Vélemény

Közlekedési botrány: ezzel bizonyít Ujhelyi és Botka

Közlekedési botrány: ezzel bizonyít Ujhelyi és Botka

2010. április 16., péntek
Közlekedési botrány: ezzel bizonyít Ujhelyi és Botka

Egyszerűen felháborító, hogyan vált teljesen élhetetlenné - sajnálatosan éppen így, a kampány végére - ez a szép város, mindannyiunk szeretett Szegedje. Úgy gondolom, a kialakult, megmagyarázhatatlan káosz mellett már senki sem mehet el szó nélkül.

Több ezer, busszal vagy autóval közlekedő polgártársammal együtt a napokban mindannyian megtapasztalhattuk az eddig elképzelhetetlent: szinte percre pontosan ugyanannyi időt vesz igénybe a Bertalan híd újszegedi lábától az M5 bevezetőjéig eljutni, mint onnan a budapesti Hungária körútig… Másfél órányi időtartamról beszélek... Közlekedési szakemberként számomra egyszerűen érthetetlen, hogy a folyó fejlesztések és a szükséges javítások – mint például a Mars téri csőtörés korrekciója mellett, hogyan lehetnek annyira felelőtlenek a döntéshozók, hogy a kilométeres kocsi- és kamionsorok ellenére pont erre azt időszakra, ráadásul a legforgalmasabb órákra időzítik a kisebb horderejű karbantartásokat is? Az utóbbi napok káosza immár minden szegedi állampolgár számára nyilvánvalóvá kell, hogy tegye: mindössze ez az eredménye egy cinikus, pökhendi, csak a hétköznapi emberek számára használhatatlan, vagy pedig botrányba fulladó látványberuházásokra koncentráló, gondatlan és koncepciótlan politikai vezetésnek. Igen, úgy gondolom, hogy egy ilyen közlekedési válsághelyzet kapcsán a térség kormánytámogatással büszkélkedő, politikai vezetőinek vállat vállnak vetve kellene a helyzet megoldásán dolgozniuk – ha tehetetlenek, akkor pedig legalább az emberek elé állniuk: igen, elrontottuk. Végre bizonyíthatnák, valójában mennyire is törődnek a térség polgáraival – cselekvés helyett azonban Ujhelyi képzelt viták felett mereng, az emberekért tenni - valójában dolgozni, pedig nem nagyon akaródzik... Elhatárolódok ettől a szemlélettől, cselekvő, az emberek mindennapi gondjainak megoldásáért tenni tudó politikát akarok – amennyiben a bizalmat elnyerem – egyéni képviselőként is folytatni, amit úgy vélem, az eddigiekben is bizonyítottam!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.