »

Nem bánják, ha Botka elmenekül Szegedről – gőzerővel készül az időközi választásra a TLKE

2017. január 21., szombat · 50 hozzászólás

barthalaszlo

Nem aktuális kérdés Botka László polgármesteri tisztségéről való lemondása a Tisza Lajos Közéleti Egyesület elnöke szerint. Amennyiben azonban az MSZP kongresszusa hivatalosan is miniszterelnök-jelöltté avanzsálja, akkor ez lenne az etikus lépés Bartha László szerint, hiszen a választópolgárok Szeged vezetőjévé tették meg, és nem más pozícióra kapott felhatalmazást. A TLKE mindenesetre megkezdte a felkészülést egy időközi választásra. Tovább »

Szeged még messze nem okos város, és az irány sem látszik + FOTÓK

2016. december 3., szombat · 39 hozzászólás

okostelefon_mobiltelefon_kommunkacio

Szeged város smart city koncepciója távol áll attól, amit valóban okos, fenntartható városon értünk, csak nyomokban, sporadikusan tűnnek fel smart megoldások a csongrádi megyeszékhelyen. Attól, hogy digitális utastájékoztatás indul el a tömegközlekedésben, vagy kihelyeznek néhány napelemes parkolóautomatát, Szeged még nem lesz smart city. Ehhez a smart rendszerek smart megoldásait egységben kellene kezelni, és reális helyzetelemzés után ehhez illeszkedő projekteket kellene pályázati forrásokból megvalósítani – hangzott el a Smart Solutions – Okos Megoldások Klaszter operatív igazgatójának szegedi előadásán. Tovább »

Következő oldal »