Közélet

Új helyszínen is készül az adventre Szeged - gyergyagyújtás a Dugonics téren

Új helyszínen is készül az adventre Szeged - gyergyagyújtás a Dugonics téren

2013. november 3., vasárnap
Új helyszínen is készül az adventre Szeged - gyergyagyújtás a Dugonics téren
vasari_megnyito23_gs

Meghitt programokkal, különleges termékek vásárával november 29-én kezdődik Szegeden a Karácsonyi Ünnepi Hetek rendezvénysorozat. Az adventi vasárnapokon a Dugonics téren gyújtják meg a gyertyákat, a Dóm tér helyett idén ott rendeznek kézműves vásárt.

A Széchenyi téren a hagyományokhoz híven karácsonyi vásárba várják az érdeklődőket, de ha egyedi kézművestermékeket szeretnénk venni, vagy épp forralt bort inni, akkor idén nem a Dóm térre kell ellátogatnunk. „Egy másik helyszínt is bekapcsoltunk a vérkeringésbe, a megújult Dugonics és Árpád teret. Amikor elkezdtük szervezni a kézművesvásárt, még nem lehetett tudni, hogy mikor kezdődik el a Dóm tér felújítása, ezért is gondolkodtunk új helyszínben. Ezenkívül a tér jelenleg nem is igazán alkalmas egy rendezvénynek, a burkolat több helyen sérült, hiányos” – részletezte

Licsicsányi Ilona

. A Szegedi Városkép Kft. ügyvezetője hozzátette, próbálják belakni és megszerettetni a szegediekkel a Dugonics teret. Emlékeztetett, volt már olyan esztendő, amikor a Dugonics tér adott otthont az adventi kézművesvásárnak, s reméli, elnyeri a lakosok és a látogatók tetszését az idei rendezvény is. Az ország remélhetőleg idén is legnagyobb adventi koszorúját a lefedett Dugonics téri szökőkúton helyezik el, ott lobbannak majd fel vasárnaponként az ünnepi gyertyák. Licsicsányi Ilonától megtudtuk, a parkban, illetve a két oldalán húzódó sétányon egyaránt tudnak helyet biztosítani az árusoknak, így az új helyszínen is a megszokott kavalkád fogadja majd a látogatókat. Bálaszínház és szalmalabirintus nem lesz idén, de a kisgyermekes családokra gondoltak a szervezők, játszóházat alakítanak ki. Különleges díszkivilágítással egyedi hangulatot is varázsolnak a térre, amivel szintén az ünnepi készülődést szeretnék hangulatosabbá tenni a rendezvény szervezői. A Klauzál téren a tavalyi évhez hasonlóan a Rotary Club szervez programokat és adománygyűjtést, míg az Ördögszekérrel - tudtuk meg a Szegedi Városkép Kft. ügyvezetőjétől - még egyeztetnek a részletekről. A cég ügyvezetője,

Mocselini Rudolf

portálunknak megerősítette, még nem zárultak le a tárgyalások, különleges ötleteik vannak, és szeretnének az idei adventen is dolgozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.