Vélemény

Elszámoltatás

Elszámoltatás

2010. április 22., csütörtök
Elszámoltatás

Az új kormány egyik legnagyobb feladata lesz, hogy helyreállítsa a közbizalmat a politika irányába. Ez azonban nem történhet meg a részletes, személyekre lebontott felelősség megnevezése nélkül. Meg kell vizsgálni, hogy mi történt a – mindenkit felháborító és megbotránkoztató – BKV-nál, a kormányzati negyed beruházásánál, az MTV és a Magyar Posta székházainak és a legutóbbi, FKF-botrány ügyében.

Alaposan át kell világítani a Budapest Airport és a Malév privatizálását és a MÁV jelenlegi helyzetét is. Az új parlament a kötelessége, hogy megakadályozza az esetleg érintett politikusok a mentelmi jog mögé bújjanak, újra kell szabályozni ezt a fogalmat is. Ami talán még fontosabb: nem szabad, hogy rejtve maradjanak azok a kormányzati, önkormányzati intézményekhez, beruházásokhoz és projektekhez köthető visszaélések, amik Szegeden, illetve az egész régióban - ha nem is olyan látványosan, mint a fővárosban - de igenis szép számmal akadtak. Ha másra nem is gondolunk, személyes felelősöket kell találni az immár lassan egy éve csúszó, botrányos villamosberuházás és számos más, sokmilliárdos és késve, vagy talán soha meg nem valósuló projekt ügyében. Meg kell nevezni a botrányok okozóit, a politikai, gazdasági döntéshozókat szintén színvallásra kell késztetni! Ez az egyik legsürgetőbb feladataim közé kerül, ha egyéni képviselőként elnyerem a választók bizalmát!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.