Közélet

"Harcolnunk kell a közöny ellen" - lakossági fórumot tartottak a Gáspár Zoltán utcában

"Harcolnunk kell a közöny ellen" - lakossági fórumot tartottak a Gáspár Zoltán utcában

2014. szeptember 11., csütörtök
"Harcolnunk kell a közöny ellen" - lakossági fórumot tartottak a Gáspár Zoltán utcában
kapcsolat_03_gs

A magány és a közöny ellen kell küzdeni - fogalmazott a Gáspár Zoltán utcai Idősek Klubjánál Kothencz János, a Fidesz-KDNP és a L.É.T. Egyesület szegedi polgármesterjelöltje, aki környékbeliekkel beszélgetett a városrész jövőjéről.

Szót kell tudni érteni a lakossággal, akiket az ember képviselni hivatott – hangzott el a 14-es választókörzetben a

„Tervezzük együtt...!” bejáráson

, ahol

Sipos Attila

képviselőjelölttel közösen ismerkedett adott választókörzet, az Északi városrész II.-Felsővárosrész-Belvárosrész problémáival

Kothencz János

polgármesterjelölt még augusztus végén."A mostani találkozó célja, hogy megmutassuk az Északi városrészben élőknek, a korábbi körzetbejárások alkalmával a helyiek által felvetett problémák, javaslatok, észrevételek bekerültek a programba, mellyel az önkormányzati választásokra készülünk" - árulta el Kothencz János, A L.É.T. - Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása Egyesület és a kormánypártok által támogatott polgármesterjelölt. "Szembesülnünk kellett azzal a ténnyel, hogy a lakótelepi emberek életének nemcsak infrastrukturális feltételeit lehetetleníti el a szocialista városvezetés, a magas költségek és az épületek elhanyagoltsága mellett egy igen komoly probléma ütötte fel a fejét: a közöny. A városi emberek elidegenedtek egymástól, szinte nem is köszönnek saját szomszédaiknak az utcán, és ezáltal az igazi közösség hiányában az elmagányosodás belülről emészti fel ennek a szép városnak, a szegedieknek a lelkét" - fejtette ki Kothencz János. "Mindezért a fizikai életfeltételek javítása, az anyagi terhek enyhítése mellett - mint például a panelházak állapotának rekonstrukciója vagy a látszatmegoldásként szolgáló hulladékszállítási díjcsökkentés helyett - a szemétszállítás költségeinek terhe alól teljes mértékben mentesítenénk Szeged nyugdíjas lakóit, mindezen anyagi segítségnyújtás mellett azonban szükség van igazi, összetartó közösség létrehozására" - tette hozzá a polgármesterjelölt, aki kiemelte az általa bevezetni tervezett Szegedi Nyugdíjasokért Kártya jelentőségét, ami helyi szolgáltatások és termékek vásárlásánál kedvezményre jogosítaná a szegedi szépkorúakat.

kapcsolat_08_gs

Kothencz János szavait erősítették az Északi városrész lakói, akik hangsúlyozták igényüket a jól működő közösségi élet iránt, ennek lehetnének eszközei az idősek számára a nyugdíjasklubok vagy a kisgyerekes családok számára játszóházak kialakítása, az önkormányzati tulajdonban lévő, üresen álló terek fejlesztése, átalakítása, felújítása, közösségi házak létrehozása. "Az elmagányosodás problémáját a L.É.T. Egyesület működésének kezdete óta orvosolja családi napok és egyéb rendezvények által, és ezek az események nagy népszerűségnek örvendenek. Kijelenthetjük: van remény jól működő, összetartó szegedi közösség létrehozására" - zárta gondolatait Kothencz János.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.