Vélemény

Nyugdíjasok: cél a 70 éves korhatár?

Nyugdíjasok: cél a 70 éves korhatár?

2010. március 6., szombat
Nyugdíjasok: cél a 70 éves korhatár?

Véleményem szerint a családot egységként kell kezelni. Nem lehet csak a fiatalokat vagy a kizárólag a nyugdíjasokat támogatni, megosztva ezzel a generációkat. Az elmúlt hetekben a szocialisták megpróbálták a nyugdíjasokat megzavarni. Valótlanságokkal riogatják az idősebb generációt, ahelyett, hogy őszintén elgondolkodnának arról, mit is tettek az elmúlt nyolc esztendőben. Szerintem semmit. Amit adtak, még azt is visszavették.

A minap Mesterházy Attila – az MSZP miniszterelnök-jelöltje – kegyeleti pénzt ígért a nyugdíjasoknak. Úgy vélem, ez cinikus és gusztustalan. Ha a Gyurcsány–Bajnai-korszak tovább folytatódna, még az sem okozna meglepetést, hogy egy nap bejelentik: holnaptól 70 év lesz a nyugdíjkorhatár, a nyugdíj pedig 15-20 százalékkal lesz kevesebb. A szocialisták miközben visszavonták a 13. nyugdíjat, felemelték a korhatárt 62, majd pedig 65 évre. Így, csodálkozhatunk azon, hogy tervbe vették a 70 éves nyugdíjkorhatár is? A szocialista kormányzat 2008-tól nyolc százalékkal csökkentette a nyugdíjalapot. Végig kellene gondolni azt is, hogy esetleg lehetne-e változtatni a nyugdíjkiszámítás módján. Mindenesetre nem szabad engedni, hogy a politika megossza a családokat és a különböző generációkat. A szocialista kormányzat az elmúlt nyolc év alatt bebizonyította, hogy alkalmatlan a vezetésre, és nem tudja felvállalni sem a fiatalok, sem a nyugdíjasok ügyét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.