Vélemény

Lépcsőházi beszélgetések

Lépcsőházi beszélgetések

2010. március 1., hétfő
Lépcsőházi beszélgetések

Szinte minden nap újabb és újabb szegedi lépcsőházba látogatunk el kollégáinkkal, hogy végigbeszélgessük, mi is a teendő a következő esztendőkben azért, hogy még élhetőbbé válhasson szép városunk.

Amit már eddig is megtapasztalhattunk: egy panelházban a lépcsőház jelenti az "Agorát", a helyet, ahol meg lehet beszélni a ház ügyes-bajos dolgait. A találkozások egyik legfőbb célja: a következő ciklusban is szeretném az itt élők képviseletét teljes felelősséggel ellátni. Ezért feltett szándékom, hogy megismerjem gondolataikat, ötleteiket, problémáikat, életkörülményeiket. A legjobb módszer véleményem szerint erre nem lehet más, mint a személyes találkozás. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az itt élő családok rendre sokallják a távhőszámlát annak ellenére, hogy hőszigetelték, vagyis „becsomagolták” a panelek többségét. A nyílászárók korszerűsítésének örülnek ugyan, de ezeknek a hermetikusan záró ablakoknak köszönhetően gombásodni kezdtek a falak. Több helyen felemlegették a közös költség túlzott emelését is, nem beszélve olyan esetekről, amikor a nem fizető lakók helyett kell a becsületeseknek is állni a költségeket. Nagyon sok idős ember lakik ezekben a házakban, ezért elengedhetetlenül fontos, hogy a tízemeletesek liftjei tökéletesen működjenek. Sajnos ezek régi szerkezetek, gyakran romlanak el, és bizony a fiataloknak is nagy kihívás fellépcsőzni a tizedik emeletre, nemhogy a 60, 70, 80 éveseknek. Másik fontos dolog a panelek környezetének rendbe tétele. Még mindig sok a régi, veszélyes játszótér, a „hullámos” betonú focipálya és a rossz járda. Mindent el kell követni e lakókörzetek barátságosabbá, élhetőbbé, biztonságosabbá tételéért. Apropó biztonság! Sajnos nagyon sok a betörés, a besurranásos rablás a Csillag tér környékén, úgyhogy a rendőrségnek is lesz dolga még bőven, hogy nyugodtan mehessenek le a közértbe az emberek, és ne arra kelljen hazaérniük, hogy a felfeszített ajtó mögött minden holmijuk széthajigálva hever a földön…

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.