Világtükör

Szijjártó: Juncker alkalmatlan

Szijjártó: Juncker alkalmatlan

2018. október 30., kedd
Szijjártó: Juncker alkalmatlan

Szijjártó Péter szerint Jean-Claude Juncker alkalmatlan az Európai Bizottság vezetésére.

"Jean-Claude Juncker az elmúlt négy és fél évben bebizonyította, hogy alkalmatlan az Európai Bizottság vezetésére"

– közölte a külgazdasági és külügyminiszter kedden az MTI-vel. A tárcavezető arra reagált, hogy a román külügyminisztérium üdvözölte Jean-Claude Juncker december elsejével – Erdély és Románia egyesülésének centenáriumával – kapcsolatos állásfoglalását, ugyanakkor aggodalmának adott hangot a "budapesti hatóságok retorikája" miatt. Nemrégiben az Európai Bizottság elnöke Erdély Romániához csatolásának évfordulóját egész Európa ünnepének nevezte. Szijjártó Péter mindezzel kapcsolatban kifejtette:

"Junckernek Európa egységét kellett volna megtestesítenie, erre soha nem volt képes, sem a Brexitnél, sem a migrációnál, sem a román nemzeti ünnepnél"

– fogalmazott a tárcavezető, majd kiemelte: Európa akkor lesz erős és egységes, ha elfogadjuk, hogy bizonyos történelmi dátumok egyeseknek örömöt jelentenek, másoknak viszont fájdalmat. Az is fontos lenne, hogy azoktól, akik szomorúan emlékeznek egy eseményre, ne várják el, hogy örüljenek, az ilyen elvárás ugyanis erkölcstelen és tisztességtelen - fogalmazott Magyarország külügyminisztere.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.