Civil Városi Unió: a szegedi modell – Botka „Hiteles” László, a baloldal(?) önjelölt profétája

2017. május 24., szerda · 50 hozzászólás

kozeleti_kavehaz_botka37_gs

Szegedi civil szervezetként tartózkodunk az országos politikát érintő kérdésekben állást foglalni, ám Botka László szegedi polgármester önnön miniszterelnöki jelölése okán muszáj árnyalni a róla országosan kialakított képet, mely alapján a média sikeres baloldali politikusként, egyfajta új megváltóként mutatja be. A valóság innen, Szegedről nézve egészen mást mutat – írja a Civil Városi Unió. Tovább »

Az ’56-os forradalom évfordulója tiszteletére rendezett előadás-sorozatot a Civil Városi Unió

2017. március 26., vasárnap · Hozzászólok

cvu

Az 1956-os forradalom 60. évfordulója tiszteletére rendezett előadás-sorozatot és vitaestet a Civil Városi Unió a Kálvária Kulturális és Információs Központban “Az 1956-os forradalom mai szemmel” címmel. Tovább »

Bezárt a Pagoda étterem – civil kritika Szeged “vállalkozásbarát” önkormányzatáról

2016. június 30., csütörtök · 118 hozzászólás

pagoda004kf

Június 26-án bezárt a város egyik közkedvelt étterme, a Pagoda. „Sajnálatos, de városunkban ez még önmagában nem lenne hír, sőt ez a tény lehetne akár a bérlő és a bérbeadó vagy tulajdonos ügye, azonban a kényszerű bezárás mögött rejlő okok, az azt megelőző történtek a szegedi városvezetés módszereire, arroganciájára, kíméletlenségére is rámutatnak” – fogalmaz a Civil Városi Unió közleménye, hivatkozva a birtokukban lévő iratokra, dokumentumokra. A CVU írására reagált Kardos Kálmán, az IKV vezetője is, aki tagadja, hogy az ő cégén keresztül akarná az önkormányzat tönkretenni a Pagoda Éttermet. Többször tárgyaltak, de a megbeszélések nem vezettek eredményre – állítja. A rendkívül messzire vezető és a város működése szempontjából is számos tanulsággal bíró Pagoda-történet szálait nyilvánvalóan több írásban lehet majd kibogozni, most ebben az első cikkben tehát a CVU összegzését, helyzetelemzését és az ingatatlant bérbeadó IKV vezetőjének válaszát ismerhetik meg az olvasók. Tovább »

A „Cserkó” számokban – a Civil Városi Unió „minimális haszonról” és „takarékosságról”

2016. április 25., hétfő · 17 hozzászólás

Éves szinten mintegy 12-13 millió forint folyt be a városi kasszába az elmúlt években úgy, hogy ehhez még nem számoltuk a kereskedők által befizetett különféle helyi adókat – írják a civilek, akik szerint a városvezetés félrevezető információkat közvetít a szegediek felé a Cserepes sori piac ügyében. Tovább »

“A szegedi lakosság többet érdemel” – a Civil Városi Unió kérdései a pénteki közgyűlés elé

2016. április 14., csütörtök · 32 hozzászólás

A város vezetése ezekben az ügyekben vagy lapít, vagy a jól fizetett sajtója segítségével semmitmondó magyarázatot ad – vélik a civilek. Tovább »

Botka bűvészkedése a büdzsével – a sarokszámok mögé tekintettek a szegedi civilek

2016. február 25., csütörtök · 20 hozzászólás

penz

Szeged város 2014. évi és az idei költségvetését veti össze és elemzi a Civil Városi Unió. Többek között bemutatják, hogy Botka Lászlóék – miközben takarékosságról szónokolnak – a szegedi lakosság egyre növekvő sarcolásával érnek el bevételnövekedést, és folyamatosan jelentős mértékben emelik a városi cégek támogatását. A SZEGEDma.hu-hoz eljuttatott civil analízis alább olvasható. Tovább »

Következő oldal »