Csányi Vilmos: Egy igazi közösség tagjai képesek a saját érdekeiket a közösség érdekei mögé helyezni

2017. április 18., kedd · Hozzászólok

csanyi_vilmos007kf

A hamarosan 82. életévét betöltő Széchenyi-díjas magyar biológus, biokémikus, etológus szegedi előadása előtt adott interjút a SZEGEDma hírportálnak. Az MTA rendes tagja a humánetológia, az emberi kultúra kérdésköreiben fejtette ki véleményét, majd azt is elárulta, hogy mi történt Nógrád megyei tündérkertjével Tovább »

A problémák azonosak, a válaszok eltérőek – az amerikai Lucas megye delegáltjai testvérmegyéjükben tartottak előadást + FOTÓK

2016. szeptember 7., szerda · 10 hozzászólás

toledo_megye02_gs

Az elvándorlás problémájával az amerikai és a magyar vidék is megküzd. Ennek enyhítésére már negyedévszázada programot indítottak az Egyesült Államokban, az ezekkel kapcsolatos tapasztalatokról számolt be Deb Martin programvezető és Újvági Péter magyar származású amerikai politikus Szegeden. Tovább »

Zöldségakcióval kedveskedett a lakótelepieknek a L.É.T. + FOTÓK

2016. június 2., csütörtök · Zöldségakcióval kedveskedett a lakótelepieknek a L.É.T. + FOTÓK bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

adomanyosztas14_gs

Újabb jótékonysági akcióval várták a szegedi lakótelepeken élőket csütörtökön a L.É.T. (Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása) Egyesület önkéntesei. Tovább »

Péter Szilveszter: Egy valóban élhető Szegedért dolgozunk!

2015. június 25., csütörtök · 8 hozzászólás

peter_szilveszter02_gs

A Kálvária városrészben élők életének szervezésére jött létre 2009-ben az Élhető Szegedért Egyesület, melynek új elnöke, Péter Szilveszter a taglétszám növelése mellett célul tűzte ki, hogy kilépjenek a városrészből, és az egész városért tevékenykedjenek. Tovább »

“Harcolnunk kell a közöny ellen” – lakossági fórumot tartottak a Gáspár Zoltán utcában

2014. szeptember 11., csütörtök · 4 hozzászólás

kapcsolat_03_gs

A magány és a közöny ellen kell küzdeni – fogalmazott a Gáspár Zoltán utcai Idősek Klubjánál Kothencz János, a Fidesz-KDNP és a L.É.T. Egyesület szegedi polgármesterjelöltje, aki környékbeliekkel beszélgetett a városrész jövőjéről. Tovább »

„Hiszünk az itt élő emberekben” – ÁGOTA családi nap a lila iskolában + FOTÓK

2013. június 29., szombat · 2 hozzászólás

csaladi_nap_40_gsCsokievő verseny, kézműves foglalkozások, arcfestés, ugrálóvár és szépségverseny is várta a lila iskolába a családokat szombaton. Az ÁGOTA Alapítvány közösségi napjához ezúttal is több ezren csatlakoztak.
Tovább »

Közösségépítő napot rendeztek Tarjánban + FOTÓK

2013. április 20., szombat · Hozzászólok

6_gsFocikupával és kézműves-foglalkozásokkal várták többek között a fiatalokat Szeged Tarján városrészében, ahol szombaton délelőtt Lakótelepi Ifjúsági Közösségépítő Napot rendeztek.
Tovább »

Kothencz János az advent társadalmi üzenetéről: Merjünk újjászületni!

2012. december 17., hétfő · 30 hozzászólás

A SZEGEDma.hu advent fontosságáról, jelentőségéről kérdezte Kothencz Jánost, aki az elmúlt időszakban számos közösségi kezdeményezés elindítójává vált. A L.É.T. – Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása Egyesület és Mozgalom életre hívója, aki elsősorban a gyermekvédelem területén éli meg hivatását, családjukat vesztett gyermekek szolgálatában, az ÁGOTA Alapítványon keresztül. Kothencz János munkatársai közel 20 ezer ember karácsonyát igyekeznek szebbé tenni.
Tovább »

Imahét a Krisztusban hívők egységéért

2009. január 22., csütörtök · Hozzászólok

Január 18. és 25. között egyetemes imahetet tartanak a keresztény/keresztyén felekezetek a Krisztusban hívők egységéért. A különböző keresztény egyházakból a hívők összegyűlnek minden este valamelyik templomban vagy imaházában, és ott egy közös istentisztelettel is kifejezik összetartozásunkat. Tovább »